Äijäpäivässä hiki virtaa ja arkihuolet saavat kyytiä

(16.1.2018)

Meri-Karinassa Turussa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella hyvää oloa huokuvia lomia. Äijät saavat ikioman päivänsä torstaina 12.4.2018. Ohjelmassa on mm. jumppaa, äänimaljarentoutusta sekä uintia kunnon löylyjen kera.

 

Ohjelma:

 • 8.00 Aamiainen
 • 9.00 Kuntopiiri, fysioterapeutti Esko Hirvinen
 • 10.00 Hikijumppa, fysioterapeutti Esko Hirvinen
 • 11.00 Tuhti äijälounas
 • 13.00 “Miehet on luotu kulkemaan”, Allit esiintyy
 • 14.00 Nepalilainen äänimaljarentoutus, Teija Kemppainen
 • 15.00 Kahvi ja pulla

Sauna on lämpimänä klo 8.00–16.00.

“NIKO-näyttely” on esillä Heikin Pihalla klo 11.00–13.00.

Eturauhassyöpään sairastuneiden ja läheisten ETUSET-ryhmän edustaja on paikalla klo 11.00–13.00.

Päivän hinta on ainoastaan 20 €/hlö, sisältäen ohjelman ja ruokailut (maksetaan 12.4.).

 

Äijäpäivään voi hakea:

Jos käytät perinteistä lomaketta, tulosta, täytä ja palauta lomake Meri-Karinaan (Meri-Karinan hyvinvointikeskus/Kurssitoimisto, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku). Hakulomake on saatavilla myös Meri-Karinan kurssitoimistosta.

 

Lisätiedot:

 

 


Perhekurssit tukevat vanhemmuutta ja lisäävät koko perheen voimavaroja

(12.12.2017, päivitetty 16.1.2018)

Perhekurssit on tarkoitettu perheille, joissa on syöpää sairastava alle kouluikäinen, alakoululainen tai yläkouluikäinen lapsi. Sopeutumisvalmennuskurssit järjestetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa Kelan rahoittamina.

 

 

Perhekurssien tavoitteena on mm. antaa ajankohtaista tietoa lapsen syöpäsairauksista ja niiden hoidoista, löytää keinoja arjessa selviytymiseen ja antaa mahdollisuus koko perheelle tunteiden käsittelyyn. Lapsille tarjotaan onnistumisen kokemuksia ja leikkejä turvallisessa ympäristössä sekä lisätään heidän sosiaalisia taitojaan, itsetuntemustaan ja luovuuttaan. Kurssit auttavat myös sisaruksia ymmärtämään arjen tilanteita.

Kurssiohjelmaan kuuluu esim. asiantuntijoiden ohjaamaa ryhmätoimintaa ja keskusteluryhmiä aikuisille, ohjattua toimintaa lapsille ikätaso huomioiden ja koko perheen mukavaa yhdessä tekemistä. Yksi merkittävimmistä perhekurssien hyödyistä on vanhemmuuden tukeminen ja tukiverkkojen löytäminen perheille.

Perhekurssit vuonna 2018:

 • leukemia, yläkoululaisille, 11.–15.6., KELA nro 72006
 • leukemia, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 25.–29.6., KELA nro 72005
 • syöpäsairaudet, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 16.–20.7., KELA nro 72004
 • syöpäsairaudet, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 30.7.–3.8., KELA nro 72003

Kelan rahoittamille kursseille haetaan Kelan lomakkeella KU132, joita saa myös Kelan toimistoista, syöpäyhdistyksen toimipisteistä sekä sairaaloiden sosiaalityöntekijöiltä, syöpähoitajilta ja kuntoutusohjaajilta. Liitä hakemukseen sairauskertomus tai lääkärin B-lausunto ja lähetä hakemuslomake liitteineen suoraan Kelaan. 

Lisätiedot:

 

 


Vuoden 2018 jäsenkortti ja -lasku lähetetään Jäsentiedote-lehden mukana

(16.1.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen julkaisema Jäsentiedote-lehti jaetaan yhdistyksen jäsenille helmikuun puolivälissä. Vuoden 2018 jäsenkortin ja -maksulaskun löydät lehden lisäkannesta.

 

 

Jäsentiedotteessa kerrotaan mm. yhdistyksen tarjoamista palveluista, paikallisosastojen ja potilaskerhojen tuki- ja virkistystoiminnasta sekä Matkatoimisto Matkari Oy:n tämän vuoden monipuolisista matkavaihtoehdoista. Lehdessä on myös paljon muuta hyödyllistä tietoa jäsenille.

 

Syöpäyhdistyksen jäsenyys takaa monia etuja

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat rahanarvoisia etuja mm. Meri-Karinan majoitus-, ravintola- ja liikuntapalveluista, Matkarin matkoista sekä kymmenistä jäsenalennusliikkeistä.

Lisäksi yksityiset lääkäripalveluasemat myöntävät tuntuvia alennuksia. Edut ovat vuosikohtaisia.

Liity jäseneksi ja lunasta edut itsellesi! Yhdistyksen jäsenenä tuet samalla tärkeää syövän vastaista työtämme.

 


Koko perheen virkistysleiri valtaa Meri-Karinan 2.–4.2.

(16.1.2018)

Sykeröt, Syöpykät ja Eppulit, tervetuloa koko perheen infektioriskittömälle virkistysleirille Meri-Karinaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Leiri alkaa päivällisellä pe 2.2. klo 17 (saapuminen aikaisintaan klo 16) ja päättyy su 4.2. iltapäiväkahviin. Leiri on osallistujille maksuton Brother Christmasin lahjoituksen ansiosta.

 

 

Kesän sopeutumisvalmennuskursseilta tutut lastenhoitajat järjestävät mukavaa ja mielekästä puuhaa lasten ja nuorten ikä huomioiden. Vanhemmille on osin järjestettyä ohjelmaa, osin vapaata olemista yhdessä tai erikseen, omien mieltymysten mukaan. Luvassa on vertaistukea ja viihtymistä ilman stressiä kotitöistä. 

Lauantai-iltapäivänä vaativan erityistason psykoterapeutti Florence Schmitt pitää aikuisille luennon ja keskustelutilaisuuden aiheesta “Elämä lapsen syöpähoitojen jälkeen”. Lauantaina on myös perheiden yhteinen illanvietto. Uintimahdollisuus molempina päivinä. Osallistuminen viikonlopun ohjelmaan on valinnaista ja vapaaehtoista.

Ilmoittautuminen 24.1. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Ilmoittautuminen vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kerro ilmoittautuessasi:

 • keitä leirille osallistuu
 • lasten iät
 • onko lapsi infektioeristyksessä
 • erityistoiveet viikonlopulle
 • erityisruokavaliot
 • jos osallistut vain osaan päivistä / vain luennolle tms.

Koko Meri-Karina on leiriläisten käytössä viikonlopun ajan. Jos tulijoita on enemmän kuin huoneita, ovat ensisijalla infektioeristyksessä olevat sekä he, jotka eivät aiemmin ole päässeet osallistumaan virkistysleirille.

Lisätiedot: Taina Ylenius, Sykerö-kerhon puheenjohtaja, 040 745 0855

 


Tiesitkö, että yhdessä nuuskapussissa on yhtä paljon nikotiinia kuin askillisessa tupakkaa?

Hymyä huuleen ja kouluttautumaan!

(10.1.2018)

Tule kuulemaan ja keskustelemaan nuorten terveydenedistämisen aiheista Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen NIKO-projektin sekä Linkki-toiminnan maksuttomiin yhteistyötilaisuuksiin tiistaina 20.3.2018. Päivän aikana järjestetään koulutus nuorten parissa toimiville ammattilaisille sekä iltatilaisuus, josta nuorten vanhemmat ja huoltajat saavat eväitä vanhemmuuteen.

 

 

Nuoret, nikotiini ja terveys -koulutusiltapäivä on suunnattu nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Koulutus pidetään klo 13–15 nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16, Turku). Ilmoittaudu mukaan: http://bit.ly/2zHCQEi

Ohjelma:

 • 13.00–13.30 Kahvitarjoilu ja nuuskanäyttely
 • 13.30–14.00 Nuori ja nikotiini – nikotiinituotteiden vaikutukset nuorten terveyteen / Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja.
 • 14.00–15.00 Motivoiva työtapa ja nuoren kohtaaminen / Jan Holmberg, sairaanhoitaja (YAMK), kouluttaja ja tietokirjailija  

Nikotiini on voimakkaasti riippuvuutta aiheuttava myrkky, joka on haitallista muun muassa nuorten vielä kehittymättömille aivoille sekä sydän-, suu- ja keuhkoterveydelle. Kaikki nikotiinituotteet aiheuttavat tutkitusti syöpäsairauksia. Nuorten nikotiinin käyttö monipuolistuu ja eri nikotiinituotteita käytetään runsaasti myös rinnakkain. Hyvinvoinnin turvaamiseksi on merkittävää, että nuorten nikotiinituotteiden käytön ennaltaehkäisyyn panostetaan yhä enemmän.

 

Eväsreppu tyhjillään? Hukassa oman nuoren kanssa?

Tarjoamme eväitä vanhemmuuteen 20.3. klo 17.30 alkaen teemalla “nuori, nikotiini ja terveys”. Perhetalo Heidekenissa (Sepänkatu 3, Turku) pidettävä tilaisuus on tarkoitettu nuorten vanhemmille ja huoltajille. Ilmoittaudu mukaan: Marianne Ylinen, 044 7355130 tai marianne.ylinen@vslapset.fi

Ohjelma:

 • 17.30–18.00 Nuuskanäyttely ja kahvitarjoilu
 • 18.00–18.30 Nuori ja nikotiini – mitä jokaisen vanhemman tulisi tietää nikotiinista ja nuoren terveydestä? / Minna Salakari, projektipäällikkö, terveydenedistämisen asiantuntija, opettaja
 • 18.30–19.30 Vähän noloo! – 6 vanhempien yleistä kysymystä nuorten päihteiden käytöstä / Jan Holmberg, sairaanhoitaja (YAMK), mielenterveys- ja päihdetyön asiantuntija, kouluttaja ja tietokirjailija

Nuorten nikotiinin käyttö monipuolistuu ja eri nikotiinituotteita käytetään yhä enemmän myös rinnakkain. Nuuskan käyttö on lisääntynyt huolestuttavasti. Nikotiinituotteiden käytön ennaltaehkäisy on merkittävää nuorten keskuudessa – nikotiini on voimakasta riippuvuutta aiheuttava myrkky, päihde, joka vaikuttaa haitallisesti muun muassa nuorten vielä kehittymättömään aivotoimintaan sekä suun, sydämen ja keuhkojen terveyteen. Kaikki nikotiinituotteet aiheuttavat tutkitusti myös syöpäsairauksia.

 

 

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja sisältävät kahvitarjoilun.

Lisätiedot:

 


Tervetuloa Matkarin matkoille – vuoden 2018 matkaohjelmat julkaistu!

(9.1.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen matkatoimisto järjestää tänä vuonna 30 matkaa, jotka suuntautuvat niin kotimaahan kuin ulkomaillekin.

 

 

Matkarin mukana pääset muun muassa Normandian kiertomatkalle sekä risteilylle Pietariin, Riikaan ja Tonavan jokivartta pitkin. Lisäksi suunnataan Viroon kukkamarkkinoille, juhannuksenviettoon ja hyvinvointilomalle sekä moniin kotimaan kohteisiin. Kestosuosikkeja ovat kesäiset teatterireissut, sykähdyttävät oopperaesitykset, lossikierros Turun ainutlaatuisessa saaristossa sekä ruskamatka Lapin väriloiston keskelle.

Palveluksessasi on asiantunteva matkanjohtaja koko matkan ajan. Monet Matkarin asiakkaista lähtevät mukaan uudelleen joka vuosi, ja uudet matkailijat ovat aina lämpimästi tervetulleita! Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat alennusta matkoista.

Lähde viihtymään ja kokemaan ikimuistoisia matkaelämyksiä! Tutustu matkaohjelmiin ja matkojen ajankohtiin Matkarin nettisivulla ja varaa paikkasi.

 

Laatumatkoja yli 30 vuoden kokemuksella

Matkari Oy on yli kolmenkymmenen vuoden ajan vienyt Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseniä ja muita matkustajia moniin mielenkiintoisiin kotimaan ja ulkomaan matkakohteisiin. Lähdetpä lähelle tai kauas, Matkarin matkalla voit luottaa siihen, että matkasi on huolellisesti suunniteltu ja sinusta pidetään hyvää huolta kotiportilta maailmalle ja takaisin.

Matkojen vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkari Oy, ellei toisin ole mainittu. Matkari Oy on rekisteröitynyt Kilpailu- ja kuluttajaviraston matkanjärjestäjä- ja matkanvälittäjärekisteriin ja asettanut sille järjestämistään matkoista valmismatkaliikkeistä annetun lain edellyttämän vakuuden.

Matkari noudattaa yleisiä valmismatkaehtoja sekä Matkarin lisä- ja erityisehtoja. Noudatamme näitä ehtoja viimeistään 30.6.2018 tehtyihin matkavarauksiin. 1.7.2018 ja sen jälkeen tehtyihin matkasopimuksiin sovelletaan uusia matkaehtoja, jotka perustuvat lakiin matkapalveluyhdistelmistä.

 


Temppuilua, palloilua, sirkustelua ja musiikkiliikuntaa – Sykerön liikuntakerho alkaa helmikuussa

(9.1.2018)

Sykerö-kerho aloittaa infektioriskittömän liikuntakerhon sykerölapsille helmikuussa. Kerho sopii kaikille halukkaille, lasten erityistarpeet huomioiden.

Liikuntakerhoa pidetään kahdeksana keskiviikkona (7.2., 21.2., 7.3., 21.3., 4.4., 18.4., 2.5. ja 16.5.) Fight Back Empowering -salilla osoitteessa Linnankatu 49a, Turku. Kerhoa ohjaavat LSSY:n lastenohjaajat Tekla Mirala ja Oskar Hirvinen.

Liikuntakerho jakautuu kahteen ryhmään:

 • klo 17–18 alle kouluikäiset (3–6-vuotiaat)
 • klo 18–19 kouluikäiset (yli 7-vuotiaat)
 • jos tarvetta, niin taaperoille pidetään oma kerho klo 16.30–17 (0–3-vuotiaat)

Liikuntakerho on tarkoitettu kaikille liikunnasta pitäville, mitään ei tarvitse osata etukäteen. Mukaan tarvitaan juomapullo ja mukavat vaatteet.

Ilmoittautumiset 4.2. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Ilmoita viestissä:

 • keitä osallistuu (nimi ja ikä)
 • onko lapsella jotain erityistarpeita
 • toiveet liikuntakerholle
 • vanhemman puhelinnumero, josta vanhemman saa kiinni tunnin aikana, jos tarvetta

Ilmoittautuminen ei ole sitova, ja lapsi voi osallistua mukaan esimerkiksi vain kerran tai kaikkina kahdeksana kertana. Mukaan voi tulla myös myöhemmin, ilmoitathan silloin tulostasi.

Lisätietoa kerhosta saat ohjaaja Tekla Miralalta osoitteesta tekla.mirala@gmail.com tai lapsiperhekoordinaattori Pia Ilvekseltä pia.ilves@lssy.fi tai 044 451 5655 (ma ja ke).

 


Mainosta laajalevikkisissä julkaisuissamme

(13.11.2017, päivitetty 9.1.2018)

Haluaisitko hankkia ilmoitustilaa Lounais-Suomen alueelle jaettavista lehdistämme ja saada kattavaa näkyvyyttä liiketoiminnallesi? Tutustu vuoden 2018 mediakorttitietoihin!

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys julkaisee kahta lehteä:

 • LOKI, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Laajalevikkinen (n. 230 000 kpl) lehti jaetaan Lounais-Suomen alueelle ilmaisjakeluna. Lisäksi se tavoittaa yhdistyksen yhteistyökumppanit ja sidosryhmät valtakunnallisesti.
 • Jäsentiedote kerran vuodessa osoitteellisena yhdistyksen tuhansille jäsenille (n. 28 000). Vuoden 2018 Jäsentiedote postitetaan jäsenistölle helmikuun puolivälissä.

Halutessasi voit myös ryhtyä jäsenalennusta myöntäväksi yhteistyökumppaniksemme ja tukea syövän vastaista työtä! Jäsenalennusta myöntävät liikkeet saavat tarran, jonka voi kiinnittää esimerkiksi ulko-oveen merkiksi jäsenalennusliikestatuksesta. Päivitämme jäsenalennusliikelistaa nettisivuillemme ja lisäämme listan julkaisuihimme.

Toivomme, että jäsenalennusliike ilmoittaa itse mahdollisista esim. alennuksiin tai yhteystietoihin tulevista muutoksista osoitteeseen viestinta@lssy.fi. Samaan osoitteeseen voi lähettää yhteystietonsa sekä kertoa, millä alennusprosentilla haluaisi olla mukana.

Lisätiedot:

 
 
Uusi palsta alkaa seuraavassa LOKI-lehdessä

Askarruttaako sinua jokin syöpään liittyvä kysymys? Esitä se meille, etsimme siihen vastauksen. Kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen viestinta@lssy.fi.

Kysymykset julkaistaan nimettöminä tai halutessasi nimimerkillä. Jos haluat, että kysymys ja vastaus esitetään kevään 2018 LOKI-lehdessä, lähetä kysymys tammikuun loppuun mennessä.

 

 


Lapsensa menettäneiden ryhmätapaamiset keväällä 2018 – ilmoittaudu 31.1. mennessä!

(11.12.2017, päivitetty 8.1.2018)

Lapsensa menettäneille sykeröläisille järjestetään kuusi ryhmätapaamista tänä keväänä. Tapaamisissa on tarkoitus jakaa omia lapsen menettämiseen liittyviä kokemuksia ja tunteita vertaisten kanssa keskustelemalla ja pienimuotoisen luovan työskentelyn kautta.

 

 

Tapaamiset pidetään Meri-Karina hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Ohjaajana toimii taideterapeutti Kaisa Haltia

Ryhmä kokoontuu:

 • to 8.3. klo 18–20
 • ti 20.3. klo 18–20
 • ti 10.4. klo 18–20
 • ti 24.4. klo 18–20
 • ti 8.5. klo 18–20
 • ti 22.5. klo 18–20

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen sykero@lssy.fi 31.1. mennessä (ilmoittautumisaikaa jatkettu).

 


Roosa nauhalla kerättiin kaksi miljoonaa euroa syöpätutkimukselle

(Syöpäjärjestöt 8.1.2018)

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys 2017 pääsi ennätykselliseen kahden miljoonan euron tulokseen. Keräystuloksen vuosittainen kasvu on erittäin tärkeää, sillä syöpätapaukset lisääntyvät ja yksityisen rahoituksen merkitys maamme syöpätutkijoille kasvaa julkisen rahoituksen vähennyttyä.

 

 

Roosa nauhalla kerätyt varat siirtyvät nopeasti eteenpäin kotimaiselle syöpätutkimukselle, kun Syöpäsäätiö jakaa joka syksy apurahat tarkoin valituille tutkijaryhmille.

– Lahjoittajamme ovat aivan keskeisessä roolissa siinä, että nämä tutkijat voivat tehdä huippututkimusta syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi, Syöpäjärjestöjen viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko painottaa. 

Roosa nauha -rahastosta on myönnetty apurahoja vuodesta 2004 alkaen. Sinä aikana Suomessa rintasyöpien hoidossa on tapahtunut isoja kehitysaskeleita.  

 

Duudsonien Roosa nauhoja ostettiin yli 370 000 kappaletta

Suomalaiset osallistuivat Roosa nauha -keräykseen jälleen ostamalla Roosa nauhoja, Roosa nauha -kampanjatuotteita sekä lahjoittamalla rahaa.  

– Vuoden 2017 Roosa nauhan suunnittelijat, Duudsonit lähtivät täysin sydämin mukaan kannustamaan kaikkia kynnelle kykeneviä nauhan ostoon. Suomalaiset ostivat Roosa nauhoja rintapieliinsä ennätyksellisesti 370 000 kappaletta, eli lähes miljoonan euron edestä. Kiitämme lämpimimmin jokaista nauhan tai kampanjatuotteita ostanutta ja jokaista keräykseen lahjoittanutta yksityishenkilöä ja yritystä, Helena Hulkko kiittää.

» Lue koko uutinen

 


Ajankohtaista tietoa sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa

(5.1.2018)

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestävät Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä -ensitietopäiviä. Ensitietopäivät on tarkoitettu hiljattain sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen.

Ensitietopäivät tarjoavat ajankohtaista tietoa sekä uusia näkökulmia sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa. Tilaisuuksissa ovat puhumassa eri alojen ammattilaiset. 

 • keväällä 2018: 7.3. klo 12–16 ja 6.6. klo 12–16
 • syksyllä 2018: 5.9. klo 12–16 ja 21.11. klo 12–16

Ensitietopäivät pidetään tuttuun tapaan Tyksin T-sairaalan Risto Lahesmaa -salissa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot:

 


Lounais-Suomen Syöpäyhdistys tukee syöpäpotilaita taloudellisesti

(4.1.2018)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys myöntää hoitopäiväkorvauksia syöpätaudn hoidosta aiheutuneisiin kustannuksiin. Vapaaehtoisuuteen perustuvat taloudelliset avustukset on tarkoitettu yhdistyksen toimialueella kirjoilla oleville jäsenille.

Hoitopäiväkorvausta maksetaan syövän hoidosta 5 euroa sairaalan hoitopäivältä sekä solunsalpaaja- ja sädehoitokäynti­kerralta (sarjahoito). Korvausta suoritetaan enintään 90 vuorokaudelta kalenterivuodessa. Katso korvauslajit ja tutustu huolellisesti hakuohjeisiin.

Voit liittyä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseneksi täyttämällä sähköisen lomakkeen verkkosivuillamme.

 

Maksuton etuusneuvontapuhelin palvelee keskiviikkoisin

Valtakunnallinen etuusneuvontapuhelin antaa maksutonta neuvontaa potilaan oikeuksiin ja taloudelliseen asemaan vaikuttavista tekijöistä sairauden kohdatessa.

Syöpäpotilaan toimeentulosta, sosiaalietuuksista ja oikeuksista on mahdollista kysyä Syöpäjärjestöjen etuusneuvonnasta, joka palvelee keskiviikkoisin klo 15–17 numerossa 0800 411 303. Etuusneuvontapuhelimeen vastaavat sosiaalietuuksiin perehtyneet asiantuntijat, jotka ohjaavat soittajan tarvittaessa eteenpäin.

 


Huolehdi itsestäsi vesiliikunnalla – Loimaan vesivoimisteluryhmät alkavat 12.1.

(3.1.2018)

Fysioterapeutin ohjaamaan vesivoimisteluun voivat osallistua Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet, jotka sairastavat tai ovat sairastaneet syöpää.

 

 

Loimaan syöpäneuvonta-aseman järjestämät Pidä huolta itsestäsi -vesivoimisteluryhmät alkavat Vesihovissa (Kuusitie 1, Loimaa) perjantaina 12.1.2018:

 • ROOSA-ryhmä (rintasyöpään sairastuneet) klo 11–11.30
 • AURINKOISET-ryhmä (muut syöpään sairastuneet) klo 11.40–12.10

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys kustantaa vesivoimistelun kulut, osallistuja maksaa uimalipun. Jäseneksi voi liittyä vesivoimisteluun tullessa. Tervetuloa!

 


Sykerö tarjoaa lastenhoitoapua myös keväällä 2018

(3.1.2018)

Sykerö-kerho järjestää jäsenilleen infektioriskittömiä lastenhoitopäiviä Meri-Karinassa kuukausittain.

Seuraava lastenhoitopäivä on lauantaina 20.1. klo 12–18. Päivään voivat osallistua kaikenikäiset lapset ja nuoret, toimintaa toteutetaan osallistujien ikätaso ja toiveet huomioiden. Päivän aikana järjestetään ruokailu ja välipala. Lastenhoitopäivän lasten- ja nuortenohjaajat ovat tuttuja kesän kursseilta.

Lapsia voi tulla päivän aikana hoitoon noin 20, etusijalla ovat infektioriskissä olevat lapset sisaruksineen sekä ne, jotka eivät ole osallistuneet lastenhoitopäiviin aiemmin. Loput osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lopullinen ryhmäkoko ja lapsen osallistuminen vahvistetaan vanhemmalle 15.1.  

Ilmoitathan lastenhoitopäivään osallistuvien lasten tiedot osoitteeseen sykero@lssy.fi viimeistään 14.1. Ilmoita sähköpostissa lapsen/lapsien:

 • nimi
 • ikä
 • arvioitu hoitoaika (tulo- ja lähtöaika)
 • onko lapsella infektioriskiä
 • mahdolliset allergiat ja muut huomiot

Lisätietoja päivästä antaa lapsiperhekoordinaattori Pia Ilves, pia.ilves@lssy.fi, 044 451 5655 (ma ja ke).

 


Sykerön kevään uintivuorot alkavat 

(28.12.2017, päivitetty 3.1.2018)

Sykerö-perheiden vuoden 2018 ensimmäinen uintivuoro on 7.1. klo 11–14 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Uinteja on joka toinen sunnuntai 27.5. saakka.

 

 

Myös uimaopetus alkaa tammikuussa, opetuskertoja on kuusi kevään aikana. Opettajana toimii aiemmista kerroista tuttu Linda Saari. Ei ennakkoilmoittautumista.

Uinti- ja uimaopetusajat vuonna 2018:

 • 7.1. uinti klo 11–14
 • 21.1. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 4.2. uintia ei ole, ainoastaan uimaopetus klo 11–12
 • 18.2. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 4.3. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12 (Huom! Ei sovellu infektioriskissä oleville.)
 • 18.3. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 1.4. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 15.4. uinti klo 11–14
 • 29.4. uinti klo 11–14
 • 27.5. uinti klo 11–14

Uinteihin osallistutaan vain täysin terveinä. Uinnit sopivat infektioriskissä oleville lapsille, mutta varmistathan silti luvan lääkäriltä. Uimaan voivat tulla myös infektioriskin ohittaneet perheet. Kaverit jätetään kotiin.  

Pidäthän huolta siitä, että uimalelut korjataan pois ja roskat viedään roskikseen. Jos et osallistu uimaopetukseen, tule uimaan vasta klo 12, jotta opetus ei häiriinny. Uintipäivinä leikkihuoneet ovat avoinna.

 


» Lue lisää: vuosi 2017