Tule mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyötä toteutetaan tavallisen ihmisen tiedoin, taidoin ja ehdoin. Vapaaehtoistyö on omasta halusta ja kiinnostuksesta tehtävää palkatonta työtä, joka tarjoaa osallistujille mielekästä tekemistä ja yhteisöllisyyttä. Vapaaehtoisemme edustavat mahtavaa määrää erilaista tietoa, taitoa ja osaamista.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys tarvitsee apuasi monenlaisissa tehtävissä. Vapaaehtoistyötä voit halujesi mukaan tehdä harvemmin tai vaikka viikoittain, oman jaksamisen mukaan itselle sopivana ajankohtana. Vapaaehtoisena voi toimia oman kiinnostuksen mukaan joko jossakin tietyssä, yksittäisessä tehtävässä, tai osallistua useampaan eri toimintaan. Syöpäjärjestöjen yhteinen tavoite on hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Vapaaehtoisemme toimivat yhdistyksen palkatun henkilökunnan rinnalla tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Järjestämme vapaaehtoisille perus- ja täydennyskoulutusta, sekä virkistys- ja luentotilaisuuksia. Vapaaehtoistyöntekijät ovat yhdistyksen toimesta vakuutettuja talkootyöhön osallistumisensa aikana.

Tarjolla on monenlaista tehtävää. Voit toimia talkoolaisena tai vertaistukihenkilönä.

 

Talkootoiminta

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä on mahdollista tehdä monipuolista vapaaehtoistyötä osallistumalla talkootoimintaan. Tehtäviä löytyy laidasta laitaan:

  • piha- ja puutarhatalkoot
  • avustavat työt Meri-Karinan keittiössä (kahvikeitto, tiskaus, pöytien siistiminen)
  • kahvitarjoilu erilaisissa tilaisuuksissa
  • esitteiden jakaminen
  • myyjäiset ja messut
  • lipaskeräys
  • salin kalustaminen tilaisuuksia varten
  • liikenteenohjaus tapahtumissa
  • erilaiset järjestelytehtävät
  • asukastoiminta (retkillä avustaminen, asukaskerhon ohjaaminen)

Ennen varsinaiseen toimintaan ryhtymistä kartoitetaan henkilökohtaisin haastatteluin kaikkien talkootoiminnasta kiinnostuneiden mielenkiinto eri tehtäviin. Jokaiselle järjestetään myös peruskoulutus sekä myöhemmin toiminnan jatkuessa työohjausta ja täydennyskoulutusta.

 

Lisätiedot talkootoiminnasta
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maarit Koistinen
02 2657 841 (ma-ke), maarit.koistinen@lssy.fi

Voit myös jättää soittopyynnön Meri-Karinan infoon: 02 2657 666

 

Vertaistukihenkilö

Vertaistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien tai samoja ongelmia käsittelevien kesken. Vertaistukihenkilöllä omakohtainen sairauden kokemus mahdollistaa yhteisen kielen ja kokemusmaailman jakamisen tuettavan kanssa.

Toiminnan periaatteena on tasavertaisuus ja keskinäinen luottamus. Vertaistukihenkilö kuuntelee ja auttaa oman kokemuksensa kautta.

Vertaistukihenkilö voi olla merkittävä voimavara vastasairastuneelle. Vertaistuen myötä tämä näkee, miten sairauden kanssa voi selvitä ja omien tuntemusten kanssa elää. Vertaistukihenkilö on sairauden kokemisen ja siitä aiheutuneiden tunteiden ja arkielämän asiantuntija.

Vertaistukihenkilö on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssin käynyt vapaaehtoinen, jonka kanssa voi jutella kahden kesken. Vertaistukihenkilöille järjestetään perus- ja täydennyskoulutusta sekä työnohjausta.

 

Lisätiedot vertaistukihenkilötoiminnasta
Neuvontahoitaja Pirkko-Liisa Santala
02 2657 619 (ti-ke 10–15), vapaaehtoistoiminta@lssy.fi

 

 


Kiitos, että annat aikaasi

Kiitos, kun autat ja olet mukana tekemässä merkityksellistä työtä!

“Mahtavaa huomata, miten sitoutuneita vapaaehtoisemme ovat aina valmiita antamaan omaa aikaansa viikonpäivästä ja kellonajasta riippumatta. Kalustaja, järjestyksenvalvoja, liikenteenohjaaja, lipunmyyjä, mainoksen jakaja, Roosa nauha -myyjä, lipaskerääjä sekä monissa muissa tehtävissä toimivat, teette tärkeää työtä. Ihanaa, että olette mukana toiminnassa.” – Kati, varainhankintakoordinaattori

“Vapaaehtoiset osoittavat työllään vilpitöntä välittämistä, aitoa talkoohenkeä ja yhteisöllisyyttä.” – Teija, vastaava hoitaja, tuki- ja neuvontapalvelut

“Iloiset vapaaehtoisemme ovat aina valmiita auttamaan. Heidän kanssaan on mukavaa tehdä yhteistyötä – suurkiitos!” – Tiina, erikoissairaanhoitaja

“Vapaaehtoisten panos yhdistyksen toiminnassa on erittäin tärkeää. Sellaiset hetket, jolloin olen saanut tehdä heidän kanssaan töitä rinta rinnan, ovat olleet mukavia ja antoisia.” – Henje, hallintopäällikkö

“Valtavan suuri kiitos vapaaehtoisillemme. Teette hienoa työtä, ja teidän kanssa yhteistyö on aina erittäin mukavaa!” – Camilla, asunto- ja järjestösihteeri

“Loistavaa apua kiireen keskellä!” – Mikko, keittiöpäällikkö

 


Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuus Meri-Karinassa 22.1.2019

TYKS Seniorit järjestää yhdessä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, MLL:n Varsinais-Suomen Piirin ja SPR:n Varsinais-Suomen piirin kanssa tilaisuuden, jossa esitellään yhdistysten vapaaehtoistoimintaa.

Vapaaehtoistoiminnan infotilaisuus pidetään tiistaina 22.1. klo 10–12.30 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen Airisto 1 -salissa, Seiskarinkatu 35, Turku.

Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan lisää siitä, miten toimintaan pääsee mukaan. Vapaaehtoistöitä tehdään tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin.

Ilmoittautuminen tiistaihin 8.1.2019 mennessä linkin kautta tai Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Maarit Koistiselle numeroon 02 2657 841 (paikalla ma-ke). Ilmoitathan samalla erikoisruokavaliosi.

Tarjoamme osallistujille kahvin tai teen ja säm­pylän klo 9.30 alkaen. Tilaisuuden jälkeen Meri-Karinaan on mahdollista jäädä lounaalle jäsenhintaan 8 euroa.

 

 


Lue lisää

» “Lähde mukaan vapaaehtoistoimintaa”
(LOKI 1/2017, s. 16 ja 17)

» “Syöpäyhdistys tarjoaa monipuolista vapaaehtoistyötä”
(LOKI 1/2016, s. 21)

» ”Olisiko sinulla hetki aikaa auttaa?”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2014, s. 12)

» ”Talkootyössä Meri-Karinassa toimitaan hyvän asian puolesta ja tavataan tuttuja”
(Lounais-Suomen Syöväntorjuntasanomat 2/2012, s. 24)