Ystävän Tupa
Alinenkatu 26, Uusikaupunki
02 844 3600

Avoinna:

maanantaisin klo 10–14
tiistaisin klo 10–14
torstaisin klo 12–17 (tukihenkilövälitys)
perjantaisin klo 10–14

Paikallisosaston toiminta on keskittynyt pääosin Ystävän Tuvalle, joka sijaitsee Uudenkaupungin keskustassa. Tilat on vuokrattu yhdessä Suomen Punaisen Ristin Uudenkaupungin paikallisosaston kanssa.

 

Ystävän Tupa

Vastaanotto torstaisin klo 12–17

  • korvausasiat, hakeutuminen sopeutumisvalmennuskursseille yms.
  • tukihenkilövälitystä, p. 050 321 8173

 

Toiminta

  • Terveyspiste tiistaisin klo 10–12, jolloin voi käydä mittauttamassa esim. verenpainetta. Paikalla on joko SPR:n tai Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Uudenkaupungin paikallisosaston vapaaehtoinen.
  • Ilmainen bingo tiistaina klo 12–13
  • Joka kuukauden viimeinen torstai-ilta on varattu yhteislaululle. Klo 18 alkavassa tilaisuudessa on hanurisäestys. Vastuuhenkilönä toimii Sirkka Mikkola.
  • Tukihenkilövälityksestä Uudenkaupungin seudulla vastaa Tarja-Liisa Kukkonen, p. 050 321 8173. Tukihenkilövälitystä järjestetään torstaisin klo 12–17.
  • Rintasyöpäpotilaiden vertaistukiryhmä kokoontuu Ystävän Tuvalla kerran kuukaudessa. Muut potilasryhmät toimivat Turussa, ja niistä saa lisätietoa Ystävän Tuvalta.  Lisätietoa vertaistukihenkilöistä saa Ystävän Tuvalta, Tyksistä, Tyksin Vakka-Suomen sairaalasta sekä Meri-Karinan hyvinvointikeskuksesta.
  • Etuset-ryhmä eli eturauhassyöpäpotilaiden ryhmä toimii aktiivisesti keskustellen ja asiantuntijoita kuunnellen. Kokoontumiset Ystävän Tuvalla kerran kuukaudessa. Ryhmä käy myös kuulemassa Turussa Meri-Karinassa luentoja. Neuvonta tapahtuu Ystävän Tuvalla. Eturauhas- ja rintasyöpäpotilaat saavat Ystävän Tuvalta lippuja Uudenkaupungin uimahalliin.
  • Meri-Karinassa pidettäviin mielenkiintoisiin luento- ja muihin tilaisuuksiin järjestetään yhteiskuljetuksia, jotka osasto kustantaa jäsenilleen.

 


Nettiparkki yhdistää tietokoneet ja ikäihmiset

SPR Uudenkaupungin osasto järjestää Ystävän Tuvalla mm. maksutonta nettiparkkitoimintaa. Nettiparkin pääasiallinen tavoite on tarjota alueen senioriväestölle tietokoneen ja nettikäytön perusopastusta. Syyskauden aikana tietokoneen saloihin voi tutustua opastetusti Ystävän Tuvalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–14. Opastajina paikalla on muutamia alueen nuoria.

Nettiparkkiin voi vapaasti tulla oman aikataulunsa mukaan. Aiempaa kokemusta tietokoneen käytöstä ei tarvitse olla. Nettiparkilla on kävijöiden vapaassa käytössä pari kannettavaa tietokonetta, jotka osasto on saanut kaupungilta lainaksi toimintaa varten. Suositeltavampaa on tulla oman koneen kanssa, koska se on käyttäjälleen jo jonkin verran tuttu.

Syksyn aikana kutsutaan kuukausittain paikalle asiantuntijoita luennoimaan tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvistä asioista. Luentosarjan aloittaa Hanna Vännin luento “Tietokoneen ihmeellinen maailma” 20.9. klo 10.

 


Yhteystiedot

uki@lssy.fi

Esko Tähtinen, puheenjohtaja, 040 577 5817
Marjo Öhrnberg, sihteeri, 050 358 9111

 

Lue lisää

» Tilaisuuksista ilmoitetaan Ystävän Tuvalla ja paikallislehden Seuratoiminta-palstalla.

» “Nyt on aikaa auttaa ja kuunnella” (LOKI 1/2017, s. 6)

» “Huomenna pukeudutaan pinkkiin” (Uudenkaupungin Sanomat 8.10.2015)

» “Uudenkaupungin paikallisosasto on aktiivinen nelikymppinen”  (Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 1/2014, s. 14)