Lounaissuomalaiset Syöpärahastot jakoi tutkimus- ja matka-apurahoja 100 000 euroa

(13.12.2018)

Moikoisten Syöväntutkimussäätiö ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ovat myöntäneet 95 000 euroa Varsinais-Suomessa tehtävään syöpätautien tieteelliseen tutkimustyöhön ja 4 500 euroa matka-avustuksina ulkomaille.

 

 

Lounaissuomalaiset Syöpärahastot jakaa apurahoja väitöskirjan tekijöille ja nuorille syöpätutkijoille vuosittain. Vuoden 2018 apurahahaussa apurahoja myönnettiin 16 syöpätutkijalle: 10 000 euron tutkimusapurahoja kuudelle ja 3 500 euron väitöskirja-apurahoja kymmenelle. Matka-apurahoja jaettiin kolme.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys toimii syöpätautien voittamiseksi. Jokapäiväistä arkista työtä syöpäpotilaiden hyväksi tuetaan yhdistyksessä pitkälti testamentti- ja lahjoitusvaroin. Rahalahjoitukset mahdollistavat vuosittain apurahojen jakamisen syöpätauteihin erikoistuneille tutkijoille ja tutkimusryhmille.

– Moikoisten Syöväntutkimussäätiölle osoitetuilla lahjoituksilla mahdollistetaan syöpätutkimustyön tekeminen joko yleisrahaston kautta tai omalla nimikkorahastolla. Apurahojen jaosta päättää säätiön hallitus apuraha-asiantuntijatyöryhmän esityksestä, kertoo Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja, Moikoisten Syöväntutkimussäätiön asiamies Ville Viitanen.

Moikoisten Syöväntutkimussäätiön yhteydessä toimii 49 rahastoa, joista vanhimmat ovat vuonna 1990 perustetut vuorineuvos Irja Ketosen muistorahasto, Anja ja Juhani Lundénin rahasto sekä Pirkko ja Matti Lepän rahasto. Rahastot tukevat taloudellisesti alueellista syöpätautien tieteellistä tutkimusta ja hoitomenetelmien kehittämistyötä. Vuonna 1989 perustetun Moikoisten Syöväntutkimussäätiön hallituksen puheenjohtajana toimii Mikko Ketonen.

Apurahoja myönsivät vuonna 2018 seuraavat rahastot:

Eila Martelin rahasto, Mauno ja Gulla Korpivaaran muistorahasto, Aino ja Helli Keskitalon muistorahasto, Antti ja Pirkko Tammisen rahasto, Vuorineuvos Irja Ketosen muistorahasto, Lars-Olav Sundmanin muistorahasto, Anneli Nivan muistorahasto, Asser ja Siiri Serjamon muistorahasto, Anneli ja Hannu Niemisen rahasto, Pirkko ja Matti Lepän muistorahasto, Tellervo ja Matti Puhakan rahasto, Inkeri ja Signar Ruolan muistorahasto, Lea ja Jukka Mikkolan rahasto, Tuula ja Toivo T. Salmen rahasto, Martti ja Mikael Ruolan rahasto, Taru ja Leo Kinnusen rahasto, Heli Ojanperän muistorahasto, Harry ja Leena Suomisen rahasto, Rauha Syrjälän muistorahasto, Ulla ja Risto Korpelan rahasto, Anneli ja Pentti Seppälän rahasto sekä Arja ja Antti Koivurinnan rahasto. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Turun seudun paikallisosasto jakoi kaksi väitöskirja-apurahaa.

Vuoden 2018 apurahat ja tunnustukset jaettiin Lounaissuomalaisen Syöväntorjuntapäivän tilaisuudessa 13. joulukuuta. Syöväntorjuntapäivää vietettiin Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa Turussa jo 41. kerran.

 

Tunnustusta syövänvastaisen työn tekijöille

Lounaissuomalaisessa Syöväntorjuntapäivässä on perinteisesti kuultu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perustajajäsenen, professori Osmo Järven mukaan nimetty juhlaesitelmä. Tällä kertaa sen piti LT, dosentti Maria Gardberg otsikolla ”Tutkimus auttaa aivokasvainpotilasta”. Gardberg palkittiin tilaisuudessa Osmo Järvi -mitalilla.

Lounaissuomalaisen Syöväntorjuntapäivän juhlassa muistettiin myös muita alueellisessa syöpätyössä ansioituneita:

 • Suomen Syöpäyhdistyksen hopeinen ansiomerkki myönnettiin varatuomari Martti Branderille. Brander on ollut pitkään puheenjohtajana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen piiriin kuuluvassa Varsinais-Suomen Syöväntorjuntatyön Tukiyhdistyksessä sekä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen omistamien osakeyhtiöiden, Matkarin ja Moikoisten Kiinteistöhuollon, hallituksissa.
 • Matti Koivurinta -mitalin vastaanotti varatuomari Anita Jungar, joka on hoitanut Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen luottamustehtäviä yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä hän toimii yhdistyksen toisena varapuheenjohtajana.
 • Lounaissuomalaisten Syöpäjärjestöjen yhteisen vapaaehtoistyön mitalin sai Marja-Leena Louhi, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Turun paikallisosaston aktiivi, joka on osallistunut monenlaisiin yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan tehtäviin jo lähes kaksi vuosikymmentä.
 • Lisäksi myönnettiin Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen viirejä kiitoksena uutterasta vapaaehtoistoiminnasta. Viirin saivat Markku Kortelainen, Anu Kurkilahti-Haartemo, Jouko Mantere, Satu Railo, Markku Säteri, Janne Tamminen ja Kristiina Uro.

Tilaisuudessa myös otettiin vastaan lahjoituksia. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Turun seudun paikallisosasto myönsi 5 000 euron tutkimusapurahan viime vuoden tapaan. Orion Oyj:n kemiallisen laadunvalvonnan askartelijat Seija Ratian johdolla tekivät 1 000 euron lahjoituksen lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerölle jo 26. kerran. Ompelukerholaiset kohdistivat lahjoituksensa, 1 250 euroa, tällä kertaa saattohoitoon erikoistuneen Karinakodin toiminnan tukemiseen.

 

Lisätiedot:

 


Meri-Karinan joululounaat täynnä tuoksua ja tunnelmaa – varaa pöytäsi nyt!

(16.11.2018, päivitetty 13.12.2018)

Meri-Karinan joulupöytään katetaan jälleen monia joulun suosikkimakuja perinteisin reseptein. Varaa pöytä pienelle tai suurelle seurueelle Meri-Karinan infosta, numerosta 02 2657 666. Lounaspöytien menut ovat nyt nähtävissä Meri-Karinan verkkosivuilla.

 

Juhlalounas tarjoillaan seuraavina pyhäpäivinä klo 12–15:

Juhlalounaan hinta on aikuisilta 28 euroa ja lapsilta (alle 12-vuotiaat) 12 euroa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat ruokailla 24 euron jäsenalennushintaan. Menut päivittyvät Meri-Karinan ravintolapalveluiden nettisivulle lähempänä ajankohtaa.

 

Myyjäisistä herkut juhlapöytään

Meri-Karinan perinteiset jouluherkkumyyjäiset pidetään tänä vuonna perjantaina 21.12. klo 11 alkaen katetulla Heikin Pihalla. Helpota joulukiireitäsi hankkimalla Meri-Karinan keittiössä valmistetut herkut ennen jouluaattoa!

Meri-Karinan hyvinvointikeskus sijaitsee Turun Hirvensalossa osoitteessa Seiskarinkatu 35. Paikalle pääsee helposti linja-autolla nro 54 (lähtöpysäkki T41 kauppahallia vastapäätä). Piha-alueella on ilmaiset pysäköintipaikat aivan keskuksen välittömässä läheisyydessä. 

 


Joulu alkaa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen suurmyyjäisistä 8.12.

(16.11.2018, päivitetty 7.12.2018)

Suomen suurimmat joulumyyjäiset täyttävät Turun Messukeskuksen (Messukentänkatu 9–13) lauantaina 8.12. klo 11–16.  Messukeskuksen C-halliin pystytetään lähes 400 myyntipaikkaa, jotka ovat täynnä yksilöllisiä lahjavinkkejä.

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perinteisistä joulumyyjäisistä on mahdollista hankkia kaikki lahjatavarat saman katon alta. Tarjolla on runsaasti paikallisten ja kauempaakin tulevien toimijoiden uniikkeja lahjaideoita. Nappaa kaveri mukaan ja tule tekemään joulun tunnelmallisimmat, lämpimimmät ja maukkaimmat ostokset! Myyjäisiin on vapaa sisäänpääsy, pysäköintimaksu 6 euroa.

Turun Messukeskukseen liikennöi bussilinja numero 100. Linja-auto lähtee pysäkiltä T87, Linnankadulta Aurakadun ja Kauppahallin väliseltä alueelta ja palaa Aurakadun pysäkille T2.

Suomen suurimmat joulumyyjäiset järjestetään jo 28. kerran. Tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia asiakkaita ja satoja myyjiä vuosittain. Tule aistimaan aitoa joulun tunnelmaa!

 

Vielä ehdit varata myyntipaikkasi

Varauksia voi tehdä tiistaisin ja torstaisin klo 9–15 numerosta 044 451 5632 tai osoitteesta ilmoittautumiset@lssy.fi. Myyjäksi voi tulla yksityinen henkilö tai yritys.

 • 0,75 x 1,50 m (= ½-pöytä, yksi numeroitu myyntipaikka), 55 €
 • 0,75 x 3,00 m (= koko pöytä, kaksi numeroitua myyntipaikkaa), 85 €
 • mahdollisuus ottaa useampia pöytiä peräkkäin
 • seinänvieruspaikat myydään metreittäin 40 €/m/paikka myyjän tuodessa omat telineensä (tms.)

Huom! Messukeskuksen B-hallissa on samaan aikaan pomppulinnamaailma, joka on avoinna myyjäispäivänä 8.12. klo 10–18 (katso lisätiedot ja myös muiden päivien aukioloajat messukeskuksen nettisivuilta). Käytä tilaisuus hyväksesi ja tule pitämään hauskaa!

 

Lisätiedot:

 


Lahjoita Enemmän yhdessä -kortti Sykerö-perheille

(7.12.2018)

FC Inter on käynnistänyt Enemmän yhdessä -kausarihaasteen, jonka tarkoituksena on tarjota yhteisöllisyyden kokemuksia mahdollisimman monelle tulevan kauden otteluissa. Kausarihaasteeseen voi osallistua myös lahjoittamalla Enemmän yhdessä -kortteja hyväntekeväisyyteen, kuten Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Sykerö-kerhon toiminnan tukemiseen.

 

Kuva: FC Inter / Tero Wester

Inter kutsuu kaikki mukaan tarjoamaan kokemuksia myös niille, joilla ei olisi siihen muuten mahdollisuutta. Enemmän yhdessä -kortit eivät ole henkilökohtaisia, joten kortin voi lahjoittaa esimerkiksi yhdistyksen yhteiskäyttöön. Kausarihaaste on käynnissä 28.2.2019 saakka.

Ticketmasterin verkkokaupasta on mahdollista oman haastekortin oston yhteydessä lahjoittaa Enemmän yhdessä -kortteja myös hyväntekeväisyyteen. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö on yksi valituista hyväntekeväisyyskohteista.  

Enemmän yhdessä -kortit oikeuttavat sisäänpääsyyn viiteen vapaavalintaiseen FC Interin Veikkausliigan kotiotteluun kaudella 2019. Jos kortteja ostetaan vähintään 1500 kpl kampanja-ajan loppuun mennessä, muuttuu jokainen Enemmän yhdessä -kortti automaattisesti viiden ottelun kortista koko kauden kausikortiksi.   
Lue lisää:

 


Avokurssit rintasyöpään sairastuneille alkavat keväällä 2019

(5.12.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää useamman päivän kestävien sopeutumisvalmennuskurssien ohella niin sanottuja avokuntoutuskursseja, jotka sisältävät keskimäärin viisi kokoontumiskertaa.

 

Keskusteluryhmät rintasyöpään sairastuneille toteutetaan Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa Veikkauksen tuella ja yhteistyössä Tyksin rintasyöpäsairaanhoitajien kanssa. Ryhmien tavoitteena on löytää yhdessä selviytymiskeinoja ja saada vertaistukea.

 • Nuorten rintasyöpäpotilaiden ryhmä:
  torstai klo 18–20: 17.1., 14.2., 14.3., 25.4., 16.5.2019
 • Yli 45-vuotiaiden rintasyöpäpotilaiden ryhmä:
  torstai klo 18–20: 24.1., 21.2., 21.3., 11.4., 23.5.2019
 • Levinnyttä rintasyöpää sairastavien ryhmä (noin alle 50-v):
  torstai klo 18–20: 31.1., 28.2., 28.3., 2.5., 6.6.2019
 • Levinnyttä rintasyöpää sairastavien ryhmä (noin yli 50-v):
  torstai klo 18–20: 7.2., 7.3., 4.4., 9.5., 13.6.2019

Avokursseille haetaan Syöpäjärjestöjen hakulomakkeella, joka palautetaan Meri-Karinaan (Seiskarinkatu 35, Turku). Mukaan otetaan 10 lähiaikoina rintasyöpään sairastunutta, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet ryhmiin. Ryhmät sulkeutuvat aloituskerran jälkeen.

» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sopeutumisvalmennuskurssit syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen

 


Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuus Meri-Karinassa 22.1.2019

(5.12.2018)

TYKS Seniorit järjestää yhdessä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, MLL:n Varsinais-Suomen Piirin ja SPR:n Varsinais-Suomen piirin kanssa tilaisuuden, jossa esitellään yhdistysten vapaaehtoistoimintaa.

 

Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuus pidetään tiistaina 22.1. klo 10–12.30 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen Airisto 1 -salissa, Seiskarinkatu 35, Turku. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan lisää siitä, miten toimintaan pääsee mukaan. Vapaaehtoistöitä tehdään tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Ilmoittautuminen tiistaihin 8.1.2019 mennessä linkin kautta tai Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maarit Koistiselle numeroon 02 2657 841 (paikalla ma-ke). Ilmoitathan samalla erikoisruokavaliosi.

Tarjoamme osallistujille kahvin tai teen ja säm­pylän klo 9.30 alkaen. Tilaisuuden jälkeen Meri-Karinaan on mahdollista jäädä lounaalle jäsenhintaan 8 euroa.

» Vapaaehtoistoiminta Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä

 


Suomessa kehitetty ainutlaatuinen työkalu syövän hoidon kustannusten ja tulosten tarkasteluun

(Syöpäsäätiö 5.12.2018)

Suomessa on julkaistu ensimmäisenä maailmassa sovellus syövän kustannusten vuosittaiseen seurantaan yhden maan alueella. Syöpäsäätiön yhdessä Nordic Healthcare Groupin kanssa luoma sovellus tarjoaa pohjan maan yleisimpiin kuuluvan sairauden hoidon kehittämiselle.

– Vaikka syöpien määrä lisääntyy, kehittynyt hoito ja varhainen toteaminen pitävät syövän kustannukset aisoissa. Tämä tarkoittaa, että Suomen talouden pitää kestää jokaisen sairastuneen hoitaminen ajoissa ja laadukkaasti, Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen toteaa.

Tutkijoille, päättäjille ja terveydenhuollon ammattilaisille Syövän kustannukset -sovellus tarjoaa esimerkiksi diagnoosi- ja maakuntakohtaiset tarkastelumahdollisuudet syövän kustannuksista. Se purkaa ne muun muassa erikoissairaanhoidon, lääkkeiden, kuntoutuksen, matkojen ja sairauspäivärahojen osuuksiin.

– Suomi on ensimmäinen maa, jossa syövän kokonaiskustannukset ja hoidon tulokset julkaistaan vuosittain koko maasta. Tätä tulisi laajentaa muihin potilasryhmiin ja koko sosiaali- ja terveydenhuoltoon, kertoo palvelun tuottaneen Nordic Healthcare Groupin tutkimusjohtaja Riikka-Leena Leskelä.

Julkistettu sovellus pohjautuu kahteen tutkimukseen, jotka on julkaistu vuosina 2017 ja 2018. LähiTapiolan ja Syöpäsäätiön rahoittamalla tutkimuksella selvitettiin, miten syövän aiheuttamat kustannukset ovat Suomessa viime vuosikymmeninä kehittyneet, ja mitä hoitoon käytetyillä panoksilla on saatu aikaiseksi.

Tulos oli yllättävä: syövän kustannukset eivät olleet juurikaan kasvaneet Suomessa 2010-luvulla; ne olivat jopa laskeneet suhteessa uusien potilaiden määrään. Syövän aiheuttamat kokonaiskustannukset olivat Suomessa vuonna 2014 noin 927 miljoonaa euroa ja vuonna 2009 noin 780 miljoonaa euroa. 

Sovellus auttaa suunnittelemaan syövän hoidon järjestelyjä nyky-Suomessa, jossa syöpien määrän ennustetaan kasvavan 43 000 tapaukseen vuonna 2030. Kokonaiskustannuksissa huomioidaan sekä suorat hoidon kustannukset että epäsuorat kustannukset, kuten sairauspäivärahat ja työkyvyttömyyseläkkeet. Tätä varten kerätään suorite- ja kustannustiedot THL:n ja Kelan rekistereistä. Syöpärekisteristä saadaan tiedot syöpäkuolleisuudesta, 5-vuotiselossaluvuista ja uusien tautitapausten määristä.

» Lue lisää Syöpäsäätiön tiedotteesta (5.12.2018)

 


Kansainvälinen vapaaehtoisten päivä on 5.12. – yhdistys kiittää some-kanavissaan

(29.11.2018, päivitetty 5.12.2018)

Keskiviikkona 5.12. vietetään kansainvälistä vapaaehtoisten päivää. Haluamme silloin tuoda näkyväksi vapaaehtoistyön kirjoa ja kiittää vapaaehtoistoimijoitamme Facebook- ja Instagram-kanavissamme. Kiitos, kun autat ja olet mukana tekemässä merkityksellistä työtä!

 

 

Meri-Karinassa, Karinakodissa sekä yhdistyksen paikallisosastoissa ja potilaskerhoissa toimii vuosittain kymmeniä sitoutuneita ja osaavia vapaaehtoisia erilaisissa talkoo-, varainhankinta-, vertaistuki- ja luottamustehtävissä.

Vapaaehtoiset koulutetaan ja perehdytetään tehtäviin, ja heille järjestetään täydennyskoulutusta. Vapaaehtoistehtäviin voi halutessaan osallistua vaikka viikoittain tai harvemmin, sopivana ajankohtana. Kaikkia yhdistyksemme vapaaehtoisia sitoo vaitiolovelvollisuus.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina toimii Maarit Koistinen, 02 2657 841 (ma-ke), maarit.koistinen@lssy.fi. Lue nettisivuiltamme, minkälaisissa tehtävissä voisit olla avuksi.

Voit seurata Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Facebook- ja Instagram-kanavia nimellä @lssyopajarjestot tai tunnisteella #lounaissuomensyöpäyhdistys.


Tervetuloa edullisille jouluostoksille Merina-Shopiin 12.12.

(29.11.2918)

Meri-Karinassa toimii Merina-Shop-niminen pop up -kauppa, jossa on myynnissä Anita-merkkisiä kauniita ja laadukkaita rintaliivejä ja uimapukuja. Ostoksille pääsee keskiviikkona 12.12. klo 11–18, jolloin tuotteista saa 10 prosentin alennuksen.

 

 

Myymälästä voi hankkia naisellisia ja hyvin istuvia rintaliivejä ja uima-asuja, jotka sopivat myös rintaproteesia käyttäville. Saatavana lisäksi uimaproteeseja sekä ponchoja, pantoja, päähineitä ja tuubihuiveja. Glögi- ja piparitarjoilu.

Merina-Shop palvelee Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen (Seiskarinkatu 35, Turku) ensimmäisessä kerroksessa kurssitoimiston vieressä erikseen ilmoitettavina aikoina tai sopimuksen mukaan. Lisätietoja voi kysyä numerosta 02 2657 619 (ti–ke klo 10–15).

P.S. Merina-Shopin lahjakortti on oiva lahjavinkki pukinkonttiin!

 

 


Loimaan neuvonta-aseman hyvän mielen jouluglögit 17.12.

(29.11.2018)

Maanantaina 17.12. klo 10–15 nautitaan perinteiset hyvän mielen jouluglögit Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Loimaan neuvonta-asemalla, Loimaan sairaalan tiloissa (Seppälänkatu 15–17).

Lämminhenkinen tilaisuus tuo osallistujat yhteen juuri joulun alla, mahdollisuus istahtaa hetkeksi juttelemaan syöpäsairaanhoitajan ja muiden paikalla olevien kanssa. Voit samalla varata ajan esimerkiksi kuntoutushakua varten, rintaproteesien tai uima-asun sovitukseen, luomitarkastukseen tai kahdenkeskiseen luottamukselliseen keskusteluun. Kaikki syöpäneuvonta-aseman asiakkaat ja toiminnastamme kiinnostuneet, olette lämpimästi tervetulleita!

Loimaan syöpäneuvonta-asema sijaitsee Tyks Loimaan sairaalan pohjakerroksessa fysioterapiaosaston vieressä. Sisäänkäynti sairaalan pääovesta.

 

 


Reseptejä hyvään elämään – sopeutumisvalmennuskurssi Keliakialiiton kanssa 23.–26.4.2019

(29.11.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Keliakia ja syöpä -sopeutumisvalmennuskurssin syövän sairastaneille keliaakikoille 23.–26.4.2019 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Kurssi toteutetaan yhteistyössä Keliakialiiton kanssa.

Voit hakea suositulle kurssille täyttämällä sähköisen lomakkeen tai paperisen hakemuksen. Kurssille valitaan 16 osallistujaa.

Sopeutumisvalmennuskurssien tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumistaan. Kursseilla osallistujat pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia toisten saman kokeneiden tai samassa elämäntilanteessa olevien kesken.

Tutustu myös muuhun vuoden 2019 kurssitarjontaan ja täytä hakemuslomake.

 

 

Mitä tapahtui vastaavalla sopeutumisvalmennuskurssilla keväällä 2018? Lue juttu syksyn LOKI-lehden sivulta 9.

 


Kehon ja mielen rentoutusta ja liikunnan iloa

(16.11.2018)

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella virkistäviä lomia ja ohjattuja hyvän olon tunteja.

 

 

Virkistyslomien ajankohdat ovat vuonna 2019 seuraavat: 13.–17.5. ja 16.–20.12.2019. Lomaohjelma sisältää muun muassa ohjattua liikuntaa, luovaa toimintaa, kuntosalin ja allasosaston käyttömahdollisuuden sekä rentouttavaa yhdessäoloa.

Naisia hemmotellaan Well­ness Weekend for Ladies -teemalomilla myös ensi vuonna: 27.–28.4. ja 16.–17.11.2019. Hyvinvointiviikonloput tarjoavat rentoutusta sekä hauskaa ja luovaa liikuntaa moneen makuun. Suosittuja Äijäpäiviä pidetään 4.4.2019 ja 19.9.2019.

Keväällä 2019 Meri-Karina tarjoaa lisäksi Hyvän olon tunteja. Suurelle yleisölle suunnattuja ohjattuja ryhmätunteja pidetään tammikuun toisesta viikosta alkaen (7.1.–15.4.2019, yhteensä 15 kertaa). Ryhmät tarjoavat luovaa liikuntaa sekä rentoutusta. Ilmoittautuminen on jo alkanut, katso ennakkotiedot Meri-Karinan nettisivuilta: www.merikarina.fi/lomat-kurssit/virkistyslomat

 

Lisätiedot:

 


Koe henkeäsalpaavat maisemat Norjan rannikolla ensi syksynä

(16.11.2018)

Hurtigruten tunnetaan 120-vuotisesta historiastaan, ainutlaatuisesta tunnelmastaan, dramaattisista maisemistaan ja lukuisista viehättävistä satamistaan. Lähde maailman kauneimmalle laivamatkalle Norjan rannikolle Matkarin matkassa 12.–18.9.2019!

Matka Hurtigrutenilla on paras tapa tutustua Norjan pitkään rannikkoon. Mahtavien maisemien ja raikkaan, puhtaan ilman yhdistelmä saa aikaan ihmeitä. Rannikon monet erityispiirteet tulevat selvästi esiin syksyllä, kun ruskan värit alkavat ilmestyä.

Hurtigruten on osa rannikon pikkukaupunkien paikallisliikennettä ja siten arkipäivää paikallisille asukkaille. Jylhät vuonot, UNESCOn maailmanperintökohteet, upea luonto ja eläimet ovat pääosassa tällä parin tuhannen kilometrin pituisella matkalla pitkin Norjan rannikkolinjaa.

Tutustu juuri julkaistuun matkaohjelmaan! Suosittelemme pikaista varausta, sillä paikkoja rajoitetusti.

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Matkatoimisto Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, 20700 Turku
02 2657 913, matkari@lssy.fi

 


Syöpäsäätiö on myöntänyt ennätykselliset 7 miljoonaa euroa syöpätutkimukseen

(14.11.2018)

Syöpäsäätiö ja Suomen Syöpäyhdistys ovat myöntäneet tänä vuonna apurahan 99 tutkijalle tai tutkimusryhmälle. Myönnetty summa on yhteensä ennätykselliset 7 miljoonaa euroa. Suurapurahat on myönnetty tänä vuonna neljälle eri tutkimusryhmälle useampivuotisten tutkimushankkeiden toteuttamiseksi.

Valtion yliopistosairaaloille terveyden tutkimukselle myöntämä rahoitus on romahtanut 16 vuodessa peräti 72 prosenttia. Syöpäsäätiön keväällä teettämän tutkimuksen mukaan 70 prosenttia tutkijoista kertoo tutkimusrahoituksen saamisen vaikeutuneen viimeisen 10 vuoden aikana.

Syöpäsäätiö tukee syöpätutkimusta lahjoitusvaroin. Esimerkiksi suurapurahan saaneen professori Jukka Westermarckin tutkimus kohdistuu rintasyövän pahanlaatuisten solujen syntymistä estävään jarrumekanismiin, joka parhaimmillaan voi jopa estää rintasyövän syntymisen.

» Lue lisää Syöpäsäätiön tiedotteesta (14.11.2018)

 


Perhekursseilta keinoja arjessa selviytymiseen – hae kesän 2019 kuntoutuskursseille!

(1.11.2018, päivitetty 13.11.2018)

Haku ensi vuoden Kelan perhekursseille on käynnissä. Sopeutumisvalmennuskurssit järjestetään Turussa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa, ja ne sopivat infektioeristyksessä oleville lapsille.

Sopeutumisvalmennuskurssit lisäävät koko perheen voimavaroja ja toimintakykyä muuttuneessa elämäntilanteessa. Lapsille tarjotaan onnistumisen kokemuksia ja monipuolista toimintaa turvallisessa ympäristössä. Kurssit auttavat myös sisaruksia ymmärtämään arjen tilanteita.

Kurssit on tarkoitettu perheille, joissa on syöpää sairastava alle kouluikäinen, alakoululainen tai yläk­ouluikäinen lapsi. Kurssien tavoitteena on antaa ajankohtaista tietoa lapsen syöpäsairauksista ja niiden hoidoista, löytää keinoja arjessa selviytymiseen ja antaa mahdollisuus koko perheelle tunteiden käsittelyyn.

 

Perhekurssit vuonna 2019:
 • Syöpäsairaudet, alle kouluikäiset, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille 16.–20.6.2019, KELA nro 72464
 • Leukemia, yläkoululaisille 24.–28.6.2019, KELA nro 72467
 • Leukemia, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille 1.–5.7.2019, KELA nro 72466
 • Syöpäsairaudet, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille 8.–12.7.2019, KELA nro 72465

» Tutustu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssivalikoimaan ja täytä Kelan kuntoutushakemus

 

 


Tukea arkeen ja elämään syöpähoitojen jälkeen – ilmoittaudu maksuttomaan tilaisuuteen 12.11. mennessä!

(17.9.2018, päivitetty 12.11.2018)

Missä voin tavata muita kuntoutujia? Miten saan vertaistukea? Miten syöpähoidot ovat kehittyneet? Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Läntisen syöpäkeskuksen yhteistyötilaisuus on suunnattu syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

 

TERVETULOA klo 15–15.15
Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen

ASIANTUNTIJA-ALUSTUKSET 15.15–16.30 (15 min/alustus)

 • onkologi Outi Hirvonen
 • syöpäsairaanhoitaja Pirkko-Liisa Peltonen-Santala
 • psykologi Ulla Kanttura
 • fysioterapeutti, lymfaterapeutti Marianne Himberg
 • ravitsemusterapeutti Satu Niemisalo

VÄLIPALATARJOILU

TYÖPAJAT klo 16.45–18

Kuntoutus
vastaava hoitaja Teija Kemppainen ja erikoissairaanhoitaja Tiina Hvitfelt

Neuvontapalvelut
neuvontahoitajat Eija Säteri ja Annamari Rivero

Syövän ennaltaehkäisy 
projektipäällikkö Minna Salakari ja sairaanhoitaja (YAMK) Jenni Vaskelainen

Vertaistuki
syöpäsairaanhoitaja Pirkko-Liisa Peltonen-Santala
vertaistukihenkilöitä

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ilmoittautuminen 12.11. mennessä (tarjoilua varten): kurssi@lssy.fi tai 02 2657 610.

Yhteistyössä: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Läntinen syöpäkeskus VSSHP/TYKS

 


Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen suurmyyjäiset tulevat jälleen – myyjä, varaa paikkasi nyt!  

(22.9.2018, päivitetty 12.11.2018)

Suomen suurimmat joulumyyjäiset täyttävät Turun Messukeskuksen (Messukentänkatu 9–13) lauantaina 8.12. klo 11–16.  Messukeskuksen C-halliin pystytetään lähes 400 myyjäispaikkaa.

 

 

Myyntipaikkojen varaukset ovat alkaneet. Varauksia voi tehdä tiistaisin ja torstaisin klo 9–15 numerosta 044 451 5632 tai osoitteesta ilmoittautumiset@lssy.fi. Myyjäksi voi tulla yksityinen henkilö tai yritys.

 • 0,75 x 1,50 m (= ½-pöytä, yksi numeroitu myyntipaikka), 55 €
 • 0,75 x 3,00 m (= koko pöytä, kaksi numeroitua myyntipaikkaa), 85 €
 • mahdollisuus ottaa useampia pöytiä peräkkäin.
 • seinänvieruspaikat myydään metreittäin 40 €/m/paikka myyjän tuodessa omat telineensä (tms.)

Suurmyyjäisistä on mahdollista hankkia kaikki yksilölliset lahjatavarat pukinkonttiin. Myyjäisiin on vapaa sisäänpääsy, pysäköintimaksu 6 €.

Turun Messukeskukseen liikennöi bussilinja numero 100. Bussi lähtee pysäkiltä T87, Linnankadulta Aurakadun ja Kauppahallin väliseltä alueelta. Bussi palaa Aurakadun pysäkille T2.

Suomen suurimmat joulumyyjäiset järjestetään jo 28. kerran. Tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia asiakkaita ja satoja myyjiä vuosittain. Tule aistimaan aitoa joulun tunnelmaa!

» Facebook-event
» Myyjäisilmoitus

 

***

Huom! Messukeskuksen B-hallissa on samaan aikaan pomppulinnamaailma, joka on avoinna myyjäispäivänä 8.12. klo 10–18 (katso lisätiedot ja myös muiden päivien aukioloajat messukeskuksen nettisivuilta). Käytä tilaisuus hyväksesi ja tule pitämään hauskaa!

 

 


 Wellness Weekendiltä hyvää oloa arkeen!

(27.9.2018, päivitetty 9.11.2018)

Meri-Karinassa Turussa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella mieltä ja kehoa virkistäviä lomia. Naisia hemmotellaan Well­ness Weekend for Ladies -teemalomalla 17.–18.11. Hyvinvointiviikonloppu tarjoaa rentoutusta sekä hauskaa ja luovaa liikuntaa moneen makuun.

 

 

Lauantai 17.11.

 • 8.00–9.30 Aamupala ja majoittuminen                       
 • 10.00–11.00 Rauhallinen aamujumppa / ryhmäliikunnanohjaaja Emilia Ward
 • 11.15–12.15 Kevyt lounas
 • 13.00–14.00 ”Saturday night fever” -tanssia 70-luvun diskomusiikkia / Emilia Ward                 
 • 15.00 Välipala                  
 • 15.30–17.00 Hathajooga / joogaohjaaja Miia Hämäläinen
 • 17-00–18.30 Päivällinen
 • 18.30–19.30 Äänimaljarentoutus / Teija Kemppainen
 • 19.00–21.30 Sauna ja uinti

Sunnuntai 18.11.

 • 8.00–9.30 Aamupala                                                    
 • 10.00–11.00 Zumba Gold / ohjaajana Mia Kuusisto
 • 11.15–12.30  Positiivisen psykologian abc… Mia Kuusisto
 • 12.30–13.30  Lounas
 • 13.30–14.30  Asahi / ohjaajana Outi Uurto

Sauna lämpimänä klo 8–15.

Merina-Shop on avoinna, myynnissä kauniita ja laadukkaita rintaliivejä ja uimapukuja.

Viikonlopun hinta on 100 €/hlö (sisältää majoituksen, ohjelman ja ruokailut), lauantain ohjelma ja ruokailut 60 €/hlö. Huom! Osallistumismaksu maksetaan Meri-Karinan infoon majoittumisen yhteydessä (käteinen tai pankkikortti).

 

Lisätietoja:

 


Isänpäivän muhkea menu on täynnä herkkuja – ilahduta isää Meri-Karinan juhlalounaalla

(5.10.2018, päivitetty 8.11.2018)

Meri-Karinan suosittu buffetpöytä katetaan isien kunniaksi sunnuntaina 11.11. klo 12–15. Tutustu maittavan juhlalounaan tarjontaan ja tee pöytävaraus!

 

 

Tarjolla on muun muassa paahtopaistia, paahdettua broileria, lohimedaljonkia ja porsaan sisäfileetä herkullisine kastikkeineen sekä tuoreita salaatteja. Jälkiruoaksi on suklaakakkua sekä valikoima juustoja ja hedelmiä. Tutustu seisovan pöydän koko tarjontaan.

Juhlalounaan hinta on aikuisilta 28 euroa ja lapsilta (alle 12-vuotiaat) 12 euroa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet voivat ruokailla hintaan 24 euroa. Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen numerosta 02 2657 666. 

Meri-Karinan seisova pöytä katetaan myös muina juhlapyhinä, kuten itsenäisyyspäivänä, 2. ja 3. adventtina sekä jouluaattona ja -päivänä. Lue lisää Meri-Karinan ravintolapalveluiden verkkosivulta.

Meri-Karina sijaitsee Turun Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35. Tervetuloa maittavien juhlakattausten ääreen!

 


Uusi kampanja antaa puheenvuoron keuhkosyöpäpotilaille

(1.11.2018)

Suomen Syöpäpotilaat ry yhteistyökumppaneineen on käynnistänyt Minulla on asiaa -nimisen kampanjan, joka nostaa esiin keuhkosyöpään sairastuneiden tarinoita ja keuhkosyövän hoidon nykytilaa. 

 

 

Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä. Suomessa se on miesten toiseksi ja naisten kolmanneksi yleisin syöpämuoto: vuosittain diagnosoidaan noin 2 600 uutta tapausta.

Nykyhoitojen ansioista yhä useampi elää edenneenkin keuhkosyövän kanssa vuosia. Tehokkain keino vähentää keuhkosyövän ilmaantuvuutta ja kuolleisuutta on tupakoinnin lopettaminen tai sen aloittamisen estäminen.

Minulla on asiaa -kampanjan verkkosivuilta on mahdollista lukea faktatietoa keuhkosyövästä sekä sairastuneiden kokemuksia keuhkosyövän kanssa elämisestä.

 


Koe ikimuistoisia elämyksiä Matkarin matkassa

(1.11.2018)

Tutustu ohjelmiin, aikatauluihin ja hintatietoihin Matkarin nettisivulla www.lssy.fi/matkari ja varaa paikkasi. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat matkoista alennusta.

 

 

Vietä tunnelmallinen joulu:

Vuonna 2019 tulossa:

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Matkatoimisto Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, 20700 Turku
02 2657 913, matkari@lssy.fi
  


Vuoden 2019 sopeutumisvalmennuskurssit päivitetty nettisivuille

(5.10.2018, päivitetty 22.10.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sopeutumisvalmennuskurssien ensi vuoden alustavat aikataulut on julkaistu. Päivitetyssä kurssiesitteessä ovat myös Meri-Karinan omarahoitteisten virkistys- ja hyvinvointilomien ajankohdat.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Uusin esite on luettavissa verkossa sopeutumisvalmennuskurssit-sivulla. Veikkauksen tuella toteutettavien avokurssien sekä lasten ja nuorten kurssien ajankohdat ja sisällöt tarkentuvat myöhemmin. Myös muut muutokset kurssiaikatauluun ovat mahdollisia.

Sopeutumisvalmennuskurssien tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumistaan. Kurssien tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen, elämään mahdollisimman hyvää elämää syövästä huolimatta.

Jos olet työssä, voit hakea kuntoutusrahaa kuntoutukseen osallistumisen ajalta. Voit saada korvausta myös kuntoutukseen tehdyistä matkoista.

 

Kehon ja mielen rentoutusta ja liikunnan iloa

Meri-Karinassa Turussa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella virkistäviä lomia ja ohjattuja hyvän olon tunteja.

Virkistyslomien ajankohdat ovat vuonna 2019 seuraavat: 13.–17.5. ja 16.–20.12.2019. Lomaohjelma sisältää muun muassa ohjattua liikuntaa, luovaa toimintaa, kuntosalin ja allasosaston käyttömahdollisuuden sekä rentouttavaa yhdessäoloa.

Naisia hemmotellaan Well­ness Weekend for Ladies -teemalomilla myös ensi vuonna: 27.–28.4. ja 16.–17.11.2019. Hyvinvointiviikonloput tarjoavat rentoutusta sekä hauskaa ja luovaa liikuntaa moneen makuun. Suosittuja Äijäpäiviä pidetään 4.4.2019 ja 19.9.2019.

Keväällä 2019 Meri-Karina tarjoaa lisäksi Hyvän olon tunteja, uudet ryhmät aloittavat tammikuussa (7.1.–15.4.2019, 15 kertaa). Ilmoittautuminen on jo alkanut!

Lisätiedot:

 

 


Meri-Karina kutsuu syksyiseen toivekonserttiin 4.11.

(13.9.2018, päivitetty 13.10.2018)

Perinteinen konsertti hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) sunnuntaina 4.11. klo 14 alkaen.

 

 

Solisteina ovat muun muassa Kike ElomaaSebastianTino ja Anri Ahlgren, Aulis KotaviitaOla MikolaPauli LehtonenJouni HaapaniemiTutta CarpelanMeiju LehtinenHarry LindströmPyry Hautaniemi sekä monia muita. Säestäjänä Timo Rautalan Atlas-orkesteri. Esiintyjämuutokset ovat mahdollisia.

Liput 15 euroa, sisältää kahvitarjoilun väliajalla. Konsertin lipputulot lahjoitetaan hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi. Lippuja on saatavilla Meri-Karinasta (Seiskarinkatu 35, Turku), Matkarista (Itäinen Pitkäkatu 30, Turku) sekä ovelta. Ennakkoilmoittautumiset ryhmille: ilmoittautumiset@lssy.fi.

Toivekappaleita on mahdollista lähettää 30.10. mennessä osoitteeseen rautalatimo@gmail.com tai kati.tilli@lssy.fi.

» Lataa konserttijuliste

 


Roosa nauha -konsertin tähtenä loistaa Mikko Harju

(15.8.2018, päivitetty 11.10.2018)

Tässä sinua varten -hyväntekeväisyyskonsertti on osa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Roosa nauha -viikon ohjelmaa. Tapahtuman tuotto ohjataan alueelliseen syövän vastaiseen työhön sekä rintasyöpätutkimukseen. Tilaisuus tuotetaan yhteistyössä Turun Seudun Osuuspankin ja Ravintola Naiman kanssa.

 

 

Hyväntekeväisyystapahtuma pidetään torstaina 11.10. klo 19 Turussa ravintola Naimassa (Aurakatu 6). Pääsylippu on 25 euroa, sisältäen maljan kuohuvaa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille ja Osuuspankin omistaja-asiakkaille lipun hinta on 20 euroa (jäsenkortti näytettävä ovella). Konsertin ikäraja on 18 vuotta.

Ovet avautuvat yleisölle klo 18.30. Tapahtuma alkaa klo 19 paikoille asettumisella, juonnolla ja hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Mikko Harju aloittaa keikkansa noin klo 20 (kesto n. 60 min).

Mikko Harju kuvaa itseään artistina rakkauden lähettilääksi, joka valaa ihmisiin uskoa ja toivoa. Harju on tullut tutuksi muun muassa singleistään ”Mä olen tässä” ja ”Taivas ei oo rajana”. Hänen esikoisalbuminsa “Sinä olet elämä” julkaistiin toukokuussa 2018.

Hyväntekeväisyystapahtumassa huutokaupataan Johanna Oraksen”Kubistic Still Life” -taidegrafiikka. Teos on taiteilijan Paloja paletin pinnalta -näyttelystä, jolla Johanna Oras juhlisti 25-vuotista taiteilijauraansa. Oras valitsi teoksen huutokaupattavaksi siinä esiintyvien lempiaiheidensa vuoksi.

– Katsoja voi kokea löytämisen riemun, kun hän tutkii, mitä kaikkea teoksessa onkaan – jotain vanhaa, jotain uutta, jotain yllätyksellistä. Siniset sävyt tuovat valoa elämään, ja kubistinen maailma antaa erilaisten palojen kautta elämyksiä arjen keskelle, Oras luonnehtii.

Huutokaupan tuotto kerryttää Roosa nauha -keräyksen kokonaissaldoa, ja varat ohjautuvat paikalliseen rintasyövän vastaiseen toimintaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistykselle. Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta sekä vaikuttaa siihen, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen sekä maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Konserttilippu on mukava tapa muistaa esimerkiksi henkilökuntaa tai yllättää asiakkaan. Kymmenen lipun (yritys)lippupaketti on 300 euroa, sisältäen lippujen lisäksi kymmenen Roosa nauhaa, kymmenen lasillista kuohuvaa sekä oman pöydän tapahtumassa. Yrityslippupaketit: kati.tilli@lssy.fi, 044 055 157

 

Johanna Oras valitsi teoksen huutokaupattavaksi siinä esiintyvien lempiaiheidensa vuoksi. Teoksen lähtöhinta on 500 euroa.

 

Lisätiedot:

Tässä sinua varten -hyväntekeväisyyskonsertti (K-18) torstaina 11.10.2018 klo 19 Ravintola Naimassa (Aurakatu 6, Turku). Esiintyjänä Mikko Harju. Hyväntekeväisyyshuutokauppa. Liput: www.lippu.fi. Yhteistyössä Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Turun Seudun Osuuspankki ja Naima Turku.

 


Läntinen syöpäkeskus ja Mallimaa-hanke: Datan ja teknologian merkitys yksilöllisessä syövänhoidossa

(10.10.2018)

Tervetuloa edistämään Läntisen syöpäkeskuksen ensiaskelia Yksilöllisen syövänhoidon mallimaa 2020 -tapahtumaan. Tilaisuus järjestetään maanantaina 29.10. klo 9–14 Tyksin T-sairaalan Risto Lahesmaa -salissa.

 

 

Tilaisuudessa pohditaan, miten data ja teknologia voivat auttaa meitä parantamaan syövänhoitoa ja kuinka niitä voidaan hyödyntää yksilöllisen syövänhoidon kehittämisessä. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen osallistuu tapahtuman paneelikeskusteluun. Tutustu koko ohjelmaan.

Huom! Tilaisuuteen on sähköinen ilmoittautuminen.

 


Lokakuu on rintasyöpätietoisuuden kuukausi

(14.9.2018, päivitetty 10.10.2018)

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla kerätään varoja rintasyöpätutkimukseen sekä sairastuneiden ja läheisten tukemiseen. Kampanja kestää koko lokakuun. Tule mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen roosansävyisiin tapahtumiin!

Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen sekä maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen. 

Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä. Rintasyöpään sairastuu jo yli 5 000 naista vuodessa, mikä tekee siitä yleisimmän syövän Suomessa. Siten myös tukea ja tietoa tarjoavia palveluja tarvitaan yhä enemmän.   

Roosa nauha -kampanja muistuttaa tänä vuonna varhaisen toteamisen merkityksestä rintasyöpäkuolemien ehkäisemisessä. Roosan silkkinauhan on suunnitellut muusikko Anna Puu, ja kampanjan teema on “Minä & Sinä. Meissä on voimaa.”

 

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta sekä syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Kuva: Syöpäsäätiö

 

Lokakuussa tapahtuu

Kaikissa tilaisuuksissa on myynnissä Roosa nauhoja sekä saatavilla tietoa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnasta.

5.–7.10. Kirja- ja ruokamessut, Turun Messukeskus (Messukentänkatu 9–13). Satoja näytteilleasettajia ja liki 500 ohjelmanumeroa. Tule tutustumaan messuosastoomme (B-halli, paikka 26) ja vaihtamaan kuulumisia. Myynnissä Roosa nauhoja.

9.10. Naisten ilta klo 17.30–20.30, Meri-Karinan hyvinvointikeskus (Seiskarinkatu 35, Turku), Airisto-sali. Näytteilleasettajia paikalla koko illan klo 17.30 alkaen, mm. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvonta- ja kuntoutustoiminnan, Rintasyöpäyhdistys Europa Donnan ja Terveystalon toiminnan sekä Terttu Lilja Oy:n lymfatuotteiden esittelyä. Merina-Shopissa esillä kauniita proteesiliivejä ja uima-asuja. Sovitus- ja ostomahdollisuus. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Paluukuljetus Kauppatorille klo 20.30. Yhteistyössä LSSY ja LSSY:n Turun paikallisosasto.

10.10. klo 18 Salon paikallisosaston tapaamisilta (Salo-Karina, Helsingintie 52). Rintasyövän lääkehoito, luennoimassa Tuulia Vallius, LL, erikoistuva lääkäri, Tyks. Tarjoilua Roosa-hengessä.

10.10. klo 18.30 Salibandyn liigapeli TPS – Westend Indians. Roosa nauha -ottelu pelataan Turun Kupittaan palloiluhallissa.

11.10. klo 19 Tässä sinua varten -hyväntekeväisyyskonserttiNaima Turku (Aurakatu 6, Turku). Roosa nauha -konsertin tähtenä loistaa Mikko Harju. Ennen konserttia huutokaupataan Johanna Oraksen taidegrafiikkaa. Liput 25 €, sis. maljan kuohuvaa. LSSY:n jäsenet ja Osuuspankin omistaja-asiakkaat 20 € (jäsenkortti näytettävä ovella). Konsertin ikäraja 18 vuotta. Liput: www.lippu.fi. Yritysliput: kati.tilli@lssy.fi, 044 055 1571. Yhteistyössä LSSY, Turun Seudun Osuuspankki, Ravintola Naima ja Roosa nauha.

11.10. klo 18 Roosa nauha -myynnin avaus Salon pääkirjastolla (Vilhonkatu 2), joka valaistaan vaaleanpunaiseksi (valaistus 11.–14.10.). Järj. LSSY:n Salon paikallisosasto, toteutus yhteistyössä Salon kaupungin kanssa. Avajaispuhe Marja Ruokonen ja Elina Suonio-Peltosalo. Salon paikallisosaston vapaaehtoistoimijat myyvät Roosa nauhoja Salon Citymarketilla ja Halikon Prismassa sekä Perniössä S-Marketilla ja K-Supermarketilla 12.–13.10.  Nauhoja myynnissä myös Salo-Karinan palveluasemalla 12.10. klo 10–17.30.

11.10. klo 18.30 Lentopallon miesten Mestaruusliigan Roosa nauha -ottelu Raision Loimu – Team Lakkapää, Kerttulan liikuntahalli, Raisio. Raision Loimu pelaa ottelun Roosa nauha -pelipaidoissa. LSSY:n Forssan seudun paikallisosasto myy Roosa nauhoja paikan päällä. Lipaskeräystä.

12.10. klo 1115 Avoimien ovien päivä, Loimaan neuvonta-asema (Seppälänkatu 15–17). Roosa-munkkien ja kahvittelun ohessa mahdollisuus tehdä proteesiliivi- ja uima-asusovituksia sekä ostoksia. Tietoiskuja tasatunnein, musiikkituokioita, proteesiliivi-arvontaa. Rintasyöpään sairastuneen puheenvuoro omakohtaisista sairauskokemuksistaan sekä sytostaattipoliklinikan hoitajan info.

12.10. klo 19 Turun Kirjastosilta valaistaan vaaleanpunaiseksi. Mieskuoro Laulun Ystävät esiintyy valaisuhetkellä ja laulaa naisille omistetun serenadin. Roosa nauha -myyntiä ja lipaskeräystä. Yhteistyössä LSSY ja Turun kaupunki.

13.10. klo 18.30 TPS–Tappara-ottelu, Gatorade Center (Artukaistentie 8, Turku). Halli pukeutuu pinkkiin! LSSY mukana kertomassa toiminnastaan. Roosa nauha -myyntiä ja lipaskeräystä.

26.–28.10. Osaava Nainen -messut, Turun Messukeskus (Messukentänkatu 9–13). Roosa nauha -myyntiä ja toiminnan esittelyä C-hallissa, paikka 63.

 

 

 

Anna Puulle salama symboloi ihmisessä olevaa voimaa. Jokainen meistä voi olla mukana luomassa huomista, jossa yhä useampi syöpä voidaan parantaa.

 


Kirjastosilta loistaa vaaleanpunaisena Roosa nauha -päivänä

(1.10.2018, päivitetty 7.10.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Turun kaupunki valaisevat Kirjastosillan rintasyövän vastaisen työn kunniaksi perjantaina 12.10. kello 19. Tempaus on osa Roosa nauha -kampanjaa, jolla kerätään varoja rintasyöpätutkimukseen sekä sairastuneiden ja läheisten tukemiseen.

 

Aurajoen ylittävä Kirjastosilta saa vaaleanpunaisen värin virallisena Roosa nauha -päivänä 12.10. Joulukuussa 2013 avattu ja monesti palkittu Kirjastosilta on hehkunut eri teemaväreissä ennenkin, esimerkiksi sinivalkoisena Suomen itsenäisyyden kunniaksi, ja saanut osakseen myös kansainvälistä huomiota.

 

Turun Kirjastosilta vaihtaa väriä vaaleanpunaiseksi noin iltaseitsemältä. Mieskuoro Laulun Ystävät esiintyy valaisuhetkellä ja laulaa muun muassa naisille omistetun serenadin. Paikan päällä on mahdollista ostaa Roosa nauhoja sekä tukea alueellista syöpätyötä rahalahjoituksin.

Rintasyöpään sairastuu yli 5 000 naista vuodessa, mikä tekee siitä yleisimmän syövän Suomessa. Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on, että yhä useampi rintasyöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa ja että jokainen voi saada tarvitsemansa tuen sairauden eri vaiheissa.

– Keräysvaroilla tarjotaan tukipalveluita syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen alueellisissa syöpäyhdistyksissä, joten osallistumalla keräykseen on mukana myös paikallisessa syöväntorjuntatyössä, kannustaa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys muistuttaa tänä vuonna varhaisen toteamisen merkityksestä rintasyöpäkuolemien ehkäisemisessä. Rintasyövän ennuste on parantunut, kun syövät todetaan aiempaa aikaisemmin ja hoitomenetelmät ovat kehittyneet. Tällä hetkellä lähes 90 prosenttia rintasyöpää sairastavista on elossa viiden vuoden kuluttua sairauden toteamisesta.

Roosa nauha -keräys on järjestetty Suomessa vuodesta 2003 alkaen. Keräyksen ajankohta on pääasiassa lokakuu, joka on kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi. Tänä vuonna Roosan silkkinauhan on suunnitellut Anna Puu ja kampanjan teemana on ”Minä & Sinä. Meissä on voimaa”. Keräys on käynnissä 4.11. asti. Lue lisää Roosa nauha -kampanjasta osoitteesta www.roosanauha.fi.

Turun Kirjastosilta valaistaan vaaleanpunaiseksi Roosa nauha -päivänä pe 12.10. n. klo 19. Ohjelmassa on musiikkia, lipaskeräystä ja Roosa nauha -myyntiä. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Turun kaupungin yhteistempaus toteutetaan jo kolmannen kerran.

 


Äijät saavat oman päivänsä 11.10. – vielä ehdit ilmoittautua!

(13.9.2018, päivitetty 5.10.2018)

Äijäpäivää vietetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turkutorstaina 11.10. Luvassa on muun muassa jumppaa, rentoutusta sekä uintia kunnon löylyjen kera.

 

Ohjelma:

 • 8.00–9.15 Aamupala
 • 9.30–10.30 Kuntopiiri / ft Esko Hirvinen  
 • 10.45–11.30 Astan ruokavinkit / rav.asiantuntija Asta Myyrinmaa
 • 11.30–12.30  Lounas
 • 12.45–13.45  Äijäjooga
 • 14.00–15.00  Äänimaljarentoutus päivän päätteeksi / Teija Kemppainen
 • 15.00 Kaffetta ja pullaa

Sauna on lämpimänä klo 8–16.

Päivän hinta 20 €/hlö, maksetaan tullessa ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu: kurssi@lssy.fi tai 02 2657 610

» Meri-Karinan hyvinvointi- ja teemalomat

 


Vietä joulu Matkarin matkassa

(30.9.2018, päivitetty 5.10.2018)

Lähde viettämään unelmien joulua Scandic Imatran Valtionhotelliin tai jouluristeilylle suoraan Turusta Tallinnaan Baltic Princess -laivalla. Keväällä Matkari Oy vie Reinin jokiristeilylle Sveitsistä Hollantiin sekä Montenegroon, Adrianmeren rannalle.

 

 

Tutustu kaikkiin matkaohjelmiin Matkarin nettisivuilla. Voit ilmoittautua matkalle täyttämällä sähköisen lomakkeen verkkosivuilla. Kysy ennakkotietoja vuoden 2019 matkoista ja varmista paikkasi!

Lisätiedot ja varaukset: 
www.lssy.fi/matkari

Matkatoimisto Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, 20700 Turku
02 2657 913
matkari@lssy.fi

 

JOULU SCANDIC IMATRAN VALTIONHOTELLISSA 23.–26.12.2018

Jäsenhinta 635 €/hlö 2-hengen huoneessa. Hinta sisältää bussikuljetukset, täysihoidon, monipuolisen jouluohjelman ja matkanjohtajan palvelut.

JOULURISTEILY TURUSTA TALLINNAAN 24.–26.12.2018

Hinta alkaen 320 €/hlö 2-hengen hytissä. Hinta sisältää laivamatkat/hytti, ruokailut ja jouluohjelman laivalla, päivä Tallinnassa.

REININ JOKIRISTEILY SVEITSISTÄ HOLLANTIIN / KRISTINA CRUISES 8.–15.4.2019
Zürich–Basel–Strasbourg–Mannheim–Rüdesheim–Koblenz–Köln–Dusseldorf–Amsterdam

Rentoudu, inspiroidu ja herkuttele viikko Reinillä! Hinta alkaen 1960 €/hlö. Hinta sisältää kuljetukset Turku–Helsinki/lentokenttä–Turku, risteily valitussa hyttiluokassa, lennot Helsinki–Zürich/Amsterdam–Helsinki, ohjelma ja täysihoito laivalla, 4 retkeä ja matkanjohtajan palvelut.

MONTENEGRO – ADRIANMEREN HELMI 20.–25.5.2019

Kristallinkirkkaan Adrianmeren rannalla sijaitseva Montenegro tunnetaan hienoista vuoristomaisemistaan ja historiallisista rannikkokaupungeista. Matkalla pääsee kokemaan ikimuistoisia elämyksiä upeiden kansallispuistojen ja Unescon maailmanperintökohteiden äärellä.

 


Syksyn LOKI-lehti on julkaistu – lue digitaalisesti jo nyt!

(27.9.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tiedotuslehti on ilmestynyt ja luettavissa verkkoversiona. Yhdistyksen toimialueelle lehti jaetaan viikon 40 aikana.

LOKI-lehteä tehdään laajalle lukijakunnalle, joka on kiinnostunut omasta ja läheistensä terveydestä. Lehdessä kerrotaan muun muassa alueellisesta terveydenedistämistyöstä, syövän diagnosoinnista ja hoidosta, uusimmista tutkimustuloksista sekä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen monipuolisista palveluista, kuten kuntoutustoiminnasta.

Miksi jotkut selviytyvät surusta ja toiset eivät? Miten tukea nuoren itsetuntoa ja vähentää päihdekokeiluja? Mitä tapahtui Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Keliakialiiton yhteistyökurssilla? Mikä auttaisi yläraajaturvotukseen, monen rintasyöpäpotilaan harmittavaan jälkioireeseen? Mitä biopankit ja syöpäkeskukset tekevät? Lue muun muassa näistä aiheista painotuoreesta lehdestä.

LOKI on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tiedotuslehti, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Laajalevikkinen (230 000 kpl) julkaisu jaetaan Lounais-Suomen alueelle ilmaisjakeluna. Lisäksi se tavoittaa yhdistyksen yhteistyökumppanit ja sidosryhmät valtakunnallisesti.

 

» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen julkaisut

 

 


Salossa vuokrakaksio heti vapaa täytä asuntohakemus!

(17.9.2018)

Salo-Karinan pienkerrostalo sijaitsee osoitteessa Helsingintie 52. Vuokratalo on rakennettu vuonna 2001 ja käsittää 12 huoneistoa.
 
 
 
 
Salon keskustassa sijaitsevasta Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen omistamasta kiinteistöstä on vapautunut vuokra-asunto (35 m2): kaksi huonetta, keittiö, iso lasitettu parveke sisäpihalle. Asuntoa on remontoitu aivan äskettäin, mm. lattia uusittu ja seinät maalattu.
 
Vuokra on 482 €/kk, sisältäen veden ja sähkön.
 
 
Lisätiedot:
 
Camilla Carpelan, asuntosihteeri
 
 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen loppuvuosi täyttyy tapahtumista

(17.9.2018)

 

Koko lokakuu on omistettu rintasyövän vastaiselle työlle! Lue lisää Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Roosa nauha -tapahtumista osoitteessa www.lssy.fi sekä syys-lokakuun vaihteessa julkaistavasta LOKI-lehdestä.

Vanhusten asuminen -tapahtuma 23.10. klo 14.15–16  Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen (Puistokatu 11, Turku) juhlasalissa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana esittelemässä asumispalveluitaan. Messutapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Järj. Turun Seudun Vanhustuki ry. » Lue lisää Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen asumispalveluista

Syksyinen toivekonsertti 4.11. klo 14 Meri-Karinassa (Seiskarinkatu 35, Turku). Perinteinen konsertti hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi. Solisteina mm. Kike Elomaa, Sebastian, Tino ja Anri Ahlgren, Aulis Kotaviita, Ola Mikola, Pauli Lehtonen, Jouni Haapaniemi, Tutta Carpelan, Meiju Lehtinen, Harry Lindström, Pyry Hautaniemi sekä monia muita. Säestäjänä Timo Rautalan Atlas-orkesteri. Liput 15 €, sis. kahvitarjoilun väliajalla. Lippuja saatavilla Meri-Karinasta (Seiskarinkatu 35, Turku), Matkarista (Itäinen Pitkäkatu 30, Turku) sekä ovelta. Ennakkoilmoittautumiset ryhmille: ilmoittautumiset@lssy.fi. Toivekappaleita on mahdollista lähettää 30.10. mennessä osoitteeseen rautalatimo@gmail.com tai kati.tilli@lssy.fi.

”Tukea arkeen ja elämään syöpähoitojen jälkeen” -tilaisuus 15.11. klo 15–18 Meri-Karinassa. Keskustelutilaisuus on suunnattu syöpäkuntoutujille ja heidän läheisilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen 12.11. mennessä (tarjoilua varten), kurssi@lssy.fi tai 02 2657 610. Yhteistyössä LSSY ja Läntinen Syöpäkeskus VSSHP/TYKS. » Lue lisää tapahtumasta

 “Selviytyminen arjessa syöpähoitojen keskellä” -ensitietopäivä 21.11. klo 12–16 Tyksin T-sairaalassa (Risto Lahesmaa -sali, Hämeenkatu 11). Miten tukea hyvinvointia ja jaksamista? Mitä ravitsemuksesta olisi hyvä tietää syöpähoitojen aikana? Mistä voin saada vertaistukea? Ensitietopäivät tarjoavat ajankohtaista tietoa sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Järj. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja LSSY.

Jouluna herkutellaan! Suuren suosion saavuttanut Meri-Karinan seisova pöytä katetaan juhlapyhinä klo 12–15: itsenäisyyspäivänä 6.12., 2. adventtina 9.12., 3. adventtina 16.12., jouluaattona 24.12. ja joulupäivänä 25.12. Aikuiset 28 €, LSSY:n jäsenet 24 € ja lapset (4–12-vuotiaat) 12 €, alle 3-vuotiaat veloituksetta. Pöytävaraukset numerosta 02 2657 666. » Lue lisää Meri-Karinan ravintola- ja juhlapalveluista

Suomen Suurimmat joulumyyjäiset 8.12. klo 11–16  Turun Messukeskuksessa. Tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia joulumielellä liikkuvia asiakkaita ja satoja myyjiä vuosittain. Saman katon alta on mahdollista hankkia kaikki yksilölliset lahjatavarat pukinkonttiin. Linja-auto nro 100 kulkee Turun keskustasta. Vapaa sisäänpääsy, pysäköintimaksu 6 €. Joulumyyjäisten pöytäpaikkojen myyntivaraukset alkavat 2.10. klo 9. Myyntivarauksia voi tehdä tiistaisin ja torstaisin klo 9–15 numerosta 044 451 5632 tai ilmoittautumiset@lssy.fi. Myyjäksi voi tulla yksityinen henkilö tai yritys. » Lue lisää tapahtumasta

Virkistys- ja teemalomilta hyvää oloa arkeen! Meri-Karina tarjoaa mieltä ja kehoa virkistävän loman 17.–21.12. Miehille on oma ”Äijäpäivä” 11.10., ja naisia hemmotellaan Well­ness Weekend for Ladies -teemalomalla 17.–18.11. » Lue lisää Meri-Karinan hyvinvointilomista

 


Yli 18 miljoonaa ihmistä sairastuu ennusteen mukaan tänä vuonna syöpään

(Syöpäjärjestöt 13.9.2018)

The International Agency for Research on Cancer (IARC) on julkaissut viimeisimmät arviot syövän maailmanlaajuisesta syöpätaakasta. Maailmanlaajuisen syöpätaakan arvioidaan nousevan tänä vuonna 18,1 miljoonaan uuteen syöpätapaukseen. Syöpään kuolee 9,6 miljoonaa ihmistä vuonna 2018.

Syöpätaakka tarkoittaa sekä syöpään sairastumisen riskiä että syövän aiheuttamaa kuolleisuutta. GLOBOCAN 2018 tietokanta tarjoaa arvioita syöpätaakasta 185 maassa 36 eri syöpätaudin osalta.

Tietokannan mukaan maailmanlaajuisen syöpätaakan arvioidaan nousevan 18,1 miljoonaan uuteen tapaukseen. Tänä vuonna syöpään kuolee 9,6 miljoonaa ihmistä. Maailmanlaajuisesti tämä tarkoittaa sitä, että syöpään kuolee joka kahdeksas mies ja joka yhdestoista nainen viiden vuoden sisällä syöpädiagnoosin saamisesta.

Lähes puolet uusista syöpätapauksista ja yli puolet syöpäkuolemista vuonna 2018 arvioidaan tapahtuvan Aasiassa, osittain siksi, että alueella on lähes 60 prosenttia maailman väestöstä. Euroopan osuus maailmanlaajuisista syöpätapauksista on 23,4 prosenttia ja 20,3 prosenttia syöpäkuolemista, vaikka Euroopassa asuu vain yhdeksän prosenttia maailman väestöstä.

 

Suomessa ennustetaan löytyvän yli 35 000 syöpää tänä vuonna

NORDCANin kokoamien tietojen mukaan Suomessa ennustetaan löytyvän 35 400 syöpätapausta tänä vuonna. Viimeisimpien julkaistujen syöpätilastojen mukaan Suomessa syöpään vuonna 2015 sairastui 32 799 ihmistä. ”Uusien syöpätapausten määrä Suomessa on kasvanut jatkuvasti ja kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa”, sanoo Syöpärekisterin tilastojohtaja Janne Pitkäniemi.

Ennusteiden mukaan Suomessa ikävakioitu syöpäkuolleisuus pienenee. Vaikka syöpäkuolleisuus laskee, niin syöpäkuolemien lukumäärä nousee jatkossa. Kun vuonna 2015 syöpäkuolemia oli hieman yli 12 000 niin vuonna 2025 on ennustettu syöpäkuolemia olevan 14 400. Tämä johtuu pääasiassa väestön ikääntymisestä, jonka myötä uusien syöpätapausten lukumäärät kasvavat.

Maailmanlaajuisesti uusia keuhkosyöpä, naisten rintasyöpä ja suolistosyöpätapauksia diagnosoidaan eniten kuolemia. Yhdessä nämä kolme syöpää vastaavat kolmasosaa kaikista uusista syöpätapauksista. Eturauhassyöpä on listalla neljäntenä. Suomessa yleisimmät syövät ovat rintasyöpä naisilla ja eturauhassyöpä miehillä.

Syövän lisääntyminen johtuu useista tekijöistä, kuten väestönkasvusta ja ikääntymisestä, mutta myös sosiaalinen ja taloudellinen kehitys tuo mukanaan elämäntapoja, jotka lisäävät syöpäriskiä. Esimerkiksi vähäinen liikunta voi tulevaisuudessa olla aikaisempaa merkittävämpi syövän riskitekijä.

 

Lisätietoja:

 


HopLopin erityispäivä tulee taas!

(13.9.2018)

Kahdeksantoista HopLopia ympäri Suomen avaa ovensa ilmaiseksi syöpään sairastuneiden lasten ja erityislasten perheille tiistaina 9.10. Tällä kertaa Erityispäivä toteutetaan sisäleikkipuistojen ollessa auki myös muille asiakkaille, joten tapahtuma ei valitettavasti sovi infektioriskissä oleville.

 

Erityisaamuihin perheillä on ilmainen sisäänpääsy, kunhan he ovat ilmoittautuneet alla olevan linkin kautta pyydettyyn eräpäivään mennessä. Puistot ovat auki koko päivän tiistaina 9.10. puistojen normaalien aukioloaikojen mukaan. Turun HopLop Länsikeskus (Viilarinkatu 3) on auki klo 9–20.

Perheet voivat ilmoittautua oman alueensa / itseään lähimpänä olevaan puistoon Sylvan avaaman Webropol-lomakkeen kautta. Ilmoittautuminen on auki maanantaihin 24.9. klo 12.00 asti.

Lomakkeesta valitaan haluttu sisäleikkipuisto, kerrotaan vastuuvanhemman nimi ja yhteystiedot (puistoon pääsee sisään vastuuvanhemman nimellä) sekä osallistuvien henkilöiden lukumäärä. Valitun HopLop-puiston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät HopLopin nettisivuilta.

Erityisaamu toteutetaan yhteistyössä Sylva ry:n (syöpäsairaiden lasten perheet) ja Leijonaemot ry:n (erityislapset) kanssa. Sylvan kautta ilmoittautuvat syöpään sairastuneiden lasten perheet.

Huom! Sykerö-kerho on saanut sovittua erillisen vierailun infektioriskissä oleville Raisioon avattavaan uuteen HopLopiin. Ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin, kun avajaispäivä varmistuu, joten seuraa ilmoittelua!

 


Sykerön keväällä alkanut teatterikerho jatkuu lokakuussa

(9.9.2018, päivitetty 13.9.2018)

Tiedossa on monipuolinen teatterisyksy! Teatterikerhon ensimmäinen kerta on sunnuntaina 7.10. Sirkus  ja Teatteriyhdistys Aura Companyn taidetilassa (4. krs), Ratapihankatu 53, Turku. Kerho kokoontuu sunnuntaisin klo 14.45–15.45. 

 

 

Teatterikerhossa tehdään viime keväältä tuttuja harjoitteita ja paljon uusia juttuja. Pyrimme syksyn aikana harjoittelemaan esityksen joulujuhliin. Kerhoa pitää tuttuun tapaan näyttelijä Alisa Salonen. Tänä syksynä mukaan tulee myös sirkustaiteilija Pekka Laamanen, joka toimii toisena ohjaajana.

Kaikki vanhat teatterikerholaiset ovat tervetulleita. Kerhoon mahtuu myös uusia osallistujia, Sykerön lapsia ja heidän sisaruksiaan. Toistaiseksi pidetään vain yksi ryhmä, ja sen alaikäraja on 6 vuotta.

Kerho sopii infektioriskissä oleville. Rakennuksessa ei liiku sunnuntaisin kovin paljon muita ihmisiä, ja tila siivotaan ennen jokaista kerhokertaa.

Ilmoittautuminen sähköpostitse asalonen87@gmail.com syyskuun loppuun mennessä. Viestiin lapsen nimi ja ikä, huoltajan nimi ja puhelinnumero sekä lisätietoja lapsesta, esim. liikuntarajoite. Kerhotilaan pääsee hissillä.

Tiedustelut: asalonen87@gmail.com tai 050 346 9885

 


Nuorten aikuisten kurssi 26.–28.10.2018 – kun vanhempi sairastaa

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, 20900 Turku)

(21.6.2018, päivitetty 12.9.2018)

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu itsenäistymisen kynnyksellä oleville, noin 17–25-vuotiaille nuorille aikuisille. Kurssin rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

 

 

Kurssilla keskitytään tunteisiin, itsestä huolehtimiseen ja rentoutumiseen sekä tehdään käytännön harjoituksia hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kurssin aikana käydään läpi osallistujien so­siaalisia tukiverkostoja ja roolia perheessä. Mahdollisuus jakaa kokemuksia ja tavata ver­taisia. Lisäksi ohjelma sisältää tulevaisuuden pohdin­taa sekä yksilöllisten selviytymiskeinojen kar­toittamista.

Hae mukaan täyttämällä lomake, jonka voit tulostaa verkkosivuilta tai noutaa kurssitoimistostamme. Hakuaika päättyy kuukautta ennen kurssia alkua, mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella eräpäivän jälkeen.

Lue lisää:

 

 

 


Syöpään sairastuneen lapsen läheisten kurssi 5.–6.10.2018

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku)

(21.6.2018, päivitetty 12.9.2018)

Sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu syöpään sairastuneen lapsen läheisille, esim. isovanhemmille, kummeille, tädeille, enoille, sedille. Kurssin järjestävät Lounais-Suomen Syöpäyh­distys ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

 

 

Läheisten kurssilla jaetaan kokemuksia muiden lapsisyöpäpotilaiden läheisten kanssa. Kurssilla tavataan asiantuntijoita, jotka antavat ajankohtaista tietoa syövän hoidosta ja ajasta hoitojen päättymisen jälkeen.

Kurssin kautta läheisillä on mahdollisuus virkistäytyä sekä saada tietoa ja voimavaroja lapsen tukemiseen. Kurssiin sisältyy myös vapaata yhdessäoloa.

Hae mukaan täyttämällä lomake, jonka voit tulostaa verkkosivuilta tai noutaa kurssitoimistostamme.

Lue lisää:

 


Eschner-säätiö tukee ennaltaehkäisevää syöpätyötä suurlahjoituksella

(10.9.2018)

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet on myöntänyt 130 000 euroa Lounais-Suomen Syöpäyhdistykselle. Lahjoitusvaroja kohdennetaan paitsi syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen tarkoitettuun kuntoutustoimintaan myös tuki- ja neuvontapalveluiden ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Jatkossa yhdistys kykenee tarjoamaan laajemmin muun muassa terveydenedistämiseen tähtääviä palveluitaan.

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään elämänsä aikana. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saa omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta ja tukea sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa. Yhdistyksen toiminta-ajatuksena on ”Hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta”.

– Kehittämällä tuki- ja neuvontapalveluja yhdistys lisää syöpään liittyvää tietoisuutta ja samalla vähentää pelkoa ja virheellistä tietoa. Pyrimme siihen, että mahdollisimman harva sairastuisi syöpään, sairastuneista mahdollisimman moni paranisi ja että syöpään sairastuneet voisivat elää rikasta elämää ajantasaisen tuen ja hoidon ansiosta, kertoo yhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.

Viitasen mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnassa korostuu jatkossa myös syöpäsairauksien ennaltaehkäisy. Tutkimusten mukaan jopa 40 prosenttia syövistä olisi vältettävissä omilla elämäntapoihin liittyvillä valinnoilla.

– Terveydenedistämisen rooli tulee painottumaan aiempaa enemmän. Terveydenedistämistyötä tehdään erityisesti yläkoulu-, lukio- ja ammattikouluikäisille nuorille sekä heidän vanhemmilleen ja nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Jalkaudumme sekä suomen- että ruotsinkielisiin kouluihin ja harrasteyhteisöihin, ja materiaalit tuotetaan molemmilla kielillä.

Eschner-säätiön myöntämästä lahjoituksesta osa suunnataan uuteen Aurinkoagentit 2.0 -projektiin, jossa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ammattilaiset ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat vievät lastentarhoihin ja esikouluihin tietoa auringolta suojautumisen tärkeydestä. Projektin pilotointi alkoi toukokuussa 2018.

– Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun kohdistamme ennaltaehkäisevää toimintaa alle kouluikäisille lapsille. Uuden toimintamuodon tarkoituksena on lisätä lasten ja vanhempien tietoisuutta auringon riskeistä sekä kannustaa lapsia omatoimiseen aurinkorasvaukseen ennen ulkoilua, Viitanen avaa projektin tavoitteita.

Turkulainen Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet on tukenut huomattavilla lahjoituksillaan viime aikoina erityisesti lähialueen ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta.

– Ennaltaehkäisevä toiminta on tullut mukaan voimakkaasti. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys tekee tärkeää työtä ja kohdistaa tukirahat konkreettisiin kohteisiin. Toiminta vastaa toiveitamme siitä, mihin myöntämiämme varoja suunnataan, Eschner-säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt sanoo.  

– Kiitän pitkäaikaisesta hyvästä yhteistyöstä ja tuesta, jota Eschner on osoittanut Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaa kohtaan. Yhteistä historiaa on takana jo neljäkymmentä vuotta. Säätiön taloudellinen tuki on yhdistyksellemme arvokasta ja mahdollistaa toimintamme jatkuvan kehittämisen, iloitsee Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Risto Korpela.   

 

Aurinkoagentit 2.0. Lasten aurinkorasvauksen edistäminen päiväkodeissa.

Runsas UV-säteilyn määrä ja ihon palaminen lapsuudessa lisäävät riskiä sairastua ihosyöpään. Ensisijaiset keinot suojautua UV-säteilyltä ovat varjossa pysyttely ja suojaavan vaatetuksen käyttäminen. Jopa 95 prosenttia ihosyövistä voidaan ennaltaehkäistä oikeanlaisen aurinkokäyttäytymisen avulla.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys käynnistää Aurinkoagentit 2.0 -toiminnan, jonka tavoitteena on lisätä varsinaissuomalaisten lasten tietoisuutta auringon riskeistä ja edistää lasten omatoimista aurinkorasvausta. Samalla vanhemmat saavat tutkittuun tietoon perustuvaa opastusta auringolta suojautumiseen.

Aurinkoagentit neuvovat lapsia ja aikuisia aurinkorasvauksessa sadun, leikin ja toiminnallisten tuokioiden menetelmin. Vanhemmille toimitetaan erillinen ohjemateriaali aurinkosuojauksesta.

Aurinkoagentit-toiminta toteutetaan Varsinais-Suomen alueen päiväkotien 2–6-vuotiaiden lasten ryhmissä, Suomen Syöpäyhdistyksen laatiman mallin mukaisesti. Varsinainen agenttitoiminta toteutuu vuonna 2019 osassa Turun alueen, Salon, Kaarinan, Raision, Naantalin, Loimaan ja Paraisten päiväkoteja.

 

Eschner-säätiö tukee Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaa 130 000 eurolla. Eschner on ollut pitkään Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen huomattavimpia lahjoittajia. Kuvassa (vas.) Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Risto Korpela, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen, projektipäällikkö Minna Salakari, Eschner-säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt ja Eschner-säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson.

 


NIKO kouluttaa: Miten edistää nuorten hyvinvointia ja tukea päihteettömyyttä?

(28.8.2018, päivitetty 9.9.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen NIKO-projekti tarjoaa maksutonta koulutusta. Tilaisuuksista ensimmäinen järjestetään 13.9. Turussa, toinen 24.9. Salossa. Huomaathan koulutuskohtaiset kohderyhmät ja ilmoittautumislinkit. Hymyä huuleen!

 

 

Nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja päihteettömyyden tukeminen -koulutus
Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16, Turku) torstaina 13.9. klo 12–14.30

Maksuton koulutusiltapäivä on tarkoitettu nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä NIKO-projekti ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Ohjelma:

 • klo 12–12.30 Kahvitarjoilu ja nuuskanäyttely
 • klo 12.30–12.45 Nuori ja päihteet 2018 / Niina Jalo, suunnittelija, Turun kaupungin ennaltaehkäisevä päihdetyö 
 • klo 12.45–13.30 Nuori, nikotiini ja terveys – kohtaamisia NIKO-projektissa ja vinkit ammattilaisille / Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja
 • klo 13.30–14.30 Miten tukea nuorten päihteettömyyttä? -työpajat ryhmissä

» Sähköinen ilmoittautuminen

Lisätietoja:

 

 

Urheileva nuori, nikotiini ja terveys -koulutus
Salon kaupungintalossa (Valtuustosali Tammi) maanantaina 24.9. klo 17.30–19.45

Maksuton koulutustilaisuus on suunnattu erityisesti nuorten valmentajille ja huoltajille sekä urheiluseurojen toimijoille. Koulutuksen järjestävät NIKO-projekti ja Salon kaupungin liikuntapalvelut ja ehkäisevä päihdetyö.

Ohjelma:

 • 17.30 Kahvitarjoilu ja nuuskanäyttely
 • 18.00 Tilaisuuden avaus / Hilpi Tanska, vapaa-aikapalvelujen johtaja, Salon kaupunki
 • 18.05 Urheileva nuori, nikotiini ja terveys / Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja
 • 18.35 Nuori on laumaeläin – miten tuemme urheilevien nuorten valintoja? / Tuomas Grönman, PsM, psykologi, urheilupsykologi
 • 19.30 Kysymyksiä ja kommentteja

» Ilmoittautuminen 18.9. mennessä

Lisätietoja:

 


Haluatko auttaa konkreettisesti, tehdä käsilläsi ja olla osa mukavaa porukkaamme?

(1.8.2018, päivitetty 7.9.2018)

Osallistu vapaaehtoisten peruskoulutukseen 29.9. ja tule mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen talkootoimintaan.

 

 

Talkootöitämme ovat muun muassa Meri-Karinan pihatalkoot keväisin ja syksyisin, kalustusjärjestelyt juhlia ja muita tilaisuuksia varten, joulujärjestelyt, lipaskeräys, Roosa nauha -myynti, liikenteenohjaus, tapahtumissa avustaminen ja kahvinkeitto eri tilaisuuksissa.

Vapaaehtoistyön peruskoulutus järjestetään Meri-Karinassa (Seiskarinkatu 35, Turku) lauantaina 29.9. klo 8.30–17. Vapaaehtoistyöhön osallistuminen edellyttää sekä alkuhaastatteluun että peruskoulutukseen osallistumisen.

Koulutuksessa saat hyvät perustiedot yhdistyksen toiminnasta ja tarjoamistamme vapaaehtoistyön muodoista. Koulutus on tarkoitettu kaikille auttamisesta ja talkootekemisestä kiinnostuneille. Koulutuksessa esitellään myös vertaistuen ja saattohoidon vapaaehtoistoimintaa.

Ilmoittaudu vapaaehtoisten peruskoulutukseen 17.9.2018 mennessä: maarit.koistinen@lssy.fi, 02 2657 841 (ma–ke). Ilmoitathan samalla ruokarajoitteesi. Osallistujat saavat ilmoittauduttuaan tarkemman ohjelman sähköpostitse.

Jos olet kiinnostunut vertaistukivapaaehtoisuudesta, ota yhteys Pirkko-Liisa Santalaan: vapaaehtoistoiminta@lssy.fi, 02 2657 619 (ti-ke 10–15). Jos olet kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena saattohoitopuolella, ota yhteys Satu Nurmelaan: satu.nurmela@lssy.fi, 02 2657 622.

Lue lisää:

 


Hirvensalopäiviä vietetään 8.–16.9.2018

(13.8.2018, päivitetty 6.9.2018)

Kolmattakymmenettäneljättä kertaa pidettävien päivien aikana Hirvensalossa toimivat yhdistykset, yritykset, yhteisöt sekä muut yhteistyökumppanit järjestävät kaikille avoimia tilaisuuksia eri puolilla saarta.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana kahdella tapahtumalla:

 • Ruusuja-konsertti Taidekappelissa (Seiskarinkatu 35) su 9.9. klo 16. Sopraano Katri Jalonen ja pianisti Esa Ylönen tulkitsevat tunnelmallisia lauluja. Liput 18 €, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenkortilla 15 €. Lippuja voi ostaa etukäteen Meri-Karinasta (Seiskarinkatu 35, Turku) ja Matkarista (Itäinen Pitkäkatu 30, Turku). Myös ovelta ennen tilaisuutta. Lisätiedot: Kati Tilli, kati.tilli@lssy.fi, 044 0551 571
 • Luomihuolipäivä hirvensalolaisille Meri-Karinassa (Seiskarinkatu 35) ke 12.9. klo 9–15.30. Ajanvaraus maksuttomaan luomitarkastukseen 27.8. alkaen numerosta 02 2657 927 (ma–pe klo 9–11).  Luomitarkastusajat täynnä, kiitos kiinnostuksesta!
 • Lisäksi lipaskeräystä alueen kauppojen edustalla. Keräystuotto lahjoitetaan syöväntorjuntatyöhön.

Hirvensalopäivien yhteinen POP UP -toritapahtuma järjestetään Syvälahden monitoimitalon piha-alueella (Vanha Kakskerrantie 8) lauantaina 15.9. klo 9–13. Ohjelmassa on muun muassa yhdistysten esittelypisteitä, Turun kaupungin Nuokkaribiili ja kirppismyyntiä. Kirpputoripaikkamaksu 5 € kerätään tapahtumassa – oma pöytä mukaan! Parkkipaikalle ei autoja eikä pyöriä. Torilla on metallinkeräyslava, johon saarelaiset saavat tuoda ilmaiseksi metalliromua (ei sähkölaitteita eikä öljytynnyreitä).

Hirvensalopäivät ovat osa kaupunginosaviikkoja. Päivien valmisteluista vastaa Hirvensalopäivien toimikunta.

Lue lisää:

 


Taidekappeli täyttyy ruusuaiheisista sävelmistä 9.9.

(19.6.2018, päivitetty 4.9.2018)

Ruusuja-konsertti soi vaikuttavasta arkkitehtuuristaan tunnetussa Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa sunnuntaina 9.9. klo 16. Lipputulot suunnataan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnan tukemiseen.

 

 

Konsertissa sopraano Katri Jalonen ja pianisti Esa Ylönen tulkitsevat tunnelmallisia lauluja, säveltäjinä mm. Johannes Brahms, Gabriel Faure, Oskar Merikanto, Seppo Nummi, Henry Purcell, Franz Schubert, Jean Sibelius ja Richard Strauss.

Liput 18 €, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenkortilla 15 €. Lippuja voi ostaa etukäteen Meri-Karinasta (Seiskarinkatu 35, Turku) ja Matkarista (Itäinen Pitkäkatu 30, Turku). Myös ovelta ennen tilaisuutta. 

Hyväntekeväisyyskonsertti on osa Hirvensalopäivien ohjelmaa. Konsertin tuotto ohjataan syöväntorjuntatyöhön, syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyväksi.

Taidekappeli sijaitsee Turun Hirvensalossa osoitteessa Seiskarinkatu 35. Paikalle pääsee helposti linja-autolla nro 54 (lähtöpysäkki T41 Turun kauppatorilla). Piha-alueella on ilmaiset pysäköintipaikat aivan kappelin välittömässä läheisyydessä.

Tiedustelut:
Kati Tilli, kati.tilli@lssy.fi, 044 0551 571

 


Sykerön liikuntakerhossa temppuillaan ja palloillaan

(3.9.2018)

Sykerö-kerho aloittaa infektioriskittömän liikuntakerhon syyskuussa. Kerho on tarkoitettu kaikille liikunnasta pitäville sykerölapsille, mitään ei tarvitse osata etukäteen. Kerho sopii kaikille halukkaille lasten erityistarpeet huomioiden.

 

 

Liikuntakerhoa pidetään Fight Back Empowering -salilla (Linnankatu 49a, Turku) kuusi kertaa: 25.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11. ja 5.12. Ohjelmassa on mm. temppuilua, palloilua, sirkustelua ja musiikkiliikuntaa. Mukaan tarvitaan juomapullo ja mukavat vaatteet. Kerhoa ohjaavat Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lastenohjaajat.

Liikuntakerho jakautuu kahteen ryhmään:  

 • klo 17–18 alle kouluikäiset
 • klo 18–19 kouluikäiset 

Ilmoittautuminen perjantaihin 21.9. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Ilmoitathan viestissä:

 • keitä osallistuu (nimi ja ikä)
 • onko lapsella jotain erityistarpeita
 • toiveet liikuntakerholle
 • vanhemman puhelinnumero, josta vanhemman saa tarvittaessa kiinni tunnin aikana

Ilmoittautuminen ei ole sitova. Lapsi voi osallistua mukaan esimerkiksi vain kerran tai kaikkina kertoina. Ilmoitathan kuitenkin aina, jos et pääse paikalle. Näin ohjaajien on helpompi suunnitella tunnin sisältöä. Mukaan voi tulla myös myöhemmin, ilmoitathan silloin tulostasi.

Lisätietoa kerhosta saat osoitteesta sykero@lssy.fi tai lapsiperhekoordinaattori Pia Ilvekseltä: pia.ilves@lssy.fi tai 044 451 5655 (ma ja ke).

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja sähköpostitse 22.9.

 


Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä?

(2.9.2018)

Seuraava ensitietopäivä pidetään Tyksin T-sairaalassa keskiviikkona 5.9. klo 12–16. Ensitietopäivät tarjoavat ajankohtaista tietoa sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestävät Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä -ensitietopäiviä. Ensitietopäivät on tarkoitettu äskettäin sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätietoja antaa Tyksin kuntoutusohjaaja Minna Mikola, 02 313 7295, minna.mikola@tyks.fi.

 

Lue lisää:

 


Vaikuttajakeskustelu sote-alan järjestöille 3.9.

(6.8.2018, päivitetty 30.8.2018)

Sote-alan järjestöjen edustajat, tervetuloa kuulemaan ja kyselemään päättäjien mielipiteitä Meri-Karinaan maanantaina 3.9. klo 18–19.30.

Järjestösotehanke 113 on järjestänyt vaikuttajatilaisuudet Salossa ja Uudessakaupungissa. Nyt on Turun vuoro. Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) pidettävässä tilaisuudessa päättäjät keskustelevat sote-alan järjestöjen edustajien kanssa tulevan sote-muutoksen vaikutuksista järjestöjen toimintaan.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.15, ja paneelikeskustelu käydään klo 18–19.30 aiheesta “järjestöjen rooli sote-muutoksessa”.

Mukana keskustelemassa:

 • Annika Saarikko (Kesk.), ministeri
 • Ilkka Kanerva (Kok.), maakuntahallituksen pj., kansanedustaja
 • Eeva-Johanna Eloranta (SDP), kansanedustaja, maakuntahallituksen jäsen
 • Jaakko Lindfors (Vas.), Turun Vasemmistoliiton pj.
 • Ville Tavio (PS), kansanedustaja, valtuutettu
 • Ville Niinistö (Vihr.), kansanedustaja, valtuutettu
 • Åsa Gustafsson (RKP), sote ohjausryhmän jäsen, kaupunginhallituksen jäsen (Kaarina)
 • Kimmo Jalonen (KD), sote ohjausryhmän jäsen, kaupunginhallituksen jäsen (Paimio)

Tilaisuuden järjestävät Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, JärjestöSotehanke 113 ja Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry. Ei ennakkoilmoittautumista, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. 

 


Salon paikallisosasto tarjoaa vertaistukea rinta- ja eturauhassyöpäpotilaille – uudet keskusteluryhmät käynnistyvät syksyllä

(28.8.2018)

Keskusteluryhmässä jokainen voi halutessaan kertoa omista kokemuksistaan, mutta myös aktiivinen kuuntelu on keskeinen osa vertaistukea. Ryhmää ohjaa koulutettu vertaistukihenkilö. Osallistuminen on maksutonta.

 

 

Salon paikallisosasto järjestää syksyllä keskusteluryhmän, joka on tarkoitettu rintasyöpään sairastuneille. Ryhmän ensimmäinen tapaaminen on Salo-Karinassa (Helsingintie 52) keskiviikkona 6.9. klo 17–18.30 (syksy 2018 – kevät 2019). Ryhmän tavoitteena on löytää selviytymiskeinoja ja saada vertaistukea. Mukaan voidaan ottaa enintään kahdeksan osallistujaa. Ryhmä sulkeutuu aloitusillan jälkeen. Ilmoittautuminen Salo-Karinan toimistossa (avoinna perjantaisin klo 10–12) tai numeroon 02 728 1670.

Eturauhassyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen sekä muille asiasta kiinnostuneille on oma ryhmänsä, joka kokoontuu Salo-Karinassa joka kuukauden viimeinen torstai klo 18–20, 27.9. alkaen. Muutokset aikatauluun ovat mahdollisia.

Muita keskusteluryhmiä voidaan muodostaa kysynnän ja tarpeen mukaan.

 


Järjestömessut esittelevät Turun alueen runsasta vapaaehtoistoimintaa 27.9.

(28.8.2018)

Messuilla on liki kolmekymmentä näytteilleasettajaa Turun seudun valikkoryhmän yli viidestäkymmenestä yhdistyksestä ja toimijasta. Mukana ovat myös Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen edustajat.
 

 

Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan messut järjestetään Turussa Kauppakortteli Forumissa ja pääkirjastossa torstaina 27.9. klo 11–17. Messuilla voi tutustua yhdistysten, järjestöjen ja muiden tahojen tarjoamiin vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin, koulutuksiin ja muuhun toimintaan.

– Valikkolaisia yhdistää se, että teemme töitä vapaaehtoisten kanssa. Messujen tarkoituksena onkin tarjota kaikille kiinnostuneille tilaisuus tulla tutustumaan, millaista vapaaehtoistoimintaa Turun seudulla on tarjolla ja miten siihen pääsee mukaan, kertoo messutyöryhmän yhdyshenkilö Sami Heimo Lounais-Suomen – SYLI ry:stä.

Yhdistykset ovat esillä Forumissa klo 11–17, ja Turun pääkirjastossa on ohjelmaa klo 11–18. Pääkirjastossa esiintyvät klo 10–14 tangofinalistit 2018 Tino Ahlgren ja Pyry Hautamäki sekä tangoprinsessa 1996 Tutta Carpelan säestäjinään Katriina Rainio ja Timo Rautala. Musiikin lisäksi kuullaan kaksi puheenvuoroa klo 15 ja 17.30.

Messut ovat maksuttomat, ja ne järjestetään jo seitsemättä kertaa, tänä vuonna yhteistyössä Kauppakortteli Forumin ja Turun kaupungin kanssa.

 

Ilmoittaudu vapaaehtoisten koulutukseen 17.9. mennessä

Haluatko auttaa konkreettisesti, tehdä käsilläsi ja olla osa mukavaa porukkaamme? Osallistu vapaaehtoisten peruskoulutukseen ja tule mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen talkootoimintaan! Koulutus pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) lauantaina 29.9. Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Facebook-tapahtumasta.

 

Lisätietoa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistoiminnasta:

 

Lisätietoa messuista ja Turun seudun valikkoryhmästä:

 • Sami Heimo, toiminnanohjaaja, Lounais-Suomen – SYLI ry, Turun seudun valikkomessutyöryhmän yhdyshenkilö, 040 595 8542, sami.heimo@syliin.fi 
 • Satu Järvenpää, Turun seudun valikkoryhmän puheenjohtaja, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry,  045 775 00068, satu.jarvenpaa@kotikunnas.fi  

 


Tervetuloa proteesi- ja liiviostoksille uuteen Merina-Shopiin

(27.8.2018)

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa toimii Merina-Shop-niminen pop up -kauppa, jossa on esillä ja sovitettavissa rintaproteesiliivejä, alusasuja, uima-asuja ja uimaproteeseja. Ostoksille pääsee lokakuussa tiistaisin klo 11–15. 

Myymälä pystytetään etenkin Meri-Karinassa pidettävien Roosa nauha -tapahtumien ja rintasyöpäkurssien aikana. Muina aikoina erillisen sopimuksen mukaan. Lisätietoja voi kysyä numerosta 02 2657 619 (ti–ke klo 10–15).

 

 


Huolehdi itsestäsi vesiliikunnalla – Loimaan Roosa-vesivoimisteluryhmä alkaa 14.9.

(27.8.2018)

Fysioterapeutin ohjaamaan vesivoimisteluun voivat osallistua Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet, jotka ovat sairastaneet rintasyövän.

 

 

Loimaan syöpäneuvonta-aseman järjestämä vesivoimisteluryhmä kokoontuu Vesihovissa (Kuusitie 1, Loimaa) perjantaisin klo 11.40–12.10, yhteensä kymmenen kertaa ajalla 14.9.–23.11.2018. Taukoa pidetään viikolla 42. 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys kustantaa ratavuokran ja ohjauksen kulut, osallistuja maksaa uimalipun. Jäseneksi voi liittyä vesivoimisteluun tullessa. Ei erillistä ennakkoilmoittautumista.

Lähde mukaan rentouttavaan ja voimaannuttavaan vesivoimisteluun!

 

Ilmoittaudu läheisten tuki- ja keskusteluryhmään 31.8. mennessä

Syöpään sairastuneiden henkilöiden läheisten tueksi tarkoitettu keskusteluryhmä kokoontuu Loimaan syöpäneuvonta-asemalla, Tyks Loimaan sairaalan tiloissa, Seppälänkatu 15–17.

Ryhmä tapaa perättäisinä torstai-iltoina kuusi kertaa, alkaen 6.9. klo 17–19. Ryhmä sulkeutuu ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen.

Keskusteluryhmään haetaan 31.8. mennessä joko soittamalla numeroon 02 2657 619 (to-pe klo 9–10) tai sähköpostilla pirkko-liisa.santala@lssy.fi. Mukaan voidaan valita kahdeksan henkilöä.

 

Loimaalla tapahtuu lokakuussa

Loimaan neuvonta-asemalla vietetään avoimien ovien päivää virallisena Roosa nauha -päivänä perjantaina 12.10. klo 11–15. Roosa-munkkien ja kahvittelun ohessa mahdollisuus tehdä proteesiliivi- ja uima-asusovituksia sekä ostoksia. Tietoiskuja tasatunnein, musiikkituokioita, proteesiliivi-arvontaa. Rintasyöpään sairastuneen puheenvuoro omakohtaisista sairauskokemuksistaan sekä sytostaattipoliklinikan hoitajan info. Mukana myös Roosa-nalle Michael Monroe.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Loimaan syöpäneuvonta-asema sijaitsee Loimaan sairaalaan (Seppälänkatu 15–17) pohjakerroksessa fysioterapiaosaston vieressä. Tervetuloa piipahtamaan!

 


Lähde kanssamme matkalle!

(27.8.2018)

Matkatoimisto Matkari Oy on yli kolmenkymmenen vuoden ajan vienyt Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseniä ja muita matkustajia moniin mielenkiintoisiin kotimaan ja ulkomaan matkakohteisiin.

Matkarin matkalla voit luottaa siihen, että matkasi on huolellisesti suunniteltu ja sinusta pidetään hyvää huolta kotiportilta maailmalle ja takaisin. Lähde viihtymään ja kokemaan ikimuistoisia matkaelämyksiä!

Vielä paikkoja vapaana loppuvuoden päiväretkillemme:

 • 8.10. Sisarten laulu – elämysretki luostariaikaan Naantalin kirkossa
 • 20.10. Billy Elliot – menestysmusikaali Tampereen Työväen Teatterissa
 • 1.12. Fiskarsin Ruukin joulu – joulutunnelmaa ja ostoksia pukinkonttiin

Tutustu kaikkiin matkaohjelmiin osoitteessa www.lssy.fi/matkari. Voit ilmoittautua Matkarin matkalle myös täyttämällä sähköisen lomakkeen verkkosivuillamme.

UNELMIEN JOULU SCANDIC IMATRAN VALTIONHOTELLISSA 23.–26.12.2018

Jäsenhinta 635 €/hlö 2-hengen huoneessa. Hinta sisältää bussikuljetukset, täysihoidon, monipuolisen jouluohjelman ja matkanjohtajan palvelut. 

 

 

JOULURISTEILYLLE SUORAAN TURUSTA TALLINNAAN BALTIC PRINCESS -LAIVALLA 24.–26.12.2018

Hinta alkaen 320 €/hlö 2-hengen hytissä. Hinta sisältää laivamatkat/hytti, ruokailut ja jouluohjelman laivalla, päivä Tallinnassa.

 

 

KEVÄINEN REININ JOKIRISTEILY SVEITSISTÄ HOLLANTIIN 8.–15.4.2019
Zürich–Basel–Strasbourg–Mannheim–Rüdesheim–Koblenz–Köln–Dusseldorf–Amsterdam

Rentoudu, inspiroidu ja herkuttele viikko Reinillä! Tunnelmoi jokilaakson keväisillä maisemilla ja sen varrella olevien kaupunkien rattoisalla elämänmenolla.

 

 

Hinta alkaen 1960 €/hlö. Hinta sisältää kuljetukset Turku–Helsinki/lentokenttä–Turku, risteily valitussa hyttiluokassa, lennot Helsinki–Zürich/Amsterdam–Helsinki, ohjelma ja täysihoito laivalla, 4 retkeä ja matkanjohtajan palvelut.

Kysy ennakkotietoja myös muista vuoden 2019 matkoista ja varmista paikkasi!


Lisätiedot ja varaukset: 
www.lssy.fi/matkari 

Matkatoimisto Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, 20700 Turku
02 2657 913
matkari@lssy.fi

 


Lionseilta 5 000 euroa nuuskan vastaiseen työhön  

(27.8.2018)

LC Mietoinen / Ulricat osallistuu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen terveydenedistämistyöhön lahjoittamalla 10-vuotisjuhlarahansa yhdistyksen NIKO-projektille.

 

LC Mietoinen / Ulricat myönsi 5 000 euroa nuorten nuuskankäytön vastaiseen työhön toimialueensa kouluissa. Lahjoituksen ojensi klubin presidentti Sirpa Nieminen.

 

Naisklubi haluaa lahjoituksellaan edistää etenkin nuorille suunnatun terveyskasvatuksen järjestämistä toimialueensa kouluissa. Lahjoituskirjeessä linjattiin ytimekkäästi: ”Nuuskaa vastaan!”

NIKO-projektissa toimintaa järjestetään sekä nuorille että heidän vanhemmilleen, opettajilleen ja valmentajilleen. Keskeisenä tavoitteena on tehdä ennaltaehkäisevää terveyden edistämistä yhdessä nuorten kanssa.

– Terveystieto menee parhaiten perille, kun nuoret saavat itse tehdä. Toiminnallista ja osallistavaa koulutusta toteutetaan myös nuorten tärkeille lähiaikuisille. Aikuiset roolimallit ovat kaveripaineen jälkeen merkittävin syy nuorten päihteiden käytölle, projektin päällikkö Minna Salakari kertoo.

Vuonna 2006 perustettu LC Mietoinen / Ulricat vaikuttaa usean kunnan alueella, jäseniä on muun muassa Maskusta, Mynämäestä, Nousiaisista ja Taivassalosta. Klubi on nimetty Mietoisten mukaan, sillä se kokoontuu Mietoisten alueella, osana nykyistä Mynämäen kuntaa.

LC Mietoinen / Ulricat kerää varoja muun muassa Mietoisten maamiesseurantalolla joulukuussa pidettävien markkinoiden avulla. Eri tapahtumien kautta saadut varat lahjoitetaan alueelliseen hyväntekeväisyyteen. Klubi on aiemmin muun muassa kutonut niin sanottuja Sielun kaulaliinoja ja pipoja Tyksin syöpätautien klinikalle.

Naisleijonat myönsivät rahalahjoituksen Lounais-Suomen Syöpäyhdistykselle Meri-Karinassa perjantaina 24. elokuuta. Lahjoituksen vastaanottivat projektipäällikkö Salakari ja yhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen

 


Molskis! Sykerön uimakoulu ja uinnit alkavat

(23.8.2018)

Sykerö-kerho järjestää syksyllä 2018 infektioriskitöntä perheuintia ja uimaopetusta parittomien viikkojen sunnuntaisin.

 

 

Uinnit alkavat sunnuntaina 2.9. klo 11–14 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Uinteja on joka toinen sunnuntai 9.12. saakka. Uintipäivinä leikkihuoneet ovat avoinna.

Uintien lisäksi alkaa uimaopetus. Opettajana toimii aiemmista uimaopetuksista tuttu Linda Saari. Uimaopetukset ovat aina klo 11–12, viisi kertaa syksyn aikana.

Uinti- ja uimaopetusajat:

 • 2.9. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 16.9. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 30.9. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 14.10. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 28.10. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 11.11. uinti klo 11–14
 • 25.11. uinti klo 11–14
 • 9.12. uinti klo 11–14

Uimatilat on siivottu ennen meidän tuloa, joten uinnit sopivat infektioriskissä oleville lapsille, mutta varmistathan silti luvan lääkäriltä. Uinteihin voivat osallistua myös infektioriskin ohittaneet perheet. Kaverit jätetään kotiin.

Pidetään huolta, että uimalelut korjataan pois ja roskat viedään roskikseen. Muistathan myös, että uinteihin osallistutaan vain täysin terveenä. Jos et osallistu uimaopetukseen, niin tulethan niinä päivinä uimaan vasta klo 12, jotta opetus ei häiriinny. Uimaopetukseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 


Järjestöt vaikuttajina terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä Varsinais-Suomessa

(23.8.2018)

Turun Seudun Vammaisjärjestöt TVJ ry:n ja JärjestöSotehanke 113:n yhteistyötilaisuudessa pohditaan varsinaissuomalaisten järjestöjen vaikuttamistyötä sekä roolia maakunta- ja sote-uudistuksessa. Paneelikeskusteluun osallistuu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.

 

 

Tilaisuus pidetään torstaina 25.10. klo 13–17 Turun ortodoksisen kirkon seurakuntasalissa, Yliopistonkatu 19 B, Turku. Kohderyhmänä ovat erityisesti sote-alan järjestöt, vammais- ja vanhusneuvostot, kuntien päättäjät ja hyte-koordinaattorit, mutta tilaisuuteen ovat tervetulleita muutkin aiheesta kiinnostuneet.

 • 13.00 Seminaarin avaus TVJ ry:n koulutustoimikunnan pj. Marjatta Pihlajamaa
 • 13.10 Loppuraportti: Järjestöjen rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa Selvityshenkilö, STM / Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax
 • 14.00 Varsinais-Suomen järjestötiekartta suunnittelupäällikkö Jaana Halin, Turun kaupunki ja toiminnanjohtaja Katja Suominen, Turun kaupunkilähetys ry
 • 14.30 Kahvitauko
 • 15.00 Todellisia kokemuksia aivovammautumisesta Kokemusasiantuntijat Risto Savolainen ja Henrik Laakkonen
 • 15.30 Paneelikeskustelu: Mitä on järjestöjen vaikuttava työ? Puheenjohtajana asiantuntija Marjut Aalto, JärjestöSotehanke 113

Panelistit:

 • Tuija Brax, selvityshenkilö, STM / Sydänliiton pääsihteeri
 • Jaana Halin, suunnittelupäällikkö, Turun kaupunki
 • Riitta Liuksa, toimialajohtaja, Turun kaupunki
 • Antti Parpo, muutosjohtaja, Varsinais-Suomi
 • Risto Savolainen, kokemusasiantuntija, V-S Aivovammayhdistys ry
 • Heikki Vaisto, avustusvalmistelija, Stea
 • Ville Viitanen, toimitusjohtaja, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry

Ilmoittautuminen 18.10. mennessäsähköinen ilmoittautuminen tai 0400 953 233 (Happy House). Paikat (120 kpl) täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:

 


Tutustu kurssikuvauksiin ja täytä hakemus

(22.8.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys tarjoaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen maksutonta sopeutumisvalmennusta. Kurssikeskuksena toimii Turun Hirvensalossa sijaitseva Meri-Karina.

 

 

Sopeutumisvalmennuskursseilla osallistujat pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja ajatuksia toisten saman kokeneiden tai samassa elämäntilanteessa olevien kesken. Vertaistuen lisäksi kursseilla etsitään jokaiselle osallistujalle selviytymiskeinoja ja voimavaroja arjessa jaksamisen ja oman hyvinvoinnin tueksi.

Voit tulla Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen (Seiskarinkatu 35, Turku) koko viikoksi tai käydä ns. avokurssia, joka sisältää keskimäärin viisi kokoontumiskertaa, pari tuntia kerrallaan. Kurssien sisällöt vaihtelevat kurssin teeman mukaisesti esimerkiksi hyvinvoinnista kehonhuoltoon tai voimavaroista surun käsittelyyn.

Sopeutumisvalmennuskurssille on suositeltavaa hakeutua 1–2 vuoden sisällä sairastumisesta tai ajankohtana, joka sopii omaan elämäntilanteeseen ja jolloin tarvitsee tukea kuntoutumiseen. Kurssin tarpeesta ja sopivasta ajankohdasta kannattaa keskustella Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajan, hoitavan lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa.

 
KURSSIKUVAUSESIMERKKEJÄ

(Klikkaa tiedostoon kurssin nimestä.)

Avokurssi, rintasyöpää sairastavien yli 45-vuotiaiden vertaistukiryhmä
2 tuntia, torstai klo 18–20: 6.9., 4.10., 25.10., 15.11., 13.12.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus (Seiskarinkatu 35, 20900 Turku)

Avokurssi, rintasyöpää sairastavien alle 45-vuotiaiden vertaistukiryhmä
2 tuntia, torstai klo 18–20: 13.9., 27.9., 18.10., 8.11., 29.11.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Avokurssi, syöpään sairastuneiden läheisten vertaistukiryhmä
3 tuntia, 19.9., 3.10., 17.10., 31.10. ja 14.11.2018
Turun kriisikeskus, Maariankatu 6 b, 3. krs., 20100 Turku (Huom! kokoontumispaikka)

Avokurssi, levinnyttä rintasyöpää sairastavien vertaistukiryhmä
2 tuntia, torstai klo 18–20: 20.9., 11.10., 1.11., 22.11., 20.12.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Surusta tie eteenpäin, kurssi läheisensä syöpään menettäneille leskille ja heidän lapsilleen
3 päivää, 21.–23.9.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Taideterapiapainotteinen sopeutumisvalmennuskurssi syöpään sairastuneille naisille
4 päivää, 15.–18.10.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Kun vanhempi sairastaa syöpää, sopeutumisvalmennuskurssi syöpäsairauden lapsille
3 päivää, 26.–28.10.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Voimavaroja arkeen, kurssi aivokasvaimeen sairastuneille ja heidän läheisilleen
5 päivää, 3.–7.12.2018
Meri-Karinan hyvinvointikeskus

Lisätietoja:

 


Syöpäyhdistyksessä tapahtuu – huomioithan mahdolliset ilmoittautumispäivät

(17.8.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen syyskausi on täynnä tapahtumia ja tempauksia. Poimi päivät kalenteriisi ja tule mukaan!  

 

 

Sykerö-kerhon infektioriskitön lastenhoitopäivä 25.8. klo 11–17 Meri-Karinassa (Seiskarinkatu 35, Turku). Mukaan mahtuu parikymmentä lasta. Ilmoittautuminen 17.8. mennessä. » Lue lisää

“Elämälle kiitos” -hyväntekeväisyyskonsertti 26.8. klo 14 Auran yhtenäiskoululla (Urpontie 2). Ilmoittautuminen 19.8. mennessä. » Lue lisää

Lounaissuomalaisten Syöpärahastojen apurahahaku käynnissä 31.8. asti. Apurahojen myöntämisessä etusijalla ovat väitöskirjojen tekijät ja nuoret väitelleet syöpätutkijat. » Lue lisää

Vaikuttajakeskustelu sote-alan järjestöille 3.9. klo 18–19.30 Meri-Karinassa. Ei ennakkoilmoittautumista, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. » Lue lisää

“Selviytyminen arjessa syöpähoitojen keskellä” -ensitietopäivä 5.9. klo 12–16 Tyksin T-sairaalassa (Risto Lahesmaa -sali, Hämeenkatu 11). Ensitietopäivät tarjoavat ajankohtaista tietoa sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. » Lue lisää

Läheisten tuki- ja keskusteluryhmä 6.9. alkaen Loimaan neuvonta-asemalla (Tyks Loimaan sairaala, Seppälänkatu 15–17). Hae 31.8. mennessä. » Lue lisää

Ruusuja-hyväntekeväisyyskonsertti 9.9. klo 16 Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa (Seiskarinkatu 35, Turku). » Lue lisää 

Luomihuolipäivä Turun Hirvensalon alueella asuville 12.9. klo 9–15.30 Meri-Karinassa. Ajanvaraus maksuttomaan luomitarkastukseen 27.8. alkaen numerosta 02 2657 927 (ma–pe klo 9–11).

NIKO-projekti: Urheileva nuori, nikotiini ja terveys -koulutus Salon kaupungintalolla 24.9. Maksuton koulutustilaisuus on suunnattu erityisesti nuorten valmentajille ja huoltajille sekä urheiluseurojen toimijoille. Ilmoittautuminen 14.9. mennessä. » Lue lisää

Vapaaehtoisten peruskoulutus 29.9. klo 8.30–17 Meri-Karinassa. Ilmoittautuminen 17.9. mennessä. Tule mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen talkootoimintaan! » Lue lisää 

Ohjatut hyvän olon tunnit (Nia, äänimaljarentoutus, Mindful Body) syyskuusta alkaen Meri-Karinassa. Ryhmätunnit tarjoavat kokonaisvaltaista kehon ja mielen rentoutusta ja virkistystä sekä liikunnan iloa. » Ilmoittaudu nyt!

Avokuntoutuskurssit rintasyöpään sairastuneille alkavat syyskuussa. Hakuaika päättyy kuukautta ennen kurssia alkua, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella eräpäivän jälkeen. » Täytä hakemus!

 


Avokurssit rintasyöpään sairastuneille alkavat syyskuussa

(19.6.2018, päivitetty 17.8.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää useamman päivän kestävien sopeutumisvalmennuskurssien ohella niin sanottuja avokuntoutuskursseja, jotka sisältävät keskimäärin viisi kokoontumiskertaa.

 

 

Keskusteluryhmät rintasyöpään sairastuneille toteutetaan yhteistyössä Tyksin rintasyöpäsairaanhoitajien kanssa. Ryhmien tavoitteena on löytää yhdessä selviytymiskeinoja ja saada vertaistukea.

 • Nuorten rintasyöpäpotilaiden ryhmä (STEA):
  torstai klo 18–20: 13.9., 27.9., 18.10., 8.11., 29.11.2018         
 • Yli 45-vuotiaiden rintasyöpäpotilaiden ryhmä (STEA):
  torstai klo 18–20: 6.9., 4.10., 25.10., 15.11., 13.12.2018
 • Levinnyttä rintasyöpää sairastavien ryhmä (STEA):
  torstai klo 18–20: 20.9., 11.10., 1.11., 22.11., 20.12.2018

Mukaan otetaan 10 lähiaikoina rintasyöpään sairastunutta, jotka eivät ole aikaisemmin osallistuneet ryhmiin. Ryhmät sulkeutuvat aloituskerran jälkeen.

 
Syöpään sairastuneiden läheisten vertaistukiryhmä

Syksyn ohjelmassa on lisäksi mm. avokurssi syöpään sairastuneiden läheisille. Vertaistukiryhmä järjestetään yhteistyössä Lounais-Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Ryhmä kokoontuu Turun kriisikeskuksen tiloissa (Maariankatu 6 b, 3. krs) 19.9., 3.10., 17.10., 31.10. ja 14.11.2018. Tarkempi aika sovitaan myöhemmin.

Huomaathan, että avokursseille haetaan Syöpäjärjestöjen hakulomakkeella, joka palautetaan Meri-Karinaan.

» Sopeutumisvalmennuskurssit ja hakuohjeet

 


Läheisten tuki- ja keskusteluryhmä kokoontuu Loimaalla 6.9. alkaen

(30.7.2018, päivitetty 17.8.2018)

Syöpään sairastuneiden henkilöiden läheisten tueksi tarkoitettu keskusteluryhmä kokoontuu Loimaan syöpäneuvonta-asemalla, Tyks Loimaan sairaalan tiloissa, Seppälänkatu 15–17.

 

 

Ryhmä tapaa perättäisinä torstai-iltoina kuusi kertaa, alkaen 6.9. klo 17–19. Ryhmä sulkeutuu ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen.

Keskusteluryhmään haetaan 31.8. mennessä joko soittamalla numeroon 02 2657 619 (to-pe klo 9–10) tai sähköpostilla pirkko-liisa.santala@lssy.fi. Mukaan voidaan valita kahdeksan henkilöä.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Loimaan syöpäneuvonta-asema sijaitsee Loimaan sairaalan pohjakerroksessa fysioterapiaosaston vieressä.

 


Urheileva nuori, nikotiini ja terveys -koulutus Salossa 24.9.

(16.8.2018)

Maksuton koulutustilaisuus on suunnattu erityisesti nuorten valmentajille ja huoltajille sekä urheiluseurojen toimijoille. Ilmoittaudu 14.9. mennessä!

 

 

Urheileva nuori, nikotiini ja terveys -koulutus järjestetään Salon kaupungintalossa (Valtuustosali Tammi) maanantaina 24.9. klo 17.30–19.45.

Ohjelma:

 • 17.30 Kahvitarjoilu ja nuuskanäyttely
 • 18.00 Tilaisuuden avaus / Hilpi Tanska, vapaa-aikapalvelujen johtaja, Salon kaupunki
 • 18.05 Urheileva nuori, nikotiini ja terveys / Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja
 • 18.35 Nuori on laumaeläin – miten tuemme urheilevien nuorten valintoja? / Tuomas Grönman, PsM, psykologi, urheilupsykologi
 • 19.30 Kysymyksiä ja kommentteja

» Ilmoittautuminen 14.9. mennessä

Koulutuksen järjestävät NIKO-projekti ja Salon kaupungin liikuntapalvelut ja ehkäisevä päihdetyö.

 

Lisätietoja:

 


» Lue lisää: vuosi 2018