Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö järjestää monipuolista toimintaa syöpään sairastuneille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Sykerö järjestää muun muassa asiantuntijaluentoja, virkistystä ja vertaistukea. Sykerö-toiminnasta perheen vanhemmat ja lapset saavat tukea vertaisiltaan. Tilaisuudet ovat infektioriskittömiä.

Lapsisyöpäpotilasperheiden kerho Sykerö on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen alainen osasto. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen yhdistyksen toiminta-alueella asuva henkilö. Mikäli perheenne ei vielä ole Sykerön jäsen, ottakaa yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät sivun lopusta.

» Tutustu Sykerön toimisääntöön

 

Print

 

Toimintapäiviä koko perheelle

Sykerö järjestää toimintapäiviä Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Tapahtumien tarkempi ohjelma ja aikataulu ilmoitetaan aina lähempänä ajankohtaa, ja ilmoittautumiset tapahtumiin lähetetään pyydettyyn päivään mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Leikkihuoneet ovat sykeröläisten käytössä koko toimintapäivän ajan. Toimintapäivinä sisäänkäynti Meri-Karinaan infektioriskissä oleville ainoastaan Airisto-salin päätyovista. Muistathan saapua mukaan toimintapäivään vain täysin terveenä, kiitos!

 

Syksyn 2017 ohjelmaa

elokuu

syyskuu

lokakuu

marraskuu

joulukuu

Lisäksi tulossa mm. kauppareissuja. Seuraa ilmoittelua!

 


Teatterikerho syöpää sairastaville lapsille – Ota mukaan uteliaisuutta ja avointa mieltä!

Näyttelijä Alisa Salonen aloittaa Sykerön lapsille suunnatun teatterikerhon tammikuussa 2018. Teatterikerhon lisätiedot, aikataulut ja ilmoittautumisohjeet löydät esittelytekstistä. Kerho sopii infektioriskissä oleville. Tervetuloa!

 


Lapsensa menettäneiden ryhmätapaamiset keväällä 2018

Lapsensa menettäneille sykeröläisille järjestetään kuusi ryhmätapaamista ensi keväänä. Tapaamisissa on tarkoitus jakaa omia lapsen menettämiseen liittyviä kokemuksia ja tunteita vertaisten kanssa keskustelemalla ja pienimuotoisen luovan työskentelyn kautta.

 

 

Tapaamiset pidetään Meri-Karina hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Ohjaajana toimii taideterapeutti Kaisa Haltia

Ryhmä kokoontuu:

 • to 8.3. klo 18–20
 • ti 20.3. klo 18–20
 • ti 10.4. klo 18–20
 • ti 24.4. klo 18–20
 • ti 8.5. klo 18–20
 • ti 22.5. klo 18–20

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen sykero@lssy.fi sunnuntaihin 7.1.2018 mennessä.

 


Lähde taideterapian ryhmämatkalle Sylvan kanssa keväällä 2018

Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten yhdistys Sylva ry aloittaa Turussa maksuttoman taideterapiaryhmän syöpään sairastuneiden lasten vanhemmille.

 

 

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 17–20 Tyksin 11. kerroksen neuvotteluhuoneessa UC11. Kevään 2018 kokoontumiset ovat: 10.1., 7.2., 14.3., 4.4. ja 16.5. Ei ennakkoilmoittautumista.

Aloitamme ja lopetamme työskentelyn täsmällisesti. Matkatavaroita tai piirustustaitoa ei tarvita. Evääksi riittää utelias mieli, rohkeutta tulla mukaan ja antautua taiteelle. Käymme mm. Salaisuuksien saarilla, Unholassa, Työn vuorilla ja ehkä piipahdamme myös Ikävän rämeessä sekä monissa muissa kiinnostavissa kohteissa. Matkanjohtajana toimii kuvataideterapeutti Riitta Salmu, p. 050 328 9708.

 


Infektioriskittömät elokuvat Kinopalatsissa

Sykerö-kerho järjestää infektioriskittömiä elokuvanäytöksiä yhteistyössä Kinopalatsin kanssa. Tarkemmat ajankohdat tiedotetaan tällä sivulla ja sähköpostitse. Elokuvalippujen omavastuu on 5 €/lippu. Varaathan tasarahan mukaan.

 

Ruokailut Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa

Lapsisyöpäpotilasperheillä on mahdollisuus ruokailla Meri-Karinassa jäsenhintaan. Juhlapyhinä pöytävarauksen voi tehdä etukäteen Meri-Karinan infosta, 02 2657 666.

 

Yöpyminen 

Lapsisyöpäpotilaan ollessa hoidettavana Tyksissä voivat hänen vanhempansa yöpyä Meri-Karinassa maksutta. Lue lisää!

 

Psykososiaalista ja taloudellista tukea

Taideterapia

Lapsisyöpäpotilasperheiden jäsenillä on mahdollisuus osallistua yksilölliseen taideterapiaan, jossa keskustelun ja luovan työskentelyn avulla käydään läpi lapsen sairauteen liittyviä vaikeita asioita ja tunteita. Harkinnanvaraista 5–10 kerran terapiajaksoa edeltää arviointikäynti, jossa kartoitetaan terapian tavoitteet yhdessä taideterapeutin kanssa. Taideterapeuttina toimii Kaisa Haltia. Lisätietoa antaa toimitusjohtaja (yhteystiedot alla).

Musiikkiterapia

Lapsisyöpäpotilasperheiden jäsenillä on mahdollisuus osallistua yksilölliseen musiikkiterapiaan, jossa keskustelun ja musiikkiterapiassa käytettävien menetelmien avulla käydään läpi lapsen sairauteen liittyviä vaikeita asioita ja tunteita. Lapselta tai nuorelta ei edellytetä musiikillisia taitoja. Harkinnanvaraista 5–10 kerran terapiajaksoa edeltää arviointikäynti, jossa kartoitetaan terapian tavoitteet yhdessä musiikkiterapeutin kanssa. Musiikkiterapeuttina toimii Virve Niemeläinen. Lisätietoa antaa lapsiperhekoordinaattori (yhteystiedot alla).

Taloudellinen tuki

Alle 18-vuotiaan lapsen sairastuessa syöpään perheet voivat liittyä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perhejäseneksi, joka kattaa vanhemmat ja samassa taloudessa asuvat perheen muut lapset (perhejäsenyyden vuosimaksu on 32 euroa). Jäsenperheet saavat hoitopäiväkorvauksena 5 euroa lapsen sairaalahoitovuorokaudelta tai poliklinikkakäynniltä. Lisäksi lapsisyöpäpotilasperheille myönnetään avustuksena 600 euroa lapsen sairastuessa syöpään, taudin uusiutuessa tai lapsen menehtyessä.

Hakemuslomakkeet

» hoitopäiväkorvaus (doc)
» avustus (doc)

 

Sopeutumisvalmennus

Lapsille, nuorille sekä heidän perheilleen järjestetään sopeutumisvalmennuskursseja Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa Turun Hirvensalossa. Kurssit ovat osanottajille maksuttomia.
Vuonna 2018 järjestetään seuraavat kurssit:

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa järjestetään sopeutumisvalmennuskursseja syöpää sairastaville lapsille ja heidän perheilleen. Vuonna 2018 järjestetään seuraavat kurssit:

 • leukemia, yläkoululaisille, 11.–15.6.2018, KELA nro 72006
 • leukemia, alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 25.–29.6.2018, KELA nro 72005
 • syöpäsairaudet alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 16.–20.7.2018, KELA nro 72004
 • syöpäsairaudet alle kouluikäisille, koulunsa aloittaville ja alakoululaisille, 30.7.–3.8.2018, KELA nro 72003

 

Hakeminen
 • Jos haet Kelan rahoittamalle kurssille, täytä Kelan hakemuslomake KU132. Lomakkeita saa myös Kelan toimistoista, syöpäyhdistyksen toimipisteistä sekä sairaaloiden sosiaalityöntekijöiltä, syöpähoitajilta ja kuntoutusohjaajilta. Liitä hakemukseen epikriisi eli sairauskertomus tai lääkärin B-lausunto. Edellä mainituista asiakirjoista on käytävä ilmi diagnoosi (sairaus) sekä tämänhetkinen tilanne, joten epikriisi tai lääkärin lausunto tulisi olla kirjoitettu hakemusta edeltäneen vuoden aikana. Palauta hakemuslomake liitteineen suoraan Kelalle.
 • Mikäli haet STEAn tukemalle kurssille, täytä Syöpäjärjestöjen hakulomake ja lähetä hakemuksesi Meri-Karinaan, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku. Hakemuslomakkeita on saatavana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen verkkosivulta sekä Meri-Karinan kurssitoimistosta.

 

Lisätiedot

 

 


Sykerö-kerhon tsemppistipendit

Sykerö-kerho jakaa tsemppistipendejä eri oppilaitoksista valmistuvien, syöpää sairastavien tai sairastaneiden nuorten muistamiseen. Peruskoulunsa päättävien stipendi on 40 €, ammattiin valmistuvien sekä ylioppilastutkinnon suorittaneiden 100 €.

Stipendiä voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lapsiperhekoordinaattori Pia Ilvekselle, pia.ilves@lssy.fi

Kirjoita hakemukseen:

 • milloin ja mistä oppilaitoksesta nuori valmistuu
 • tilitiedot stipendin maksamiseksi
 • yhteystiedot paperisen tsemppistipendin lähettämiseksi

Hakuaika on jatkuvasti voimassa.

 

Haluaisitko tehdä Sykerölle lahjoituksen?

» Lue lisää!

 

Ota yhteyttä

lapsiperhekoordinaattori Pia Ilves
pia.ilves@lssy.fi

Sykerö-toimikunnan puheenjohtaja
Taina Ylenius
sykero@lssy.fi

» Seuraa meitä Facebookissa

 
 
 

Lue lisää:

» Tutustu Sylvan oppaisiin ja julkaisuihin

» “Kun syöpä horjuttaa perheen tasapainoa, lapsen etu on tärkein”
(LOKI 1/2016, s. 8)

» “Virtuaalimaailma lapsisyöpäpotilaiden tueksi”
(LOKI 1/2016, s. 6)

» “Sykerö tuo palan arkea takaisin syöpää sairastaville lapsille” (Auran Aallot 17.2.2016)

» “Lapsena syövän sairastaneille tarjolla myöhäisvaikutuspoliklinikka”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2015, s. 10)

» “Lapsisyöpäpotilaiden tapaaminen sai Reijo Tammisen järjestämään hyväntekeväisyyskonsertteja”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2015, s. 5)

» “Lapsisyöpäpotilaille kyytiä jo 10 vuotta”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2015, s. 5)

» “Uudenlainen Pihasoittokonsertti soi lapsisyöpäpotilaiden hyväksi”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2015, s. 4)

» “Potilaskerho Sykerölle uusi logo”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2015, s. 4)

» “Sykeröltä lähes 18 000 euroa lastenohjaajan palkkaukseen”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2015, s. 4)

» “Sykerö perustettiin vanhempien tueksi”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 1/2015, s. 8–9)

» “Kavlilta 12 000 euroa syöpäsairaille lapsille”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 1/2015, s. 3)

» “Lapsisyöpäpotilaiden seuranta alkaa Tyksissä”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2014, s. 9)

» “Sykerö Beach keräsi ennätykselliset yli 200 pelaajaa”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2014, s. 3)

» “NHL-kiekkotaituri ilahdutti lapsisyöpäpotilaita” 
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2013, s. 7)

» “Suun terveys on tärkeä osa lapsisyöpäpotilaiden arkea”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2013, s. 22)

» “Pieni potilas tarvitsee liikuntaa”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2013, s. 27)