Esitä kysymys, asiantuntija vastaa

(26.4.2018)

Askarruttaako sinua jokin syöpään liittyvä asia? Esitä se meille, etsimme siihen vastauksen asiantuntijalta.

Lähetä kysymys LOKI-lehden toimitukselle elokuun loppuun mennessä osoitteeseen viestinta@lssy.fi. Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai halutessasi nimimerkillä.

» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen julkaisut

 

 


SELVIYTYMINEN ARJESSA SYÖPÄHOITOJEN KESKELLÄ
7.5.2018 Salon sairaalan auditoriossa klo 12–16

(26.4.2018)

Ensitietopäivä on tarkoitettu syöpään sairastuneille ja syöpähoitoja saaville sekä heidän läheisilleen. Tarjolla on tietoa mm. sairastuneen sosiaaliturvasta, psyykkisestä tuesta sekä ravitsemuksesta.

Ohjelma:

 • 12.00 Tilaisuuden avaus
  Syövän hoitokäytännöt, onkologi Sanna Palovaara
 • 12.30 Sairastuneen sosiaaliturva, sosiaalityöntekijä Minna Salo
 • 13.00 Kokemusasiantuntija Ritva Heinistö
 • 13.30 Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen puheenvuoro, neuvontahoitaja Eija Säteri
 • 13.45 Kahvitauko
 • 14.00 Syöpään sairastuneen psyykkinen tuki – palvelut Salossa, Turun AMK:n sairaanhoitajaopiskelijat Wananong Laine, Kalle Määttänen, Sari Suutari ja Niina Turunen
 • 14.30 Syöpäpotilaan hoitoa tukeva ravitsemus, Sari Isotupa
 • 15.00 Salon terveyskeskussairaalan ja kotisairaalan tarjoamat mahdollisuudet oireenmukaisen hoidon toteutuksessa
 • Vapaata keskustelua ja kysymyksiä
 • Tilaisuuden päättäminen

Lisätiedot tilaisuudesta: elina.suonio-peltosalo@tyks.fi

 


Infektioriskittömästi ostoksille Skanssiin

(25.4.2018)

Sykerö järjestää infektioriskittömän ostosreissun kauppakeskus Skanssiin (Skanssinkatu 10, Turku) tulevana lauantaina 28.4. klo 8–10.

Lukuisat kauppaliikkeet avaavat ovensa lapsisyöpäpotilasperheille ostoksia varten ennen varsinaista aukioloaikaansa. Suurin osa ennen klo 10 avautuvista liikkeistä sijaitsee Skanssin itäpäässä.

Ilmoittauduthan mukaan torstaihin 26.4. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Sykeröläisten lisäksi mukaan ovat tervetulleita Syöpykät, Eppulit ja Kympin lapset.

 

Lisätiedot:

 

 

Älä unohda näitä!

Sykerön loppukevään ohjelma:

 


Matkarin lähtöpaikka on muuttunut

(24.4.2018)

Matkarin matkoille lähdetään jatkossa Turun linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta 9. Aiemmin lähtöpaikkana on ollut Turun ortodoksinen kirkko.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen matkatoimisto Matkari järjestää elämyksiä yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Matkauutuutena on Ranskan Normandia, joka on viehättävä yhdistelmä kalastajakyliä, merta, jylhiä kallioita, vehreää maaseutua ja makuelämyksiä.

Tutustu loppuvuoden matkakohteisiin ja varaa paikkasi!

 

 


Tyksin lasten ja nuorten syöpäosasto sai uudet sairaalavaatteet

(24.4.2018)

Lapsisyöpäpotilasperheiden Sykerö-kerhon lapsia sekä Tyksin lastenklinikan osaston potilaita nähtiin Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä perjantaina 20.4.

Lastenvaateyritys Vimma lanseerasi sairaalavaatemalliston Lapsimessujen yhteydessä. Mallisto on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Maija Louekarin ja Brother Christmasin kanssa.

Uudet sairaalavaatteet lahjoitettiin Tyksin lasten ja nuorten syöpäosastolle keskiviikkona 18.4.

Kuvat muotinäytöksestä ja lahjoitustilaisuudesta: Pia Ilves, Taina Ylenius

 

Lue lisää:

 

 

 

 


Tervetuloa sääntömääräiseen vuosikokoukseen

(18.4.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vuosikokous pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) tiistaina 8.5. klo 15 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kaikki jäsenet, lämpimästi tervetuloa!

Sydvästra Finlands Cancerförening r.f.:s årsmöte hålls i Meri-Karina Välmåendecenter (Seitskärsgatan 35, Åbo) på tisdag 8.5. kl. 15. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna!

 

 


Muista äitiä herkullisella juhlalounaalla

(9.4.2018, päivitetty 18.4.2018)

Meri-Karinan runsas lounasbuffet katetaan äitienpäivänä 13.5. klo 12–13.30 ja 14.15–16.

 

 

Tarjolla on mm. pariloitua lohta ja sitruunaista kermaviilikastiketta, härän sisäfileetä punaviinikastikkeen kera, savustettua siikaa, porsaanpaistia, kermaperunoita sekä salaatteja. Jälkiruoaksi on mansikkakakkua, hedelmiä ja valikoima erilaisia juustoja. Myös lapset on huomioitu! Tutustu seisovan pöydän koko tarjontaan: www.merikarina.fi/ravintola

Hinta 28 €, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet 24 €, 4–12-vuotiaat 12 € ja alle 3-vuotiaat veloituksetta. Pöytävaraukset numerosta 02 2657 666 tai sähköpostilla meri-karina@lssy.fi. Tervetuloa!

Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen (Seiskarinkatu 35, Turku) pääsee linja-autolla nro 54. Linja-autovuorot Turun kauppatorin (pysäkki T41) ja Meri-Karinan välillä ajetaan tunnin välein. Meri-Karinassa on ilmaiset pysäköintipaikat hyvinvointikeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Lue lisää:

 


Nuoret, nikotiini ja terveys -yleisötilaisuus Salossa 24.4.

Miten tukea nuoren valintoja? Luennoimassa urheilupsykologi, entinen huippukiekkoilija Tuomas Grönman

(16.4.2018)

Nuuskaaminen on lisääntynyt huolestuttavasti. Nuorten nikotiinin käyttö monipuolistuu, ja eri nikotiinituotteita käytetään yhä enemmän myös rinnakkain. Hyvinvoinnin turvaamiseksi on tärkeää, että nikotiinituotteiden käytön ennaltaehkäisyyn kiinnitetään huomiota yhä enemmän.

 

 

Salon kaupungintalolla tiistaina 24.4. klo 17 järjestettävässä tilaisuudessa on tarjolla faktatietoa nuorten terveydenedistämisen aiheista, kiinnostavalla ja asiantuntevalla tavalla esitettynä. Maksuton yleisöluento on suunnattu nuorten lähiaikuisille ja heidän parissa toimiville ammattilaisille. Tilaisuuteen on ilmoittautuminen

Iltapäivän aikana kuullaan psykologi Tuomas Grönmanin puheenvuoro otsikolla ”Nuori on laumaeläin – miten tuemme nuorten valintoja?”. Grönman on entinen NHL-jääkiekkoilija, joka toimii nykyään urheilupsykologina. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija Minna Salakari kertoo nikotiinituotteiden vaikutuksista nuorten terveyteen. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan terveydenedistämisen mahdollisuuksista nuorten arjessa.

 

Nuuska on syöpä

Nuoret, nikotiini ja terveys -yleisötilaisuuden järjestävät Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen NIKO-projekti sekä Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöjen Linkki-toiminta. NIKO on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen maaliskuussa 2017 alkanut kaksivuotinen projekti, joka pyrkii edistämään nuorten terveellisiä elämäntapoja ja vähentämään nikotiinituotteiden käyttöä.

Tutkimukset osoittavat, että yhä nuoremmat altistuvat terveyshaitoille tupakkatuotteiden käytön myötä joko aktiivisina tai passiivisina käyttäjinä.

– Nuoret omaksuvat nikotiinivalmisteisiin ja terveyteen liittyvät asenteet ja taidot perheen ja ystävien parissa sekä sosiaalisessa ja kulttuurisessa ympäristössä. NIKO-projektissa koulutusta ja osallistavaa toimintaa järjestetään nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä lähiaikuisille, kuten opettajille ja valmentajille, kertoo projektipäällikkö Minna Salakari.

Nikotiini on voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava myrkky, joka vaikuttaa haitallisesti muun muassa nuorten vielä kehittymättömään aivotoimintaan sekä suun, sydämen ja keuhkojen terveyteen. Kaikki nikotiinituotteet aiheuttavat tutkitusti myös syöpäsairauksia.

Nuoret, nikotiini ja terveys yleisötilaisuus Salon kaupungintalolla (Tehdaskatu 2) tiistaina 24.4. klo 17–19.30. Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.

 


Keväinen konsertti ja juhlaluento Saattohoitosäätiön hyväksi

(7.3.2018, päivitetty 19.4.2018)

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa ja Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa (Seiskarinkatu 35, Turku) torstaina 24.5.2018 klo 16–18 

 

 

Kaupunkineuvos Heikki Löyttyniemen 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestetään keväinen hyväntekeväisyyskonsertti sekä juhlaluento. Luennon pitää toimialuejohtaja, dosentti Sirkku Jyrkkiö. Musiikista vastaavat sopraano Irina Tatti ja pianisti Kaija Jukola.

Lipun hinta on 25 euroa. Tilaisuuden tuotto lahjoitetaan saattohoitotyön hyväksi.

Ohjelma: 

 • Tervetuloa ja cocktailtarjoilu (Meri-Karina, Heikin Piha)
 • Matti Löyttyniemi, Ville Viitanen, Sanna Schmandt
 • Juhlaluento: ”Kansallisen syöpäkeskuksen tavoitteena on potilaan parempi hoito”, toimialuejohtaja, dosentti Sirkku Jyrkkiö
 • Musiikkia: Irina Tatti ja Kaija Jukola (Taidekappeli) » Konsertin ohjelma

Tiedustelut:
Kati Tilli, 044 055 1571, kati.tilli@lssy.fi

Lippuvaraukset ja ilmoittautuminen:
www.lssy.fi/ilmoittautuminen

Voit osallistua tapahtumaan maksamalla lipun hinnan (25 €/kpl) Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tilille FI96 5713 4520 0005 05. Huomaathan kirjoittaa viestikenttään ”Keväinen konsertti” ja oman nimesi. Lippuja voit halutessasi lunastaa useamman kerralla. Kuitti toimii sisäänpääsylippuna. Tilisiirtoja voi tehdä ajalla 7.3.–20.5.2018.

Lippuja voi ostaa ennakkoon:
Meri-Karinan info, Seiskarinkatu 35, Turku
Matkari, Itäinen Pitkäkatu 30, Turku

Vuonna 2014 poisnukkunut Heikki Löyttyniemi teki merkittävän elämäntyön turkulaisen kunnallispolitiikan ja liike-elämän palveluksessa. Lounais-Suomen Saattohoitosäätiön hallituksen puheenjohtajana hän toimi vuosina 1990–1996.

 


Tuki- ja neuvontapalvelut esittäytyvät Uudessakaupungissa

(13.4.2018) 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys osallistuu Vakka-Suomen sairaalan avoimien ovien tapahtumaan keskiviikkona 16.5. klo 12–16. Neuvontahoitajat ovat paikalla kertomassa yhdistyksen toiminnasta, mm. sopeutumisvalmennuskursseista ja ennaltaehkäisevistä neuvontapalveluista.

 

 

Kesän lähestyessä on aika kiinnittää huomiota terveelliseen aurinkokäyttäytymiseen. Tule vierailemaan esittelypisteellämme plastiikka- ja yleiskirurgian poliklinikalla ja nappaa oikeaoppiset vinkit auringolta suojautumiseen! Tyks Vakka-Suomen sairaala sijaitsee Uudessakaupungissa osoitteessa Terveystie 2.

 

Syöpäneuvonta-asema antaa maksutonta opastusta

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen syöpäneuvontapalvelut ovat kaikkien käytössä Turussa, Salossa ja Loimaalla. Opastusta ja tukea on saatavilla myös Forssassa ja Uudessakaupungissa. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse ja varata ajan vastaanotolle.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen antama syöpä- ja terveyskasvatusneuvonta täydentää julkisen terveydenhuollon palveluja. Tarjolla on monipuolista ja luotettavaa tietoa syöpäsairauksista ja niiden ennaltaehkäisystä, varhaisesta toteamisesta ja oireiden tunnistamisesta. Lisäksi yhdistys välittää apuvälineitä ja vertaistukihenkilöitä sekä antaa keskusteluapua ja henkistä tukea. Syöpäneuvonta-asemaa hoitaa koulutettu ja asiaan perehtynyt sairaanhoitaja.

 

Huolestuttavatko ihomuutokset?

Meri-Karinan neuvonta-aseman asiakkaista suuri osa tulee luomihuolien vuoksi. Sairaanhoitaja tarkastaa ihomuutoksia ja antaa UV-altistukseen liittyvää terveyskasvatusta. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille maksuttomaan luomitarkastukseen varataan aikaa noin 20 minuuttia. Luomihuolipoliklinikka toimii Meri-Karinan ohella Loimaan ja Salo-Karinan palveluasemalla.

Neuvonta-asemilla saa lisäksi periytyvyysneuvontaa. Sairaanhoitaja tekee sukupuun syövän periytyvyydestä asiakkaan antamien sukutietojen perusteella. Yhteyttä voi myös ottaa, jos mieltä askarruttavat esimerkiksi ennaltaehkäisyyn ja varhaistoteamiseen liittyvät kysymykset.

 

Lue lisää:

 


Varaa huone Meri-Karinasta Booking.comissa

(13.4.2018)

Meri-Karina tarjoaa myös lyhytaikaista majoitusta lähietäisyydellä Turun keskustasta. Varattavana on kahden hengen huoneita perusvarusteluineen sekä standardihuonetta suurempia superior-tason majoitustiloja merinäköalalla.

 

 

Huoneissa on wc- ja suihkutilat, allergiatestatut vuode- ja liinavaatteet, langaton nettiyhteys, puhelin ja tv sekä lukolliset kaapit asiakkaiden henkilökohtaisten tavaroiden säilyttämistä varten. Majoituspaikassa on jaettu keittiö, yhteinen lounge ja kampaamo.

Lähialueen vehreät lenkkipolut ja aivan kivenheiton päässä sijaitseva ranta tuovat vierailijoille monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia.

Lisätiedot:

 


Haku kesän perhekursseille on käynnissä

(10.4.2018)

Perhekurssit on tarkoitettu perheille, joissa on syöpää sairastava alle kouluikäinen, alakoululainen tai yläkouluikäinen lapsi. Sopeutumisvalmennuskurssit järjestetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa Kelan rahoittamina.

 

 

Perhekurssien tavoitteena on mm. antaa ajankohtaista tietoa lapsen syöpäsairauksista ja niiden hoidoista, löytää keinoja arjessa selviytymiseen ja antaa mahdollisuus koko perheelle tunteiden käsittelyyn. Lapsille tarjotaan onnistumisen kokemuksia ja leikkejä turvallisessa ympäristössä sekä lisätään heidän sosiaalisia taitojaan, itsetuntemustaan ja luovuuttaan. Kurssit auttavat myös sisaruksia ymmärtämään arjen tilanteita.

Kurssiohjelmaan kuuluu esim. asiantuntijoiden ohjaamaa ryhmätoimintaa ja keskusteluryhmiä aikuisille, ohjattua toimintaa lapsille ikätaso huomioiden ja koko perheen mukavaa yhdessä tekemistä. Yksi merkittävimmistä perhekurssien hyödyistä on vanhemmuuden tukeminen ja tukiverkkojen löytäminen perheille.

Perhekurssit vuonna 2018:

 • leukemia, yläkoululaisille, 11.–15.6., KELA nro 72006
 • leukemia, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 25.–29.6., KELA nro 72005
 • syöpäsairaudet, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 16.–20.7., KELA nro 72004
 • syöpäsairaudet, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 30.7.–3.8., KELA nro 72003

Kelan rahoittamille kursseille haetaan Kelan lomakkeella KU132, joita saa myös Kelan toimistoista, syöpäyhdistyksen toimipisteistä sekä sairaaloiden sosiaalityöntekijöiltä, syöpähoitajilta ja kuntoutusohjaajilta. Liitä hakemukseen sairauskertomus tai lääkärin B-lausunto ja lähetä hakemuslomake liitteineen suoraan Kelaan. 

Lisätiedot:

 


Toukokuussa tapahtuu – tule mukaan!

(10.4.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen loppukevään ohjelmassa on luvassa kaksi hyväntekeväisyystapahtumaa sekä avoin perintöoikeus- ja testamentti-ilta kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

 

 

Zumbathon-tapahtuma syöpään sairastuneiden lasten hyväksi

Järjestäjä: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys / Sykerö-kerho
Aika: la 12.5. klo 14–15
Paikka: Turun Puolalanpuisto

Idea tapahtuman järjestämisestä tuli Zumba-ohjaaja ja -yrittäjä Mia Kuusistolta, joka kannustaa lähtemään mukaan kokemaan tanssiliikunnan iloa. Tapahtumaan tuovat vauhtia Kuusiston ohjaamien FaceVizion ryhmien lisäksi mm. Turun Yrittäjänaisten zumbaajat.

Osallistu tapahtumaan lahjoittamalla valitsemasi summa LSSY:n tilille FI96 5713 4520 0005 05. Suositushinta lipulle on 20 €. Kirjoitathan viestikenttään “Sykerö/Zumba” ja halutessasi oman nimesi. Kuitti toimii sisäänpääsylippuna.

» Tapahtuma Facebookissa

 

Maksuton perintöoikeus- ja testamentti-ilta

Järjestäjä: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö ja Moikoisten Syöväntutkimussäätiö
Aika: ke 23.5. klo 18
Paikka: Meri-Karinan hyvinvointikeskus (Seiskarinkatu 35, Turku)

Varatuomari Martti Brander kertoo perintöoikeuteen ja testamentin laadintaan liittyvistä asioista ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen siitä, mihin lahjoitusvaroja on käytetty ja voidaan käyttää. Tilaisuuden ohjelmaan sisältyy kahvitarjoilu.

Luentojen jälkeen on mahdollisuus lyhyeen henkilökohtaiseen neuvontaan. Ajan neuvontaan voit varata numerosta 02 2657 601.

» Tapahtuma Facebookissa

 

Keväinen konsertti ja juhlaluento Saattohoitosäätiön hyväksi

Järjestäjä: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö
Aika: to 24.5. klo 16–18
Paikka: Meri-Karina ja Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli (Seiskarinkatu 35, Turku)

Keväinen hyväntekeväisyyskonsertti sekä juhlaluento kaupunkineuvos Heikki Löyttyniemen 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Luennon pitää toimialuejohtaja, dosentti Sirkku Jyrkkiö. Musiikista vastaavat sopraano Irina Tatti ja pianisti Kaija Jukola. Cocktailtarjoilu. Liput 25 €.

Voit osallistua tapahtumaan maksamalla lipun hinnan LSSY:n  tilille FI96 5713 4520 0005 05. Viestikenttään ”Keväinen konsertti” ja oma nimesi. Lippuja voit halutessasi lunastaa useamman kerralla. Kuitti toimii sisäänpääsylippuna. Tilisiirtoja voi tehdä 20.5. asti.

Lippuvaraukset ja ilmoittautuminen:
www.lssy.fi/ilmoittautuminen

Liput ennakkoon:
Meri-Karinan info, Seiskarinkatu 35, Turku
Matkari, Itäinen Pitkäkatu 30, Turku

Tiedustelut:
Kati Tilli, 044 055 1571, kati.tilli@lssy.fi

» Tapahtuma Facebookissa

 


Sinustako vertaistukihenkilö syöpään sairastuneelle?

(9.4.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys etsii alueeltaan vapaaehtoisesta vertaistukityöstä kiinnostuneita miehiä ja naisia, jotka ovat itse sairastaneet syövän tai olleet läheisenä perheessä sairastaneen rinnalla.

 

 

Tehtävä edellyttää vertaistukihenkilöltä empatiakykyä, luotettavuutta sekä sitoutumista. Valituiksi tulleille järjestetään peruskoulutuksen ensimmäinen osa lauantaina 19.5. Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku).

Odotamme yhteydenottoasi! Lisätiedot ja ilmoittautuminen 2.5. mennessä: Pirkko-Liisa Santala, 02 2657 619 (keskiviikkoisin klo 10–15) tai pirkko-liisa.santala@lssy.fi

Lue lisää:

 


Nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn uusia keinoja

(Syöpäjärjestöt 9.4.2018)

Syöpäjärjestöt vahvistavat syrjäytymisen ehkäisyssä vähemmälle huomiolle jäänyttä aluetta, terveyden edistämistä. Hyvä Päivä -toiminta on konkreettista terveyserojen kaventamista ja syrjäytymisen ehkäisemistä. 2016 alkanut Hyvä Päivä on laajentunut useille paikkakunnille. Sekä ohjaajat että nuoret kokevat ryhmät tärkeinä ja antoisina. Ongelmia kitketään niiden juurilla.

– Nuorille Hyvä Päivä -toiminta tuo tekemistä, paikan jossa tutustua uusiin ihmisiin, paikan johon lähteä ja jossa kokee olevansa tervetullut. Ei ole painetta olla jotakin. Voi tulla sellaisena kuin on, toteaa Hyvä Päivä -projektikoordinaattori Elina Selamo Joensuusta. 

Ilman opiskelu- ja työpaikkaa olevien nuorten terveysriskit ovat paljon keskimääräistä suurempia ja ne lisääntyvät, kun heidän tilanteensa pitkittyy. Syöpäjärjestöt toteuttavat yhteistyössä kuntien nuorisopalveluiden ja muiden toimijoiden (mm. Tyttöjen talo) kanssa Hyvä Päivä -terveyden edistämisen toimintaa. Se lisää työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella olevien nuorten tietoja ja taitoja terveellisistä elintavoista ja näin vähentää riskiä sairastua yleisimpiin kansantauteihin, kuten syöpään. Terveyttä edistämällä saadaan myös lisättyä nuorten työ- ja opiskelukykyä.

Hyvä Päivä on systemaattinen ryhmämalli, jossa terveyttä edistetään hauskalla tavalla ja yhteisöllisesti. Nuoret kokoontuvat yhdeksän kertaa nuoriso-ohjaajan kanssa.

Tällä hetkellä Hyvä Päivä -ryhmiä on toteutettu tai käynnissä Kuopiossa, Nilsiässä, Juankoskella ja Kaavilla, Joensuussa, Polvijärvellä, Kajaanissa, Sotkamossa ja Kemijärvellä. Huhtikuun lopussa toiminta laajenee pääkaupunkiseudulle, kun Hyvä Päivä -ryhmät käynnistyvät Vantaalla. Kesän jälkeen toiminta alkaa Rovaniemellä.

Lue lisää:

 


Nuoret, nikotiini ja terveys -yleisötilaisuus Salossa 24.4.

Miten tukea nuoren valintoja? Luennoimassa urheilupsykologi, entinen NHL-kiekkoilija Tuomas Grönman

(19.3.2018, päivitetty 9.4.2018)

NIKO-projektin ja Linkki-toiminnan Nuoret, nikotiini ja terveys -yleisötilaisuus on suunnattu nuorten lähiaikuisille ja ammattilaisille sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

 

 

Ohjelma:

 • 17.00 Kahvitarjoilu ja nuuskanäyttely
 • 17.30–18.15 10 syytä nikotiinittomuuteen – nikotiinituotteet ja nuorten terveys, Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja
 • 18.15–19.00 Nuori on laumaeläin – miten tuemme nuorten valintoja? PsM, psykologi, urheilupsykologi Tuomas Grönman
 • 19.00–19.30 Mitä tehdä, kun nuori on koukussa? Moniammatillinen* osallistava paneelikeskustelu terveydenedistämisen mahdollisuuksista nuorten arjessa

Yleisötilaisuus järjestetään Salon kaupungintalolla (Tehdaskatu 2) tiistaina 24.4. klo 17–19.30. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

*) Moniammatillisessa paneelissa asiantuntijoina toimivat nuorten terveydenedistämistyötä tekevät Tuomas Grönman, Katja Marjanen, Minna Salakari, Tiia-Maija Lehto ja Jenni Vaskelainen.

Ilmoittautuminen:

Lisätiedot:

 


» Lue lisää: vuosi 2018