Ystävän Tupa
Alinenkatu 26, Uusikaupunki
02 844 3600

Avoinna:

 • maanantai–keskiviikko ja perjantai klo 9.30–14.30
 • tiistai klo 10–12 SPR:n terveyspiste 
 • torstaisin klo 13–17 Syöpäyhdistyksen paikallisosaston päivystys ja tukihenkilövälitys

Uudenkaupungin paikallisosaston toiminta-alueena on Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa ja Tarvasjoki.

Paikallisosaston toiminta on keskittynyt pääosin Ystävän Tuvalle, joka sijaitsee Uudenkaupungin keskustassa. Tilat on vuokrattu yhdessä Suomen Punaisen Ristin Uudenkaupungin paikallisosaston kanssa.

 

Ystävän Tupa

Vastaanotto torstaisin klo 13–17

 • korvausasiat, hakeutuminen sopeutumisvalmennuskursseille yms.
 • tukihenkilövälitystä, p. 050 321 8173

 

Toiminta

 • Terveyspiste tiistaisin klo 10–12, jolloin voi käydä mittauttamassa esim. verenpainetta. Paikalla on joko SPR:n tai Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Uudenkaupungin paikallisosaston vapaaehtoinen.
 • Joka kuukauden viimeinen torstai-ilta on varattu yhteislaululle. Klo 18 alkavassa tilaisuudessa on hanurisäestys. Vastuuhenkilönä toimii Sirkka Mikkola.
 • Tukihenkilövälityksestä Uudenkaupungin seudulla vastaa Tarja-Liisa Kukkonen, p. 050 321 8173. Tukihenkilövälitystä järjestetään torstaisin klo 13–17.
 • Rintasyöpäpotilaiden vertaistukiryhmä kokoontuu Ystävän Tuvalla kerran kuukaudessa. Muut potilasryhmät toimivat Turussa, ja niistä saa lisätietoa Ystävän Tuvalta. Lisätietoa vertaistukihenkilöistä saa Ystävän Tuvalta, Tyksistä, Tyksin Vakka-Suomen sairaalasta sekä Meri-Karinan hyvinvointikeskuksesta.
 • Etuset-ryhmä eli eturauhassyöpäpotilaiden ryhmä toimii aktiivisesti keskustellen ja asiantuntijoita kuunnellen. Kokoontumiset Ystävän Tuvalla kerran kuukaudessa. Ryhmä käy myös kuulemassa Turussa Meri-Karinassa luentoja. Neuvonta tapahtuu Ystävän Tuvalla. Eturauhas- ja rintasyöpäpotilaat saavat Ystävän Tuvalta lippuja Uudenkaupungin uimahalliin.
 • Meri-Karinassa pidettäviin mielenkiintoisiin luento- ja muihin tilaisuuksiin järjestetään yhteiskuljetuksia, jotka osasto kustantaa jäsenilleen.

 


Tunne rintasi -tilaisuus  29.10.

Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa, Koulukatu 6.
Karita Kaskinen Tunne rintasi ry:stä paikalla klo 18 alkaen.  
Järj. Uudenkaupungin Martat

 


Uudenkaupungin leijonat lahjoittivat lapsisyöpäperheiden virkistystoimintaan – täytä avustushakemus paikallisosaston toimistossa

Lions Club Uusikaupunki-Männäinen lopetti toimintansa viime vuonna ja päätti myöntää varainhankinnassa kertyneet noin 2 000 euroa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Uudenkaupungin paikallisosastolle. Toiveena oli, että rahat käytettäisiin alueella asuvien syöpälasten ja -nuorten hyväksi.

Saatu lahjoitus on tarkoitus suunnata syöpää sairastavien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä virkistykseen esimerkiksi siten, että varoilla kustannetaan vaikkapa kylpyläpäivä tai liput jääkiekko- tai koripallo-otteluun kiinnostuksen ja voinnin mukaan.

Sairastuneen lapsen tai nuoren huoltaja voi ottaa yhteyttä Tarja-Liisa Kukkoseen, joka päivystää Uudenkaupungin keskustassa sijaitsevalla Ystävän Tuvalla (Alinenkatu 26) torstaisin kello 13–17.

Avustusta varten tehdään hakemus, jonka paikallisosaston johtokunta käsittelee. Ehtona on, että avustusta hakevan syöpäsairaan lapsen tai nuoren on asuttava Uudenkaupungin paikallisosaston toiminta-alueella.

 


Yhteystiedot

uki@lssy.fi

Esko Tähtinen, puheenjohtaja, 040 577 5817
Marjo Öhrnberg, sihteeri, 050 358 9111

 

Lue lisää

» Tilaisuuksista ilmoitetaan Ystävän Tuvalla ja paikallislehden Seuratoiminta-palstalla.

» “Nyt on aikaa auttaa ja kuunnella” (LOKI 1/2017, s. 6)

» “Huomenna pukeudutaan pinkkiin” (Uudenkaupungin Sanomat 8.10.2015)

» “Uudenkaupungin paikallisosasto on aktiivinen nelikymppinen”  (Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 1/2014, s. 14)