Syöpä muuttaa elämää. Et ole kuitenkaan yksin sairauden kanssa, sillä sinun on mahdollista saada monenlaista apua muuttuneessa elämäntilanteessa.

 

Syöpäneuvonta-asemat

Syöpäneuvonta-asemien maksuttomat* palvelut Turussa, Forssassa, Loimaalla, Salossa ja Uudessakaupungissa palvelevat oireetonta väestönosaa sekä syöpäpotilaita ja heidän läheisiään.

Neuvonta-asemat tarjoavat yleisen syöpäneuvonnan ohella muun muassa terveyskasvatusta ja elämäntapaneuvontaa. Lisäksi ne palvelevat syöpäpotilaita välittämällä apuvälineitä ja tukihenkilöitä sekä tarjoamalla keskusteluapua ja henkistä tukea.

* Luomitarkastukset 20 €:n toimistomaksulla, jäsenille maksuton.

» Lue lisää syöpäneuvonta-asemien palveluista

 


Syöpäpotilaille tukea ja neuvontaa

Askarruttaako sinua jokin syöpään liittyvä kysymys? Tai kaipaatko tukea selviytymiseen vaikeassa elämäntilanteessa, joka liittyy omaan tai läheisen sairastumiseen? Älä jää kysymysten kanssa yksin – voit ottaa yhteyttä Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluun.

 • Puhelinneuvonta. Syöpäjärjestöjen valtakunnallista puhelinneuvontaa saa numerosta 0800 19 414 maanantaisin ja torstaisin klo 10–18 sekä tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–15. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Kysymyksiisi vastaavat Syöpäjärjestöjen neuvontahoitajat, jotka ovat syöpään erikoistuneita terveyden- ja sairaanhoitajia.
 • Chat. Chat antaa mahdollisuuden keskustella syöpään liittyvistä kysymyksistä Syöpäjärjestöjen neuvontahoitajien kanssa. Palvelusta voi varata oman keskusteluajan hoitajalle tai paikan ryhmäkeskusteluun, johon on mahdollista osallistua nimettömänä.
 • Sähköpostineuvonta. Potilaille on myös tarjolla sähköpostineuvontaa. Hoitajalle voi lähettää kysymyksen tai soittopyynnön osoitteeseen neuvonta@cancer.fi. Hoitajat vastaavat viestiisi neuvontapalvelun aukioloaikana mahdollisimman pian.
 • Etuusneuvontapuhelin. Etuusneuvontapuhelin antaa maksutonta neuvontaa potilaan oikeuksiin ja taloudelliseen asemaan vaikuttavista tekijöistä sairauden kohdatessa. Neuvontapuhelin palvelee keskiviikkoisin klo 15–17 numerossa 0800 411 303.

Lue lisää valtakunnallisista neuvontapalveluista:

» www.kaikkisyovasta.fi/neuvontapalvelut
» www.neuvontahoitaja.fi

» Tutustu Suomen Syöpäpotilaiden potilasoppaisiin

 


Vertaistuki

Vertaistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien tai samoja ongelmia käsittelevien kesken. Vertaistukihenkilöllä omakohtainen sairauden kokemus mahdollistaa yhteisen kielen ja kokemusmaailman jakamisen tuettavan kanssa. Toiminnan periaatteena on tasavertaisuus ja keskinäinen luottamus. Vertaistukihenkilö kuuntelee ja auttaa oman kokemuksensa kautta.

Vertaistukihenkilö voi olla merkittävä voimavara vastasairastuneelle. Vertaistuen myötä tämä näkee, miten sairauden kanssa voi selvitä ja omien tuntemusten kanssa elää. Vertaistukihenkilö on sairauden kokemisen ja siitä aiheutuneiden tunteiden ja arkielämän asiantuntija. Vertaistukihenkilö on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssin käynyt vapaaehtoinen, jonka kanssa voi jutella kahden kesken.

Lisätietoja
Neuvontahoitaja Pirkko-Liisa Santala
02 2657 619, vapaaehtoistoiminta@lssy.fi

 


Arjen ystävät

Arjen ystävät auttavat syöpäsairauden kanssa kamppailevia potilaita ja heidän perheitään sairauden ja hoitojen aikana tai kun he yrittävät sopeutua hoitojen jälkeiseen elämään.

Ystävä kulkee rinnalla ja on seurana silloin, kun hoidot heikentävät potilaan voimavaroja eikä hän yksin jaksa tai halua, vaikka tekisi mieli, käydä esimerkiksi kaupassa tai kävelyllä. Ystävä auttaa myös lapsiperheissä, joissa äiti tai isä sairastaa syöpää tai tarvitsee aikaa sairauteen liittyviin asioihin: hoidossa käymiseen ja lepoon. Ystävä antaa arvokasta apua huomioimalla lasten maailmaa ja olemalla heidän kanssaan.

Arjen ystävä auttaa potilasta ja perhettä jaksamaan muuttuneessa arjessa. Hän voi olla läsnä ja tukena arjen pienissä askareissa ja vapaa-ajan vietossa. Toiminnan tavoitteena on säilyttää perheen elämässä arjen tasapaino vanhemman sairaudesta huolimatta.

Lisätietoja
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Sirkka Nikulainen
02 2657 841 (ti-to), sirkka.nikulainen@lssy.fi

Voit myös jättää soittopyynnön Meri-Karinan infoon: 02 2657 666

 


Syöpäyhdistyksen neuvontapiste palvelee Tyksin T-sairaalassa

Tyksin neuvontapisteestä saat tietoa muun muassa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämästä kurssitoiminnasta ja vertaistuen saatavuudesta sekä terveydenhuollon ammattilaisen tukea.

Neuvontapiste sijaitsee T-sairaalan ensimmäisessä kerroksessa, syöpäpoliklinikan ja sädehoitopoliklinikan välisessä aulassa. Olemme tavattavissa keskiviikkoisin klo 9–12. Tule vaihtamaan kuulumisia tai kysymään syöpäyhdistyksen toiminnasta!

Huom! Infopiste on kesätauolla 27.6.–1.8.2018

Kurssi- ja neuvontapalveluidemme puhelinnumero on 02 2657 610. Soittoaika ma–pe klo 9–11.

 

Informationsdisk, Sydvästra Finlands Cancerförening 

 • ger tid för mötet och hälsovårdstjänst,
 • information om canceroförenings aktiviteter,
 • information om rehabilitering och peer support

Informationdisken ligger på första våningen i T-sjukhuset, i lobbyn mellan cancerkliniken och radioterapikliniken. Vi är på plats på onsdagar kl. 9–12. 

 

Information Desk, Cancer Society of South-West Finland

 • provides time to discuss with a healthcare professional,
 • emotional support,
 • information on Cancer Society activities,
 • information on rehabilitation,
 • information on the availability of peer support

The information desk is located in T-Hospital, 1st floor, in the lobby between the cancer clinic and the radiotherapy clinic. We are reachable on Wednesdays at 9 am – 12 am.

 


Ensitietopäivät 

Ajankohtaista tietoa sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestävät Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä -ensitietopäiviä. Ensitietopäivät on tarkoitettu äskettäin sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Tilaisuuksissa ovat puhumassa eri alojen ammattilaiset. 

Keväällä 2018: 7.3. klo 12–16 ja 6.6. klo 12–16
Syksyllä 2018: 5.9. klo 12–16 ja 21.11. klo 12–16

Tilaisuudet järjestetään Tyksin T-sairaalassa (Hämeentie 11, Risto Lahesmaa -sali). Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

 

Lisätiedot: