Matkari vie keväällä Tonavan risteilylle sekä Helsinkiin musikaalielämysten pariin

(15.11.2017)

Matkatoimisto Matkari on julkaissut uusia matkoja ensi vuodelle – ennakkovarauksia otetaan vastaan jo nyt!

 

Rentoudu 30.4.–7.5.2018 jokilaivalla, nauttien keväisen kauniista Tonavasta

Näemme upeita pääkaupunkeja, niiden hienoja historiallisia nähtävyyksiä ja joenvarren levollisia maisemia. Tutustumme ensin Budapestiin, ihastuttavaan kylpyläkaupunkiin. Kuljemme kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa ja poikkeamme kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille. Bratislavassa ihailemme pastellinsävyistä vanhaakaupunkia, joka hurmaa autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Wienin hienostunut ilmapiiri on aivan omaa luokkaansa. Katselemme mahtavaa arkkitehtuuria ja aistimme klassikkokahviloiden tunnelmaa. Jokea reunustaa jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat, joiden lomassa on pieni, idyllinen Dürnstein ja Melkin maineikas barokkiluostari. Viimeisenä iltana matka jatkuu kohti Saksaa Passaun pittoreskiin kaupunkiin, joka kolmen joen yhtymäkohdassa on oiva päätepiste hienolle risteilylle.

 

 

”Mamma Mia” -musikaali Helsingin Messukeskuksessa ja vierailu Fazerilassa 11.5.

Maailman menestyksekkäin musikaali Mamma Mia! tuotetaan nyt ensimmäistä kertaa suomenkielisenä Helsingin Messukeskuksen upouudessa Amfi-teatterissa. Ennen musikaalia päästään tutustumaan Fazerin uuteen vierailukeskukseen Fazerilaan.

Suosittelemme mahdollisimman pikaista ilmoittautumista lippujen suuren kysynnän vuoksi.

 

 

» Katso tarkemmat ohjelma- ja hintatiedot Matkarin nettisivuilta

 

***

Matkatoimisto Matkari Oy järjestää matkailijoille elämyksiä yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat alennusta matkoista. Tutustu matkakohteisiin ja varaa paikkasi!

Lisätiedot ja varaukset:
Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, Turku
02 2657 913, matkari@lssy.fi

 


Tutustu joulun 2017 ohjelmaan

(15.11.2017)

Mitä kuuluu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja sen paikallisosastojen ja potilaskerhojen loppuvuoteen? Joulukuussa virittäydytään joulutunnelmaan muun muassa Suomen suurimmissa joulumyyjäisissä ja Matkarin matkoilla, herkutellaan juhlapyhien lounaskattausten äärellä Meri-Karinassa sekä nautitaan musiikista konserteissa ja muissa yhteisissä tapaamisissa. Älä unohda Meri-Karinan naapurissa sijaitsevan Pyhän Henrikin ekumeenisen taidekappelin jouluista ohjelmakattausta!

» Lue lisää ja poimi ajankohdat kalenteriisi

 

 


Suurmyyjäisten pöydät notkuvat joulutuotteista 9.12.

(15.11.2017)

Turun Messukeskus täyttyy markkinaväestä lauantaina 9.12. klo 11 alkaen, kun Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Suomen suurimmat joulumyyjäiset jo 27. kertaa. Myyjäisistä hankit viemiset pikkujouluihin, herkut juhlapöytään ja lahjat pukinkonttiin samalla ostosreissulla.

 

 

Messukeskuksen ympärillä on runsaasti parkkitilaa. Pysäköintimaksu on 6 euroa. Oman auton sijasta paikalle pääsee kätevästi myyjäisbussilla nro 100, joka ajaa Kauppatorin ja Messukeskuksen välillä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisäinfoa:

 

 

Myyjä, myyntipaikkoja on vielä jäljellä

Toimi nopeasti ja varaa omasi jo tänään! Varauksia voi tehdä maanantaista torstaihin klo 9–15 soittamalla numeroon 044 055 1571 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kati.tilli@lssy.fi.

Messukeskuksen C-halliin pystytetään satoja myyntipaikkoja:

  • 0,75 x 1,50 m (= ½-pöytä, yksi numeroitu myyntipaikka), 55 €
  • 0,75 x 3,00 m (= koko pöytä, kaksi numeroitua myyntipaikkaa), 85 €
  • seinänvieruspaikat myydään metreittäin/paikka myyjän tuodessa omat telineensä (yms.)
  • Jos myytte elintarvikkeita, tulee niiden olla valmiiksi pakattuja ja merkit­tyjä tuotteen nimellä ja painolla. Syöpäyhdistys hakee elintarvikeluvan puolestanne.

Myyjät voivat saapua messukeskukseen asettamaan tuotteensa esille la 9.12. klo 8.30 alkaen. Tavarankuljetus esillepanon ja purkutyön aikana hallin kaikista ovista, muuna aikana vain pääovesta. Huomaathan, että myyntipaikkojen purkutyöt voi aloittaa aikaisintaan myyjäisten päättyessä klo 16, ja ne on tehtävä viimeistään klo 21 mennessä.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää myyjäisissä arpajaiset yksi­noikeudella. Tuotto ohjataan lapsisyöpäpotilaiden hyväksi. Toivoisimme tänäkin vuonna jokaisen myyjän lahjoittavan jonkin tuotteensa palkinnoksi arpajaisiimme. Kyseiset tuotteet tullaan noutamaan teiltä paikan päällä.

» Tykkää meistä somessa ja kutsu ystäviä ja jo olemassa olevia asiakkaita Facebook-eventiin!

 


Syöpäyhdistys ja CupOfTherapy yhteistyöhön nuorten hyväksi

(14.11.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, NIKO-projekti ja CupOfTherapy ovat yhdistäneet voimansa nuorten terveyden edistämiseksi ja hyvinvoinnin tukemiseksi. Huoli nuorten nikotiinin käytöstä sekä muiden päihteiden monipuolistumisesta ja halu ehkäistä syöpäsairauksia saattoi hyväntekijät yhteen.

 

Yhteistyön myötä terapeuttiset CupOfTherapy-piirrokset heräävät kouluissa eloon CupOfTails©-kahviloissa, joissa otetaan kissaa hännästä kiinni ja nostetaan tarinat pöydälle. Pop up -kahvilakohtaamiset tarjoavat nuorille mahdollisuuden keskustella elämänhallintaan ja mielenterveyteen liittyvistä teemoista.

CupOfTherapy-konseptin eläinaiheiset terapiataidekuvat madaltavat kynnystä ottaa puheeksi haastaviksikin koettuja elämään kuuluvia asioita. Kuva antaa mahdollisuuden samaistua tunteeseen silloinkin kun sanoja on vaikea löytää, kertoo CupOfTherapyn psykoterapeutti Elina Rehmonen.  

NIKO-projektin projektipäällikkö Minna Salakarilla on myönteisiä kokemuksia nuorten osallistamisesta hyvinvointia tukevaan keskusteluun.

– Nuorten osallistaminen ja toiminnassa tapahtuvat kohtaamiset luovat perustan koko terveydenedistämistyölle. On oltava itse täysillä mukana, kiinnostunut aidosti ja kiireettömästi nuorten asioista.

Yhteistyöhanke pilotoidaan alkuvuodesta 2018 osassa Varsinais-Suomen kouluja. Alueellisen yhteistyön jälkeen toimintaa on tarkoitus laajentaa kansalliseksi ja useampia kohderyhmiä palvelevaksi.

 


Missä menet, sote-uudistus? Tule kuulemaan ajankohtaisimmat uutiset!

(14.11.2017)

Vielä ehdit ilmoittautua ”Valinnat ja vapaus – sote-uudistuksen syyskuulumiset” -yhteistyötilaisuuteen, joka pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) keskiviikkona 29.11. klo 18–20.

Tilaisuudessa on luvassa ajankohtaisia sote-uutisia:

  • 18.00–19.00 Sote-uudistuksen valmistelun eteneminen Varsinais-Suomessa, muutosjohtaja Antti Parpo
  • 19.00–19.30 Kommenttipuheenvuoro sote-uudistukseen vammaispalvelujen näkökulmasta, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski
  • 19.30–20.00 Varsinais-Suomen koordinaatiohanke 113, aluejohtaja ja 113-asiantuntija Minna Rosendahl, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry

Kahvitus on ennen tilaisuuden alkua, hinta 3 €. Maksuvälineenä vain käteinen ja tasaraha.

Ilmoittautuminen sunnuntaihin 19.11. mennessä osoitteeseen tvj.ilmoittautuminen@gmail.com tai numeroon 040 726 6063.

Lue lisää:

 


Mainosta laajalevikkisissä julkaisuissamme

(13.11.2017)

Haluaisitko hankkia ilmoitustilaa Lounais-Suomen alueelle jaettavista lehdistämme ja saada kattavaa näkyvyyttä liiketoiminnallesi?

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys julkaisee kahta lehteä:

  • LOKI, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Laajalevikkinen (n. 230 000 kpl) lehti jaetaan Lounais-Suomen alueelle ilmaisjakeluna. Lisäksi se tavoittaa yhdistyksen yhteistyökumppanit ja sidosryhmät valtakunnallisesti.
  • Jäsentiedote kerran vuodessa osoitteellisena yhdistyksen tuhansille jäsenille (n. 28 000)

Halutessasi voit myös ryhtyä jäsenalennusta myöntäväksi yhteistyökumppaniksemme ja tukea syövänvastaista työtä! Jäsenalennusta myöntävät liikkeet saavat tarran, jonka voi kiinnittää esimerkiksi ulko-oveen merkiksi jäsenalennusliikestatuksesta. Päivitämme jäsenalennusliikelistaa nettisivuillemme ja lisäämme listan julkaisuihimme.

Toivomme, että jäsenalennusliike ilmoittaa itse mahdollisista esim. alennuksiin tai yhteystietoihin tulevista muutoksista osoitteeseen viestinta@lssy.fi. Samaan osoitteeseen voi lähettää yhteystietonsa sekä kertoa, millä alennusprosentilla haluaisi olla mukana.

Lisätiedot:

 


Uusi palsta alkaa seuraavassa LOKI-lehdessä

Esitä kysymys, me etsimme vastauksen

(13.11.2017)

Askarruttaako sinua jokin syöpään liittyvä kysymys? Esitä se meille, etsimme siihen vastauksen. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen viestinta@lssy.fi.

Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai halutessasi nimimerkillä. Jos haluat, että kysymys ja vastaus esitetään kevään 2018 LOKI-lehdessä, lähetä kysymys tammikuun loppuun mennessä.

 

 


» Lue lisää: vuosi 2017